题目内容

【题目】He's an old cobbler (修鞋匠) with a shop in the Marais, a historic area in Paris. When I took him my shoes, he at first told me: “I haven't time. Take them to the other fellow on the main street ; he'll fix them for you right away.”

But I'd had my eye on his shop for a long time. Just looking at his bench loaded with tools and pieces of leather, I knew he was a skilled craftsman (手艺人). “No,” I replied, “the other fellow can't do it well.”

“The other fellow” was one of those shopkeepers who fix shoes and make keys “while-U-wait” -- without knowing much about mending shoes or making keys. They work carelessly, and when they have finished sewing back a sandal strap (鞋带) you might as well just throw away the pair.

My man saw I wouldn't give in, and he smiled. He wiped his hands on his blue apron ( 围裙), looked at my shoes, had me write my name on one shoe with a piece of chalk and said, “Come back in a week.” I was about to leave when he took a pair of soft leather boots off a shelf.

“See what I can do?” he said with pride. “Only three of us in Paris can do this kind of work.”

When I got back out into the street, the world seemed brand-new to me. He was something out of an ancient legend, this old craftsman with his way of speaking familiarly, his very strange, dusty felt hat, his funny accent from who-knows-where and, above all, his pride in his craft.

These are times when nothing is important but the bottom line, when you can do things any old, way as long as it “pays”, when, in short, people look on work as a path to ever-increasing consumption (消费) rather than a way to realize their own abilities. In such a period it is a rare comfort to find a cobbler who gets his greatest satisfaction from pride in a job well done.

1Which of the following is true about the old cobbler?

A. He was equipped with the best repairing tools.B. He was the only cobbler in the Marais.

C. He was proud of his skills.D. He was a native Parisian.

2The sentence “He was something out of an ancient legend.” ( paragraph 6 ) implies that

A. nowadays you can hardly find anyone like him

B. it was difficult to communicate with this man

C. the man was very strange

D. the man was too old

3According to the author, many people work just to .

A. realize their abilitiesB. gain happiness

C. make moneyD. gain respect

4This story wants to tell us that .

A. craftsmen make a lot of moneyB. whatever you do, do it well

C. craftsmen need self-respectD. people are born equal

【答案】

1C

2A

3C

4B

【解析】

本文讲述了一个老鞋匠。作者去找巴黎一家鞋匠修鞋时,他说他没时间,告诉作者可以去另一个人那里去,他会马上给作者修好。作者只看到他的长凳上放满了工具和皮革,就知道他是个技艺高超的工匠。作者最后决定在这家鞋店修鞋。他骄傲地告诉作者在巴黎只有三个人能做这种工作。他对自己的手艺感到自豪。作者感慨现在的人工作,只是为了挣钱,不是一种实现自身价值的途径。

1题意:关于这个老皮匠,下面哪一个是正确的?考查细节推断。A. He was equipped with the best repairing tools. 他配备了最好的修理工具;B. He was the only cobbler in the Marais. 他是马拉斯唯一的鞋匠;C. He was proud of his skills. 他为自己的技术感到骄傲;D. He was a native Parisian. 他是个本地的巴黎人。从第六段“he said with pride,Only three of us in Paris can do this kind of work.’”可知,他说在巴黎只有三个鞋匠能做这项工作,因此他对于自己的手艺很自豪,故选C

2题意:“他是一个古老传说中的人物。”(第6段)意味着_________________。推测词义题。A. nowadays you can hardly find anyone like him现在你几乎找不到像他这样的人了;B. it was difficult to communicate with this man很难与这个人沟通;C. the man was very strange这个人很奇怪;D. the man was too old那人太老了。划线句子的意思是“他好像是从远古时代出来的一样”。作者在说这句话的时候一点贬义也没有,作者很尊重他,这句话只是表明他跟现在的人不一样,现在很难找到像他这样的人了,故选A

3题意:据作者说,许多人工作只是为了赚钱。考查细节推断题。A. realize their abilities了解他们的能力;B. gain happiness获得幸福;C. make money赚钱;D. gain respect赢得尊重。从最后一段“people look on work as a path to ever-increasing consumption”可知,人们工作的原因是为了增加消费。挣钱才能消费。因此,人们工作的原因是挣钱。选C

4题意:这个故事想告诉我们,________________。考查主旨题。A. craftsmen make a lot of money工匠赚大钱;B. whatever you do, do it well无论你做什么,都要做好;C. craftsmen need self-respect工匠需要自尊;D. people are born equal人生而平等。最后一段讲到现在的人不认真工作,只是为了挣钱。最后一句话“In such a period it is a rare comfort to find a cobbler who gets his greatest satisfaction from pride in a job well done. 作者认为,看见一个鞋匠从做好一个工作中得到最大的满足是一种安慰。由此可得,作者希望人们应该认真工作,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Normally people have various feelings. Shyness(害羞) is one of them. It means feeling frightened when you are around other people. Some children were born shy. Some become very shy later because of life experience. In fact, everyone gets a little shy sometimes. It depends on how shy you are. If shyness doesn’t stop you from doing something you want to do, being shy isn’t a big problem.

Scientists say that shyness generally begins during childhood. Most of the time, shyness is caused by people’s worry about what other people think of them, so shy people often find it very difficult to meet new people. This fear has bad effects on their work life, social life and love life. The following suggestions may be helpful for shy people.

