题目内容

【题目】 It's a cold, grey Sunday afternoon in March. The British are all working in their _______ . They're digging, cutting leaves and planting new seeds (种子). By summertheir gardens will be _______ bright colors.

The British love their gardens. A British newspaper recently asked people for _______ opinions about them. Around 70% of the people felt it was _______ to spend time in the garden, and over 50% of these _______ gardening as the most enjoyable thing they ever did.

Only one in ten houses in Britain do not have a garden. People who live in houses _______ gardens often rent (租用) land from the government.

At first, only very rich people had gardens. Now you can _______ see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard. They are well protected as good memories. In the early twentieth century, however, gardening became a _______ . People enjoyed doing it in their spare time and they bought different kinds of seeds and plants for their gardens. _______ roses, sunflowers and tomatoes are often grown in British gardens, they originally (起初) grew wild in other countries.

Every year, there are competitions for the __________ vegetables, but don't expect to win: Britain's biggest carrot is almost six metres long.

1A.fieldsB.gardensC.factoriesD.parks

2A.full ofB.busy withC.good atD.similar to

3A.itsB.hisC.herD.their

4A.boringB.possibleC.difficultD.important

5A.followedB.canceledC.describedD.completed

6A.nearB.withoutC.aroundD.in

7A.seldomB.alreadyC.stillD.never

8A.hobbyB.taskC.courseD.dream

9A.SoB.BecauseC.ButD.Although

10A.smallestB.cheapestC.largestD.richest

【答案】

1B

2A

3D

4D

5C

6B

7C

8A

9D

10C

【解析】

短文大意:短文介绍了英国人喜欢在花园里种花的原因和园艺的演变。

1句意:英国人都在花园里干活。

fields田地;gardens花园;factories工厂;parks公园。根据下文“The British love their gardens英国人喜欢他们的花园”可知选B

2句意:到了夏天,他们的花园将会充满鲜艳的色彩。

full of充满;busy with忙于;good at擅长;similar to相似。根据上文“They're digging, cutting leaves and planting new seeds他们在挖土,剪树叶,种下新的种子”,可知夏天的花园将会色彩鲜艳,be full of bright colors符合句意,故选A

3句意:一家英国报纸最近询问了人们对它们的看法。

its它的;his他的;her她的;their它们的。根据上文“The British love their gardens英国人喜欢他们的花园”,可知选D

4句意:大约70%的人认为花时间在花园里是很重要的。

boring无聊的;possible可能的;difficult困难的;important重要的。根据下文“as the most enjoyable thing they ever did当作他们做过的最愉快的事情”,可知ABC三项不合句意,故选D

5句意:超过50%的人认为园艺是他们做过的最愉快的事情。

followed跟随;canceled取消;described描述;completed完整的。根据上文“Around 70% of the people felt it was important…大约70%的人认为……是很重要的”,可知describe符合句意,故选C

6句意:住在没有花园的房子里的人经常从政府租地。

near在附近;without没有;around大约;in在里面。根据上文“Only one in ten houses in Britain do not have a garden在英国只有十分之一的房子没有花园”,可知本句谈的是没有花园的房子,故选B

7句意:现在你仍然可以看到历史悠久的房子周围的花园。

seldom很少,表否定;already已经;still仍然;never从不,表否定。can表能够,根据“can see the gardens around houses with a long history能够看到历史悠久的房子周围的花园”,可知花园依然可见,故选C

8句意:然而,在二十世纪早期,园艺变成了一种爱好。

hobby爱好;task任务;course课程;dream梦想。enjoy享受,根据“People enjoyed doing it in their spare time人们喜欢在他们的业余时间做”,可知人们把园艺当做了业余爱好,故选A

9句意:虽然玫瑰、向日葵和西红柿经常生长在英国的花园里,但它们最初是在其他国家野生生长的。

So所以,表结果(前因后果);Because因为,表原因(前果后因);But但是,表转折;Although尽管,表让步。根据句意结构,可知本句是让步状语从句,故选D

10句意:每年都有几次最大蔬菜比赛。

smallest最小的;cheapest最便宜的;largest最大的;richest最富裕的。根据下文“Britain's biggest carrot is almost six metres long英国最大的胡萝卜几乎有6米长”,可知是最大蔬菜比赛,故选C

完形填空。主要题型有(1)考查词义辨析:名词辨析,形容词副词辨析,冠词辨析,介词连词辨析等;(2)考查句子时态,语态,要根据语境,选择正确的时态和语态的选项;(3)考查从句(宾语从句,定语从句,主语从句等);(4)根据固定句型或短语结合语境选择正确的选项。本题主要考查单词或短语辨析,做此类型题时,要知道每一个词的意义,然后结合上下文背景语境,选择适合语境的选项。例如小题1,四个选项都是名词:fields田地;gardens花园;factories工厂;parks公园。根据下文“The British love their gardens英国人喜欢他们的花园”可知选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know when restaurants were invented? The first restaurants were invented thousands of years ago. However, they were very different from restaurants today.

