题目内容

【题目】As we all know, blood is very important to people.However, there isn 't always enough blood for people’s use. So giving blood seems necessary.

81-year-old James Harrison, also known as the man with the golden arm, not only has given his blood, but also has been doing that for about 60 years! When Harrison was young, he was in hospital for a few months.The blood he received saved his life so he decided to give blood.

Recently he has just stopped doing that. During the past few years, he has saved the lives of more than 2.4 million babies by giving his blood. Harrison 's blood contains something special that can be used to develop medicine to prevent unborn babies from dying of blood diseases.

In fact, a number of newborn babies are easy to get some kinds of blood diseases. Just because of Harrison, many new mothers can see the hope of saving their babies. Giving blood is a kind of great charity. Harrison is always glad and ready to do it. But now he has passed the age limit (年龄限制) for donors to continue giving blood in Australia. Harrison has made his 1,173rd and final donation recently.

He holds Guinness World Records for the number of donations he made, and the Australian Red Cross Blood Service said, “ As a blood donor, his kindness leaves us a lot of treasure and changes lives of many babies.”

In 1999,Mr Harrison received the Medal of the Order of Australia for his“amazing and selfless (无私的)support of the blood service"”.

1Why did James decide to donate blood?

A. His parents asked him to do that. B. He is the man with the golden arm.

C. Someone else's blood saved his life. D. He could get lots of money.

2What do you think of James?

A. He is very kind . B. He is very brave.

C. He is very lazy D. He is very mean.

3What might the underlined word “donors” mean in Chinese?

A. 商人 B. 执法者 C. 管理者 D. 献血者

4What’s the best title for the passage?

A. A great blood donor. B. A kind of special blood.

C. Giving away blood in Australia. D. Saving unborn babies.

【答案】

1C

2A

3D

4A

【解析】

本文主要介绍了James Harrison是一位伟大的献血者,他献血长达大约60年。他的血挽救了很多人。

1C

推理判断题。根据When Harrison was young, he was in hospital for a few months.The blood he received saved his life so he decided to give blood.可知因为其他人的血挽救了他的生命,因此他决定献血。故选C。

2A

根据In 1999,Mr Harrison received the Medal of the Order of Australia for his“amazing and selfless (无私的)support of the blood service"”.可知Harrison是一个无私的人,因此是一个善良的人,故选A.

3D

词义猜测题。根据continue giving blood in Australia可知他在献血,因此是一名献血者,故选D。

4A

标题归纳题。根据81-year-old James Harrison, also known as the man with the golden arm, not only has given his blood, but also has been doing that for about 60 years!可知本文介绍了一位伟大的献血者,故选A。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据When Harrison was young, he was in hospital for a few months.The blood he received saved his life so he decided to give blood.可知因为其他人的血挽救了他的生命,因此他决定献血。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you think you’re smarter than your parents and grandparents? According to James Flynn,a professor at a New Zealand university,you are! Over the course of the last century,people who have taken IQ have gotten increasingly better scores —on average,three points better for every decade that has passed. This improvements is known as the "Flynn effect",and scientists want to know what is behind it.

IQ tests and other similar tests are designed to measure general intelligence rather than knowledge.Flynn knew that intelligence partly comes from our parents and partly is the result of our environment and experience, but the improvement in test scores has been happening too quickly to be explained by heredity. or our surroundings. So What was happening in the 20th century that was helping people achieve higher scores on intelligence tests?

Scientists have proposed(提出)several explanations for the Flynn effect.Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure(暴露)to tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better on any test. Others have pointed to better nutrition. (营养) Since it results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past.Another possible explanation is a change in educational styles,with teachers encouraging children to learn by discovering things for themselves rather than just memorizing information. This could prepare people to do the kinds of problem-solving that intelligence tests require.

Flynn has limited the possible explanations when he looked carefully at the test data and discovered that the improvement in scores was only on certain parts of the IQ test.Test-takers didn’t do better on the maths or vocabulary sections of the test;They did better on the sections requiring reasoning and problem solving. For example,one part of the test shows a set of abstract (抽象的) shapes and test-takers must find the patterns (模式) and connections between them and decide which shape should be added to the test.

According to Flynn,this visual intelligence improves as the amount of technology in our lives increases.Every time you play a computer game or figure out how to program a new cell phone, you are exercising exactly the kind of thinking and problem solving that helps you do well on one kind of intelligence test.So are you really smarter than your parents?In one very specific way,you may be.

1The "Flynn effect" is ______.

A. used to measure intelligence

B. an increase in IQ test scores over time

C. the influence of technology on intelligence

D. connected our experience

2The underlined word “heredity” means _______.

A. the technological improvement

B. the advanced educational methods

C. the help of our peer or schoolmates

D. intelligence passing down from our parents

3According to the passage,which of the following statements is true?

A. Taking fewer tests can help us get higher scores.

B. Experience have more effects on our intelligence than surroundings.

C. Newer education encourages children to find things out by themselves.

D. People’s vocabulary ability and visual intelligence have improved.

4What could be the best title for the passage?

A. What is Flynn effect?

B. How can we do better on IQ tests?

C. Are parents helping in our intelligence?

D. Are human beings getting smarter?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网