Find ways to relax when you go out .When you are old enough, consider drinking a glass of wine before going out for the night. Talk with your friend or family member to help yourself calm down.

Look best when you go out. Wear something that makes you feel confident and comfortable. Listen carefully when people speak. Shy people sometimes think that meeting new people means having to do a lot of talking. You can ask simple questions and then be a good listener. People love to feel like other people are listening to them and sharing their point of view.

Build your confidence and change your attitude(态度) towards meeting new people instead of worrying about how they will think of you, and think about what are good points you hope to find in the new person you will meet.

Try these suggestions if you do feel very shy. Hopefully you can enjoy your life better.

What shyness is and how to overcome it.

The 1of shyness

Feeling frightened when you are around other people.

The features(特点)of shyness

----Shyness can’t be a big 2 if it doesn’t stop you from doing what you want.

----Shyness generally begins during childhood.

----Shy people usually find it not 3 to meet new people.

Suggestions to shy people

---- Relax and calm down when you go out.

----look all your best to build confidence.

----4 but not do lots of talking.

----Stop 5 about what new people will think of you.

【题目】阅读填空

What do you think being beauty really means? All answers to that question are correct, because there are no right or wrong replies. Despite(不管) what society tries to make us believe, there is no “ideal” beauty. There are exact standards—hair colour, or eye colour—that make someone beautiful. Think about it: did you consider someone to be really beautiful, but your friend didn’t see it? That’s because what’s attractive to one person isn’t necessarily going to be attractive to another. So how can we believe that there’s a standard for beauty? It makes no sense.

Weight-loss companies and clothing industries seem to have made it their goal to get us believe that we are not enough and that we need all kinds of things to be prettier. It’s not true! Companies sell us this ideas for their products to make money. I’m not saying that buying beauty products is bad, but what would be bad is using them because you feel like you have to look a certain way in order to be “beautiful”.

Remember, the people wear tons of make-up and are photoshopped in order to look perfect. When you see a girl who society considers as a “great body”, you have to remember that people have different body types and everyone’s body is different. We’re all beautiful, whether we’re slim, thickset or anywhere in between. If you want to lose weight, go ahead, but do it in a healthy way and do it for the right reason—not because you want to fit in. Being comfortable with yourself is really important, and being with others who accept you as you are and don’t ask you to change to look a specific(特定的) way is important too.

Beauty standards

What being

beautiful means

●It’s not 1 to give an answer to the question.

●One’s beauty cannot be decided by exact standards.

●People have 2 ideas about beauty.

Social factors

●Weight-loss companies and clothing industries 3 our ideas about beauty for the sales of their products.

●It’s bad to use products in order to fit in with a certain standard.

4

●People have different body types and each of us has our own beauty.

●It’s OK to lose weight but remember to do it 5.

●It’s important for you to accept the way you are and spend time with people who don’t ask you to change the way you look.

【题目】 About 800 years ago, a Chinese man named Wang Hu made the world's first rocket, but unluckily he lost his life with it. It was not until April 24, 1970 that China sent its first satellite Dongfanghong-1to space successfully.

To celebrate the first big success for the country's space development, April 24 is now China's Space Day, which started this year. While celebrating, China also announced(宣布)new plans to make a space station and go to Mars and further space.

A space station is like a home for astronauts in space. Astronauts live and work on a space station and spaceships can even park there. China plans to finish building its space station in 2022.

According to China’s top space scientist Zhou Jianping, by that time, becoming an astronaut will be a normal job. Astronauts are needed more than ever before. They need to be able to finish more tasks. So far, China has been choosing astronauts mainly from pilots. In the future astronauts will also be picked from engineers, doctors and space technology experts.

Another plan is about Mars. In order to search Mars, China will send a probe(探测器)first to Mars around 2020. It will land there and even bring back things from the Mars.

It's such a big plan! Only by doing this can China say it has truly started the exploration of deep space. And the exploration will help us understand how the universe changes.

1Who made the world's first rocket?

2When is China’s Space Day?

3What does China plan to do in 2022?

4What will China do first to search the Mars?

5What does the passage mainly tell us?

【题目】首字母填空

Who is the most famous mouse in motion-picture history? Right, it's none other than Mickey Mouse! After nearly 90 years, Mickey Mouse is still the s1 in the world.

Walt Disney invented Mickey Mouse while on a train trip b2 New York and Los Angeles. Mickey's first movie came out in 1928. Minnie Mouse also appeared in the movie. The movie was called Plane Crazy, but it was a s3 movie. Later the same year, another movie called Steamboat Willie was also made. It was Mickey's first "talking" movie and was a rapid s4. Walt Disney was the voice of Mickey,and Mickey was a star.

Mickey played the violin and piano well. During his first few years in show business, his roles always s5 him as a musician. Later the studio decided to show him in other roles. These i6 a soldier, a cowboy, a hunter, and a fire chief.

There is no doubt that Mickey was popular. He was the star of 21 movies in 1930 and 1931. In the years that followed, he became f7 around the world. However, stars come and go. Donald Duck rose q8 to fame(名声)in the late 1930s, slowly pushing out Mickey. Then. In 1940, Mickey played the role of the sorcerer's(巫师)helper in Fantasia. A9 the movie and Mickey's acting were wonderful, Mickey's greatest movie-making days were over.

That did not m10, however, that Mickey was not still liked. In 1955 the Mickey Mouse Club came to television. Also, for over 60 years, Mickey has greeted people at many best-known Disneyland parks in the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网