The first restaurants were in ancient Greece (希腊) and ancient Rome. These restaurants served food in large stone bowls. People didn’t order food from a menu. Everyone shared the food from big bowls. People believe that these places were very popular because most homes in ancient Greece and Rome did not have kitchens. Also, people didn’t have to store (储存) food at home if they ate their meals at these restaurants.

Later, restaurant began to open in China. In the early 1100s, more than one million people lived in the city of Hangzhou, China. It was a very busy city, and people had money. All of these people had to eat. Smart cooks started cooking and selling food along the big street in the city. Unlike in ancient Greece and Rome, people in China could choose food from a menu. They didn’t have to eat the same food as everyone else.

For the next several centuries, there were restaurants all over the world. People could buy food in the street or at inns (小旅馆). Then in the middle of the 1700s, restaurants started opening in Paris. These restaurants were more similar to restaurants we know today. There was a wider choice of food, and eating in these restaurants was a more enjoyable experience. In the 19th century, trains made travel much faster and simpler. In the end, this kind of restaurant began to appear all over Europe and in other parts of the world.

Now, restaurants are everywhere. You can buy different kinds of food. You can get food sent to your door. But remember it wasn’t always like that.

1It is believed that these first restaurants were popular because ________.

A.people could eat different foodB.the food there was very cheap

C.people were too busy to cookD.most homes didn’t have kitchens

2How were the restaurants in Hangzhou different from the first restaurants?

A.They offered menus to customers.

B.They usually served the same food.

C.They sold the food in large stone bowls.

D.They prepared food for all people in the city.

3What does the underlined partthese restaurantsin Paragraph 4 refer to?

A.Restaurants in ancient Greece and ancient Rome.

B.Restaurants in Hangzhou in the early 1100s.

C.Restaurants in Paris in the middle of the 1700s.

D.Restaurants all over Europe in the 19th century.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Now people can get food without going out.

B.The first restaurants were similar to restaurants today.

C.Hangzhou used to be a city that had no smart cooks.

D.People in ancient Greece and Rome usually stored food at home.

5The writer wrote this passage to ________.

A.help us choose restaurantsB.tell us the history of restaurants

C.encourage us to eat at restaurantsD.show us the changes of eating habits

【题目】 Numbers in different countries may have different meanings. In China, some people think that some numbers bring them________. Take “8” for example, the Chinese pronunciation of the number “8” has almost the________sound as that of the Chinese character “[fɑ]”, which means making a fortune. So, many Chinese people spend a lot of________to get their telephone numbers or car numbers to include this number "8". They believe without________doubt that the number will bring them money.

________, others don't believe that numbers have anything to do with good luck. They think such an idea is only an ignorant(愚昧的)and superstitious(迷信的)belief. A number is one thing, and good luck is________. They will ask, “________can you ever have any good luck simply because of some lucky numbers, even if you don't work hard, don't have good opportunities and don't get along well with the people around you?”

As for me, I________with the latter(后者). Clearly, lucky numbers are only a kind of superstition. Perhaps it holds true for some cases, but often it does not. Numbers can________bring good luck to a person at all and our fortune is in our own hands. So, everyone can have a good fortune only if he tries his best. Let's always remember "Opportunities are only for the________mind" and "No pains, no gains."

1A.good luckB.had luckC.failureD.bad

2A.differentB.sameC.similarD.some

3A.timeB.moneyC.thingsD.dollar

4A.noB.someC.anyD.many

5A.HoweverB.What's moreC.At lastD.But

6A.otherB.the otherC.anotherD.others

7A.HowB.WhatC.WhyD.Where.

8A.agreeB.disagreeC.dislikeD.like

9A.oftenB.alwaysC.neverD.ever

10A.cleverB.luckyC.preparedD.good

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网