题目内容

【题目】My name is Dave and I live in the U.S with my parents. My mother is from Argentina and my father is from Japan, so we speak three languages at home . I think languages are very interesting and I want to study Portuguese and Chinese. But my favourite subject at school isn’t a language, it’s math.

I like sports, especially soccer and basketball, because they’re relaxing, but I don’t have much time to play. I go to music club after school on Mondays, have guitar lessons on Wednesdays, and go to the library on Fridays. But Saturdays and Sundays are great because I can play sports, sleep, and watch TV.

1Dave’s parents live in __________.

A. Argentina B. Japan C. the U.S

2Dave goes to the library__________.

A. on Fridays B. on Sundays C. every day

3His favourite subject is __________.

A. a language B. math C. history

4He can play soccer on___________.

A. Mondays and Fridays B. Wednesdays C. Saturdays and Sundays

5Dave thinks sports are___________.

A. interesting B. funny C. relaxing

【答案】

1C

2A

3B

4C

5C

【解析】本篇文章难度适中,主要考查细节理解题。做细节理解题时,要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

1根据第一段第一句My name is Dave and I live in the U.S with my parents可知,故选C。

2根据第二段第二句I go to music club after school on Mondays, have guitar lessons on Wednesdays, and go to the library on Fridays可知,故选A。

3根据第一段最后一句话But my favourite subject at school isn’t a language, it’s math可知,故选B。

4根据第二段最后一句话But Saturdays and Sundays are great because I can play sports, sleep, and watch TV可知,故选C。

5根据第二段第一句话I like sports, especially soccer and basketball, because they’re relaxing可知,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

It is said that the eyes are the windows of our soul. Beautiful and bright eyes not only show a good health but also make you look very attractive. However, to have healthy eyes you have to look after them properly. Your eyes need everyday attention.

Pay more attention to your diet. First, eat food that is good for your eyes. They are fresh fruits and vegetables as fish, eggs, and milk. Besides, a regular amount of vitamins A and B2 should also be taken.

A regular and sound sleep is a must. It relaxes the eye muscles(肌肉)and gives them the rest required. Sleep not only helps the body to repair its tired tissues (组织). Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eye.

You must exercise your eyes every day. Blink (眨眼) yours eyes at regular periods, which makes the eyeballs watery, and gives them a good wash.

We use our eyes in many unnoticeable and wrong ways. Fox example, if a small thing goes into our eye we start rubbing it, which is wrong. Rubbing can cause damage(伤害) to your eyes. Don’t read or write in poor or bright sunlight. Always use sunglasses as sunlight can cause eye tiredness. Light should not shine directly in your eyes. Too much reading, writing, watching television or working on the computer can also cause eye tiredness.

Remember to always take care of God’s most beautiful gift to you. Your life will be very colorless without your eyes.

【1】 to keep your eyes healthy

2

●Eating food that is good for your eyes, 3 as fresh fruits, vegetables and food high in protein(蛋白质).

●Taking a proper amount of Vitamins A and B2 regularly.

Sleep

●Having a regular and sound sleep is 4

●Reducing loss of 5.

Eye _6

●Having your eyes exercised every day.

●Blinking your eyes at regularperiods.

Eye using

●It’s7 to rub your eye when something goes in.

●Read or write in soft sunlight.

●Light should never shine in your eyes in a8 way.

●Take a9 after reading, writing, watching TV or working on the computer.

Eye _10 _ matters(影响)a lot

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网