题目内容

【题目】阅读理解

How time flies! The 9th graders are going to graduate soon. We invite them to write about their school memories.

Let’s share some of them. —Ms. Rosen

Name:Brita
Favourite memory: Moving to this school last year and meeting new friends.
Unpleasant memory: Being the “new girl”.
Favourite teacher: Ms. Rosen. I like her interesting classes.
Advice: School can be fun if you do your best.

Name:Jay
Favourite memory: School trips. Singing competitions.
Unpleasant memory: Project homework.
Favourite teacher: Ms. Williams. She treats every student equally.
Advice: Work hard and fun will come.

Name:Rocky
Favourite memory: Meeting new friends. The weekends.
Unpleasant memory: Tests.
Favourite teacher: Mr. Taylor. He helps me with my lessons.
Advice: Once you fall behind, keep trying till you catch up.

Name:Angel
Favourite memory: Being with new people. Fun classes.
Unpleasant memory: The loss of a new watch.
Favourite teacher: Ms. Rosen. She helped me through hard times.
Advice: Hard work brings success.

1Who dislikes tests among the four students?

A. Brita B. Jay C. Rocky D. Angel

2How many of the four students mentioned Ms. Rosen?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

3What can we learn from the given information above?

A. The four students will be in Grade 9 next term.

B. The four students do not enjoy school very much.

C. The four students all think it’s important to work hard.

D. Their favourite memories are all about trips.

【答案】

1C

2B

3C

【解析】试题这篇短文主要介绍了一篇类似于毕业同学录的文章,内容简单,但是十分贴近我们初三考生的生活。

1C细节理解题。问题翻译:在这四个学生中哪一个最讨厌测试?根据文章第三个孩子Rocky 中的令人不愉快的回忆Unpleasant memory: Tests 可以看出他最讨厌tests。故选C

2B细节理解题。问题翻译:四个学生中多少个学生提到了Ms. Rosen?根据题意Brita Angel 都提到了Ms. Rosen,所以选B

3C推理判断题。通过四个孩子的advice, 我们可以看出他们都赞同work hard 的重要性。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Steven Jobs, the designer (设计者) of Apple Computer, was not clever when he was in school. At that time, he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates. When he went into college, he didn't change a lot. Then he dropped out (退学). But he was full of new ideas.

After he left college, Steven Jobs worked as a video game designer. He worked there for only several months and then he went to India. He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in life.

Steven Jobs lived on a farm in California for a year after he returned from India.

In 1975, he began to make a new type of computer. He designed the Apple Computer with his friend in his garage (汽车库). He chose the name "Apple" just because it could help him to remember a happy summer he once spent in an apple tree garden.

His Apple Computer was such a great success that Steven Jobs soon became famous all over the world.

1Steven Jobs was not a good student in school because he ________.

A. never did his lessons B. was full of new ideas

C. always made troubles with his schoolmates D. dropped out

2Did George Jobs finish college?

A. Yes, he did. B. No,he didn’t.

C. No,he didn’t go into college. D. We don’t know.

3Steven Jobs designed his new computer ________.

A. in India B. in the USA C. in an apple tree garden D. by himself

4Steven Jobs was famous for his ________ all over the world.

A. new ideas B. apple C. video games D. Apple Computer

5From this passage we know ________.

A. Steven Jobs liked trying new things and making his new ideas become true

B. Steven Jobs liked travelling in India and California

C. Steven Jobs didn't finish his studies in the college because he hated his schoolmates

D. Steven Jobs could only design video games

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网