题目内容
— Do you think the question too hard ??
— I don’t think so. He can answer it easily.
A. of Jim to answer
B. of Jim to answer it
C. for Jim to answer
D. for Jim to answer it
C 【解析】试题分析:句意:---你认为这个问题对于吉姆来说是不是太难不能回答上来?---我认为不是那样的。他能够很容易地答上来。此题考查固定短语too…to表示太……而不能。根据句意,故选C。Playing with friends, going to a party, having a meal in a restaurant or receiving a birthday gift—as a teenager, you go to different places and meet different kinds of people. Everything you do leaves an impression (印象). So manners are very important.
Arriving 30 minutes late for a date may say: “This isn’t that important to me.” Taking a cell phone call while talking to your friend may say: “The caller is more important than the person standing in front of me.” Failing to show thanks to a gift-giver may say: “I don’t like the gift.”
Is that the message you really want to send? Maybe not. You do not want to be rude, but sometimes what you do makes people think you’re impolite.
How can you change that? First, you should know the proper ways to behave around people. We call this manners. You could start by adding “please” and “thank you” to your vocabulary and avoiding bad language. You could start by holding a door open for someone after you to go through. You could start by showing up on time instead of letting others wait for you.
Start now! Start a new life and start to be a teenager with good manners!
Having good manners | |
The importance of manners | Everything you do leaves an impression. |
Examples of bad manners | Arriving late may mean the date is not important. |
Taking a call while talking to a friend may mean your friend is1. important than the caller. | |
Not showing thanks to a gift-giver may mean you 2.the gift. | |
Start to3.your manners | Use “please” and “thank you” to 4.bad language. |
Hold a door open for someone behind you. | |
Show up on time instead of letting5.people wait for you. |
Nowadays,more and more people choose cycling instead of driving to schools,to workplaces or to do sightseeing.With the development of technology,bicycle-sharing appears,and it soon becomes popular in people’s life.By now,there are at least twenty-five bicycle-sharing companies in China such as Mobike, Ofo, Bluegogo and U-bicycle.
People can unlock the shared bicycles by simply using their smart phones.The bicycles are equipped with(配备)GPS and can be left anywhere in public for the next users.They’re welcomed among many Chinese people as they provide an effective solution(有效解决)to the “last mile”problem,which refers to the final leg of a person’s journey.
“In places where the subway doesn’t go,where it’s difficult to change from one kind of transport to another,it’s so easy to get where you want to go with Mobike,”Hu Hong,29,told the journalist.
“Bicycle-sharing is a greener way of transportation and provides a user-
friendly experience,”said Liu Xiaoming,vice-minister of transport.(交通部副部长)
Company | Deposit(押金) | Fee(费用) |
Mobike | 299 yuan | 1yuan for every 30minutes or less than 30minutes |
Ofo | 99 yuan | 1yuan for every 60 minutes or less than 60 minutes 0.5 yuan for every 60 minutes or less than 60 minutes (only for students) |
Bluegogo | 99 yuan | 1 yuan for every 60 minutes or less than 60 minutes |
U-bicycle | 298 yuan | 1 yuan for every 30 minutes or less than 30 minutes |
1.How can people unlock the shared bicycles?
A. By keys.
B. By GPS
C. By using their smart phones.
D. By hand.
2.Where can people leave the shared bicycles for the next users?
A. In a friend’s house. B. In a car
C. At home. D. By the road.
3.Which of the two companies ask the least deposit according to the passage?
A. Mobike and Ofo. B. Ofo and Bluegogo.
C. Bluegogo and U-bicycle. D. U-bicycle and Mobike.
4.Mike is a student.He wants to go sightseeing with his parents.They plan to ride three shared bicycles for two hours.Which is the cheapest for them to use?
A. Mobike. B. Ofo. C. Bluegogo. D. U-bicycle.
5.Where can you probably find this passage?
A. From a newspaper. B. From a story book.
C. From a clothing magazine. D. From a biology book.
1.C 2.D 3.B 4.B 5.A 【解析】共享单车现在越来越受欢迎,这篇短文给我们介绍了人们如何使用共享单车,它的收费情况以及人们对这件事的一些看法等。 1.细节理解题。根据短文第二段中People can unlock the shared bicycles by simply using their smart phones可知,人们可以使用他们的智能...