题目内容
【题目】When I was a kid, the Easter (复活节) holidays in Australia were my favorite time of the year. As soon as they began in April, my family would head straight to the beach for a weekend of camping.
Unlike most of the world, Easter falls in autumn in Australia. This means that Easter is our last chance to enjoy the warm weather, swim in the ocean and sleep in the bush under the stars.
We’d pitch our tents(帐篷) on clear patches of grass and look out onto an almost empty beach. Often we were the only ones camping and the whole beach would be ours alone.
We used to spend all day outside – swimming, hiking and fishing. On Easter morning, my parents would wake up early and plan an Easter egg hunt for my three brothers and me. They would hide the eggs in the strangest places – in abandoned(废弃的) bird nests in the trees, under our tents and in every corner of the stones that surround(环绕着) the beach.
In Australia, instead of chocolate bunnies, we had chocolate bilbies (兔耳袋狸). Bilbies are Australian animals with long ears. Chocolate bilbies were the best treat to find and there was always one for each of us.
But sometimes, other animals found them first, and all we’d find were brightly colored wrappers(包装袋) with animal tooth marks.
After the hunt we would come back to the campsite with our bellies (肚子) full of chocolate. For us, Easter wasn’t about chocolate eggs or religious tradition. It was about being with our family in the great outdoors.
【1】The writer loved Easter because ___________.
A. she enjoyed a great time out with her family
B. she could get up late during the holidays
C. she could eat eggs on that day
D. it was the most important holiday of the year
【2】Which of the following is TRUE of Easter in Australia?
A. It falls in spring.
B. Many animals come out that day.
C. It’s different from that in other countries.
D. It’s about the rebirth of Jesus.
【3】The writer usually had _________ during Easter holidays.
A. chocolate bunnies B. chocolate eggs
C. chocolate bilbies D. chocolate bars
【4】What does the passage mainly talk about?
A. Holidays in Australia.
B. Easter celebrations in Australia.
C. The history of Australian Easter.
D. Australian traditions.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【解析】
试题分析:复活节是澳大利亚的传统节日,它在每年的四月份,寻找复活节彩蛋成为一种习俗。在澳大利亚,人们常吃巧克力袋狸,而不是巧克力小兔子。对于作者来说,能与家人一起在户外活动,才是最大的乐趣。
【1】A细节理解题。依据短文中的句子“As soon as they began in April, my family would head straight to the beach for a weekend of camping.”可知,每到复活节,作者全家都将去海滩野营。只有A符合题意。
【2】C推理判断题。依据短文中的句子“Unlike most of the world, Easter falls in autumn in Australia.”可知,并不像世界上其它大多数国家,澳大利亚的复活节在秋季。只有C与原文意思相符。
【3】C 细节理解题。依据短文中的句子“In Australia, instead of chocolate bunnies, we had chocolate bilbies (兔耳袋狸)”故答案为C。
【4】B主旨大意题。依据短文大意可知,作者向我们介绍了在复活节期间,他们一家人是如何度过节日的。即如何庆祝节日的。故答案为B。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每个词只能用一次。
afford impossible hide win one |
1)It's to see him again because he died last year.
2)I love of these scarfs. Could you show me another one?
3)We are all the in this basketball match, if we have tried our best.
4)Tony didn't have enough money. As a result, he couldn't a new car.
5)The smile is like a treasure. It makes me feel bright, lively and warm.