题目内容
阅读下面短文,根据短文内容,从下面方框中的A-E选项中,选择适当的选项补全短文。
Many people say that they are working too many hours,1.They can’t take care of things at home. They don’t have time to relax.
2.In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year. That means a Japanese employee(员工)works 513 more hours a year than a French one. That is more than 12 weeks, or three months, of extra(额外的)work!
3.Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don’t pay overtime. Their employees don’t get extra pay for extra work. These people work extra hours because they think it’s their duty. Some people are afraid they will lose their jobs if they don’t work extra hours.
4.In France, people get five weeks of paid vacation. In Germany, they get from four to six weeks. In the United States, two weeks of vacation is the average(平均).In one study in Great Britain, fewer than half of the workers ran out of all their vacation days.5.If that is true, there will be a lot of dull people in the world.
A.In English, people say,“All work and no play makes Jack a dull boy”
B.Work hours are different from one country to another.
C.Many people say that their vacations are too short.
D.They don’t have enough time with their families.
E.Why do people work so many hours?
1.D 2.B 3.E 4.C 5.A 【解析】文章讲述了不同的国家,员工工作的时间长度。 1.根据Many people say that they are working too many hours和They can’t take care of things at home以及选项,可知他们没有足够的时间和家人在一起,这句话起到承上启下的作用;故选D ...This Sunday is grandpa's birthday. The Smith family are going to celebrate it at home, so they will have a busy weekend.
Saturday | ||
Morning | Dad-clean the car in the garden Mum-clean the kitchen and bedrooms of their house Amy-have dance lessons in the gym Rose--work on science projects in the library | |
Afternoon | Mum and Dad-buy some food at the supermarket Amy and Rose-choose gifts and cards for grandpa | |
Evening | Watch TV together | |
Sunday | ||
Morning | Mum---make a big birthday cake Amy and Rose-wrap grandpa's gifts | |
Afternoon | Amy-help Mum cook delicious food Rose-help Dad decorate the sitting room | |
Evening | Amy and Rose-give gifts to grandpa The whole family-have a party | |
根据表格所提供信息,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳答素
1._______will have dance lessons in the gym on Saturday morning.
A. Mum B. Rose C. Amy
2.Mum will be ___________on Saturday morning.
A. in the library B. at home C. at the supermarket
3.The underlined word "wrap” means__________.
A. 准备 B. 包;裹 C. 购买
4.Amy and Mum will _________on Sunday afternoon.
A. make a big birthday cake B. decorate the sitting room C. cook delicious food
5.The whole family will have a party_____________.
A. on Sunday evening B. on Saturday morning C. on Sunday afternoon
1.C 2.B 3.B 4.C 5.A 【解析】本文是以表格的形式列出了斯密斯一家为举办一个生日聚会,而做的一些准备活动。 1.细节理解题。根据表格中Amy-have dance lessons in the gym知Amy在星期六早晨在体育馆上舞蹈课,故选C 2.细节理解题。根据表格中Mum-clean the kitchen and bedrooms ...