题目内容

【题目】 Once upon a time, a wealthy old man lived alone in a big house. He was growing weaker day by day and was unable to take care of himself, so he decided to hire(雇佣) a nurse to help with housework and take care of him.

One day, the old man interviewed two nurses —Anthony and Peter. Anthony happened to be a handsome young man, while Peter looked quite ordinary (普通的). The old man asked Anthony to make tea for him. After Anthony left, the old man turned to Peter and said, “Anthony has given me a very bad account(描述) of you. He said you are rude(粗鲁的) and untrustworthy (不可信赖的) . Is this correct? ”

Peter thought for a minute and said, “If Anthony has a bad opinion of me, there must be something wrong with me. I should take some time to change these things.”

The old man was very impressed by Peter’s character. Meanwhile, Anthony returned with a cup of tea for the old man, The old man sent Peter to make breakfast for him. He then turned to Anthony and told him, “Peter spoke very poorly of you while you were gone. What do you think about this? ” After hearing this, Anthony became angry and started cursing(咒骂).

In the end, the old man hired Peter. Although Peter looked quite ordinary, he had impressive inner(内在的) beauty.

1What did the old man want a nurse to do?

A. Live with him.

B. Help with housework and look after his wife.

C. Work as a doctor.

D. Help with housework and look after him.

2What did Anthony look like?

A. Handsome.B. Ordinary.C. Old.D. Ugly.

3The old man told Peter that Anthony__________.

A. had had some bad words of himB. had praised him

C. did not trust himD. considered him to be not important

4How did Peter react(反应 ) when he heard the old man's words?

A. He was angry.B. He took it seriously.

C. He didn't believe him.D. He blamed (责备 ) Anthony.

5What can we learn from the passage?

A. Ordinary people are more trustworthy.

B. Handsome men must be good men.

C. Inner beauty is more important than appearance.

D. Others' opinions are always correct.

【答案】

1D

2A

3A

4B

5C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一个老人要雇佣一个护士照顾他。一天他面试了两个人,安东尼和彼得。安东尼长得很帅,而彼得很普通。当这个老人对彼得说安东尼说彼得的坏话时,彼得虚心接受并打算花时间改变他自己。而当老人对安东尼说彼得说安东尼的坏话时,安东尼很生气并开始大骂。最后这个老人雇佣了彼得。最后告诉我们一个道理,即内在美比外表更重要。

1细节理解题。根据so he decided to hire(雇佣)a nurse to help with housework and take care of him可知,这个男人想要招聘一个护士来帮他做家务和照顾他,故选D

2细节理解题。根据Anthony happened to be a handsome young man, while Peter looked quite ordinary (普通的)可知,安东尼长得帅,而彼得很普通,故选A

3细节理解题。根据“Anthony has given me a very bad account(描述) of you. He said you are rude(粗鲁的) and untrustworthy (信赖的) . Is this correct? ”可知,这个老人告诉彼得,安东尼说他坏话,故选A

4细节理解题。根据Peter thought for a minute and said, If Anthony has a bad opinion of me, there must be something wrong with me. I should take some time to change these things.”可知,彼得想了几分钟并说,如果安东尼对我有不好的看法。我一定有什么错的地方,我应该花时间改变这些东西。所以彼得严肃对待这件事。故选B

5主旨大意题、根据Although Peter looked quite ordinary, he had impressive inner(内在的) beauty以及全文可知,尽管彼得看起来非常普通,他有令人印象深刻的内在美,所以内在美比外表更重要,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文并回答问题。

Item 1: News from Xi’an

Recently, a retired (退休) professor, Wang Shishao, from Xi’an Jiaotong University became famous because of his bill for retirement life. It’s reported that he has donated (捐献) more than one million yuan so far.

“I have 160, 000 retirement pension (退休金) every year. I live in the nursing home with my wife. We only need to pay for our meals, fruits and some daily use. One thousand yuan a month is quite enough.”

Wang said, “We think it important to train and develop useful people for our country. Every year, we use 500, 000 to set up the scholarship (奖学金). And we also help 12 poor students, five thousand yuan each every year. It’s meaningful to give all my retirement pension to the university.”

Item 2: News from Zhejiang

The dying old man put a note into the doctors’ hands. On the note was “Don’t forget that I’ll donate my body.”

Back to 2008, Yang Hongyi got to know something about body donation in the newspaper, which made him decide to donate his own body after he died. In the beginning, his family didn’t agree with the idea. But he told his children that it would be his great honor to make a contribution to the society after he died. His body could help the development of Chinese medical science. And it might help some patients who couldn’t see, help a person with heart disease. At last, his family understood him and agreed.

“My grandfather made a great decision. It’s really meaningful to donate his body. When I get old, I’ll do the same.” said his granddaughter.

1How much money has Wang Shishao donated so far?

________________________________________________________________________

2Did Yang Hongyi’s family agree with his idea of body donation in the beginning?

________________________________________________________________________

3Why did Wang Shishao and Yang Hongyi donate their money and body?

__________________________________________________________________________

4If you have enough money, will you choose to donate some? Why or why not?

__________________________________________________________________________

【题目】 There are 56 ethnic (民族的) groups in China, including the Han people who make up 90% of the total population. Each group has its own culture and traditions. Some ethnic groups speak their own languages and have their own styles of dress, too.

Mongolians live in northern China. They are known for traveling on horses and camels. They eat a lot of meat and drink salty tea. Mongolians have many skills, especially they are very good at hunting and horse racing.

Tibetans live in very high mountainous areas in southwestern China. Tibetans have a special tradition of presenting Hada, a long piece of silk, to their dear friends.

The Uygur live in northwestern China. They live in the Land of Fruit. It’s known worldwide for its production of grapes and the Hami melons.

The Hui people live in more central China, close to the north. They practice Islam (伊斯兰教), and many of them are direct descendants (后代) of Silk road travelers.

The Manchu people live in northeastern China. They took control of the central plain (平原) of China in 1644 and ruled the country until 1911.

There are other important ethnic groups, including the Zhuang, the Yi, the Miao and so on. Most of them are musical and well known for songs and dances.

根据文章內容,判断句子正(T)、误(F)。

1Of all the ethnic groups, the Han people have the second largest population.

2Tibetans usually welcome their friends by presenting a long piece of silk.

3The place which the Uygur live in is known for grapes and the Hami melons.

4Inhistory, the Manchu ruled the coumtry for less than 200 years.

5It’s true that each ethnic group is well known for songs and dances.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网