题目内容
【题目】选择合适的选项补全短文。Tips for Keeping Your Body Healthy![]()
It is not common for the human body to sit for a long time in the old days. But now sitting for a long time every day is common. Sitting for a long time is dangerous for your health. You can hurt your arms and your neck.
People who work in offices often have health problems. People who travel many hours on planes often say they feel bad at the end of a long trip. The following tips can help you if you don't want any problems.
Sit correctly. Keep your back straight and your feet on the floor. It is very necessary to have a comfortable chair..
Take breaks often. Don't sit for more than thirty minutes. Having a break can help you do more work in the day.
Water cleans your body and keeps healthy. It's good for you and gives you energy. But please don't drink lots of coffee or tea.
Move your body. Stretching (拉伸) is a simple and quick way of moving your body while you are sitting down. Stretch your arms, your hands and your shoulders..
A. You can also hurt your back
B. Drink water
C. Stand up and have a break
D. Don't stretch a lot if it hurts
E. The chair can help you sit correctly
【答案】A;E;C;B;D
【解析】本文是一篇议论文,长时间坐着会对健康有害。短文列举了保持身体健康的几点建议:保持正确的坐姿;要及时的休息,坐的时间最好不要超过30分钟;多喝水,不要喝太多的咖啡或茶;经常活动自己的身体各个部位。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:你也会伤着你的后背。根据上文“Sitting for a long time is dangerous for your health. You can hurt your arms and your neck.”,列举了一些长时间的坐着对身体的危害,可能会伤害你的胳膊、脖子或者是后背,所以答案是A。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:这把椅子可以帮助你保持正确的坐姿。根据上文“It is very necessary to have a comfortable chair.”可知,拥有一个舒适座位的重要性,此句进一步解释椅子的作用,所以答案是E。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:站起来休息一会。根据上文“Don't sit for more than thirty minutes.”可知,不要长时间的坐着,要及时站起来休息一会,所以答案是C。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:喝些水。根据下文“Water cleans your body and keeps healthy. It's good for you and gives you energy.”可知,喝水对于人身体的重要性,要多喝水,所以答案是B。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:受伤后不要经常拉伸。 根据上文“Stretch your arms, your hands and your shoulders”,告诉我们要经常伸展自己的四肢,但如果受伤,一定要减少活动,所以答案是D。
【题目】李华想要参加学校的音乐明星(music star)评选活动。假如你是李华,请根据以下信息(可适当发挥),写一封推荐信介绍自己。要求:句子通顺,语意连贯,语法规范;字数50左右(正文结尾句已给出)。
Name | Li Hua |
|
Age | 15 | |
The reason (原因) you like music | 考生自我发挥 | |
Favorite musician | Lang Lang | |
Hobby(爱好) | sing and dance, listen to music, have 200 CDs | |
Activity(活动) | Wednesday: sing in the school music club | |
Dear Sir or Madam,
……