题目内容

【题目】选词填空(共1小题)

阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。

Lin Tao is a student at Yingshan Middle School.He works very hard at school.He is the 【1 student in his class.He has a very healthy lifestyle now.But a year ago he was not so 【2 .He often felt 【3 after a day’s work.His parents wanted him to do sports every day.But he said that he didn’t like 【4 sports.After dinner, his parents asked him to go for a walk with them, but he only liked 【5 at home and read books.On weekends he never went out to play with his friends.He spent his time watching TV or 【6 computer games.That was really bad for his health.His parents 【7 about him.One day his teacher talked to him about his health and 【8 him to change(改变) his lifestyle

Now he walks to school every day and 【9 to do exercise every day.

On weekends he 【10 plays basketball with his friends.Doing exercise helps him study better.Now he knows that doing exercise is very important.

【答案】

【1best

【2healthy

【3tired

【4any

【5to stay

【6playing

【7worried

【8asked

【9tries

【10Often

【解析】本文讲述的是林涛改变了自己的生活方式,从而转变成了一个健康的男孩的故事。一年前,他不爱运动,经常生病,感到疲倦。老师与他交谈后,他改变了生活方式,每天运动,身体好了,学习也更好了。他知道锻炼很重要了。

【1best 句意:他是班上最好的学生。在班上所有学生中作比较,用最高级形式,故填:best。

【2healthy句意:但是一年前,他不是那么健康。由连词but可知本句表转折,身体不健康,用形容词作表语,故填:healthy。

【3tired句意:学习一天后,他经常感到疲倦。根据语境可以推测出本空填:tired疲倦的。

【4any句意:他说他不喜欢任何运动。否定句里用any,故填:any。

【5to stay句意:但他只喜欢呆在家里。喜欢做某事:like to do sth。故填:to stay.

【6playing句意:他把时间花在看电视或玩电脑游戏上。由computer games可以推测出选play,spend some time doing sth,故填:playing。

【7worried句意:父母担心他。担心,worry about;指一年前时的情况,用一般过去时态,故填:worried。

【8asked句意:一天,老师和他谈论他的健康并叫他改变生活方式。叫某人做某事:ask sb.to do sth,故填:asked。

【9tries句意:现在他每天步行上学并且尽量做运动。根据句意可以推测出选try,尽力,努力,故填:tries。

【10often句意:在周末他经常和朋友一起打篮球。根据上文,他现在喜欢运动了,可以推测出他经常打篮球。故填:often。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you have no special plans for your holidays , why not spend your time helping others?

More and more young people in the US volunteer to spend their school holidays working for others. And they don’t do it for money . Here are some of their stories.


Alice Hamilton, 17
I’m going to help the forest Center build new hiking paths in the mountains. It’s going to be terrific . I will spend the whole summer living in a tent and breathing the fresh mountain air. I’m going to sleep under the stars . It will be a nice sport , and I will be able to do something good at the same time!


Jason Moore , 18
This summer , I’ll volunteer with Special House Program. They build good , low-cost houses and sell them to the poor . They’ll teach me what to do , so I am going to help people and also have a chance to learn how to build houses.


Trish Anderson , 16
I’m going to teach children choose and read books that they like . I want to be a teacher . Every day , I’m going to help children choose and read books that they like . I want to be a teacher , and I love children and reading , so this is going to be a great experience for me .

1What does Alice volunteer to do in summer ?

A. To sleep under the stars .

B. To help build new hiking paths in the mountains .

C. To be house designer.

D. To spend the whole summer living in a tent .

2From the passage , we know that Jason Moore .

A. is 18 years old B. likes reading

C. isn’t very rich D. likes children

3 wants to be a teacher .

A. Alice Hamilton B. Jason Moore

C. Trish Anderson D. The writer

【题目】In our life, sometimes we feel embarrassed(尴尬). Have you ever had any embarrassing moments like these students?

Lin Wei

My shoes were worn out so I went shopping for a new pair last Wednesday. I showed great interest in a pair of black shoes which cost 120 yuan. I bargained(讨价还价) with the shop assistant and finally we reached a deal at the price of 88 yuan. But when I put my hand into the pocket…Oh, God! Where was my purse?

Zhang Hui

After class, I walked to the playground with my friend. I found everyone pointed to me and said something when I passed by. I thought they might be talking about my nice clothes. However, I heard them laughing. My friend was surprised and looked at my back. What did she find? A tortoise(乌龟) on the paper sticking on my back.

Yang Li

I went out for dinner with my parents, and started complaining about how terrible and strict my math teacher was. When I turned around, I saw her sitting at the table right behind me.

Chen Qian

Last month there was a talent show in our school. I was in that show. However, I forgot the words of the song while singing! What a bad feeling I had!

【1】 thought the math teacher was terrible.

A. Zhang Hui B. Yang Li

C. Chen Qian D. Lin Wei

2Maybe Lin Wei , so he felt embarrassed at that time.

A. left his purse at home

B. forgot the words of the song

C. complained about his teacher

D. didn’t know how to make a bargain

【3】 Students laughed at Zhang Hui because on her back there was .

A. a pair of black shoes

B. a purse

C. a piece of paper with a tortoise on it

D. a tortoise

【4】Chen Qian couldn’t remember the whole song, he felt .

A. happy B. excited

C. interested D. sorry

【5】The best title of this passage is .

A. How Hard Our Life Is

B. How Embarrassed We Are

C. Try Not To Be Embarrassed

D. Never Forget Things

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网