题目内容

–It’s reported that Fuxing high-speed train can go as ______ as 350 km an hour.

–Wow, how amazing!

A. fastest

B. faster

C. fast

C 【解析】句意:——据报道,复兴高速列车能以每小时350公里的速度行驶。——哇,太神奇了!考查同级比较。as+形容词或副词+as,是同级比较,表示“和……一样……”,可排除AB两项。go是动词,需用副词修饰。根据句意结构,可知选C。
练习册系列答案
相关题目

Sometimes we wish we could stop time and go back in time. Well, twice a year, some countries actually decide to______the time.

As summer begins, some countries, like the US, UK and most of other countries in the EU, move the time forward one hour: 12 o’clock becomes 1 o’clock. This is to give people one more hour of ____. This is called “daylight saving time (夏令时时间)”.

But as winter arrives, you’ll notice the darkness stays with us______. The sun doesn’t enjoy being out as often as in the summer. To deal with this, these countries turn the clocks______one hour: 1 o’clock goes back to 12 o’clock.

Countries have done this for about 100 years. At some point, most of the world has tested with it. In fact, from 1986 to 1991, China used daylight saving time.

By having another hour of sunlight, you can save______by not needing to turn the lights on. Also, it can help the economy (经济), as people enjoy shopping when it is brighter. But people think it disrupts (打乱) sleeping habits. And because mornings are darker, the______of people getting to work and school is a problem.

1.A. change B. stop C. pass

2.A. sleep B. sports C. sunlight

3.A. shorter B. longer C. slower

4.A. back B. up C. forward

5.A. money B. energy C. time

6.A. life B. tradition C. safety

1.A 2.C 3.B 4.A 5.B 6.C 【解析】试题这篇说明文介绍了夏时制的来历和它的优点,介绍了试用夏时制的几个国家。同时对夏时制将会导致的问题表示了担忧。 1.句意:每年两次,一些国家实际上决定改变时间。考查动词辨析题。A. change改变;B. stop停止;C. pass超过。根据句意语境,可知BC都是不可能的,故选A。 2.句意:...

The journey began this morning almost an hour later than I had planned, although I had completed my packing before eight o’clock. I was quite clear about the fact that once I left, my house would stand empty for the first time since the day it was built. It was a strange feeling and perhaps explains why I was leaving so late. I walked around the house many times over, checking to see that all was in order.

It is hard to explain my feelings once I did finally set off. As I drove further and further from the house, I found everything looked unfamiliar(不熟悉的) to me. I began to have a feeling of nervousness mixed with excitement. I took a turning and found myself on a road circling the edge of a hill. I could sense the steep(陡峭的) drop to my left. I felt a sense of alarm that I was perhaps not on the correct road at all, but speeding off in the wrong direction. It was only the feeling of a moment, but it caused me to slow down. And even when I was sure I was on the right road, I thought I had to stop the car for a moment to think carefully.

I stopped my car and walked out of it. On the one side of the road, small trees grew closely together, while on the other I could now see the countryside far away and a town nearby.

I waked a little way along the roadside, when I heard a voice behind me. Until this point I had believed myself quite alone and I turned in some surprise. Sitting on the large stone was a thin, white-haired man. He called to me again and gave me a sign to join him. For a moment, I took him for a homeless man, but then I saw he was just some local man enjoying the fresh air and summer sunshine.

1.Why did the writer set off later than planned?

A. Because he checked the house again and again.

B. Because he was feeling sad about leaving the house.

C. Because packing his backpack took longer than expected.

D. Because there was no one to help him get everything ready.

2.What caused the writer to start driving more slowly?

A. He wanted to look at the beautiful hill carefully.

B. He suddenly feared that he might get lost.

C. The road became steeper and steeper.

D. He realized he was driving too fast.

3.What can we infer about the white-haired man?

A. He was surprised to see the writer. B. He greatly enjoyed being alone.

C. He used to be homeless. D. He was a nature lover.

4.What does the passage mainly talk about?

A. The writer’s purpose in starting the trip.

B. The writer’s courage in traveling alone.

C. The writer’s mixed feelings about his trip.

D. The writer’s experience of driving on the hill.

1.A 2.B 3.D 4.C 【解析】文章大意:本文是一篇故事阅读。作者讲述了他在出去旅行之前所做的一切和出行时的感觉,以及在旅行中作者的所见所感。 1.细节理解题。根据文中的句子perhaps explains why I was leaving so late, walking around the house many times over, checking...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网