题目内容

【题目】广东省茂名市2015年中考英语试题阅读理解共20小题, 每小题1分, 满分20分)

阅读下面文章,根据文章内容从每小题所给出的A、 B、 C、 D四个选中选出最佳答案并在答题上将该项涂黑。

A

One morning, Mr Black was driving in the country and looking for a small hotel. When he saw an old woman on the side of the road, he stopped his car and said to the old woman, “I want to go to the Sun Hotel. Do you know it?”

“Yes,” the old woman said,“I will show you the way.” She got into Mr Black’s car and they drove about twelve miles. When they came to a small house, the old woman said, “stop here!” Mr, Black stopped and looked at the house.“But this isn’t a hotel.” He said to the old woman.

“No”the old woman answered, “This is my house. And I'll show you the way to the hotel. Turn round and go back nine miles. Then you’ll see the hotel.”

【1】Where did Mr Black want to go?

A. The old woman's hote1.

B. The old woman’s house.

C. The Sun Hotel

D. His own house.

2What’s the relationship between the two persons?

A. They didn't know each other.

B. They were good friends.

C. They were husband and wife.

D. They were mother and son.

3How far was it from the old woman's house t othe Sun Hotel?

A About nine miles. B. About twelve miles

C.About three miles D. About twenty-one miles

4Which of the following is NOT true?

A. The old woman lived in the country.

B. Mr Black took the old woman to her house.

C.The old woman was waiting for her husband.

D.Mr Black stopped his car when he saw the old woman.

5The writer wrote the story in order to .

A. tellus a serious story B. tell us a sad story

C. tell us to help others D. tell us a joke

【答案】

【1】C

2A

3A

4C

5D

【解析】

试题分析:本文讲述的是布莱克先生在乡下找一个小旅馆时,向路边一位老妇人问路,老妇人坐着布莱克先生的车先到了自己家,再叫布莱克先生往回开9英里,到要找的小旅馆的有趣故事。

【1】C 细节理解题。题意:布莱克先生想要去哪儿?A. The old woman's hote1.老妇人的旅馆;B. The old woman’s house.老妇人的家;C. The Sun Hotel太阳旅馆;D. His own house.他自己的家。由第一段最后一句I want to go to the Sun Hotel. Do you know it?(我要去太阳旅馆,你知道吗?)可知,本题选C。

2A 推理判断题。题意:这两个人之间是什么关系?A. They didn't know each other.他们互不相识;B. They were good friends.他们是好朋友;C. They were husband and wife.他们是夫妻;D. They were mother and son.他们是母子。布莱克先生在路边遇到这位老妇人,向其问路,可知他们彼此陌生。故选A

3A细节理解题。题意:从老妇人的家到太阳旅馆有多远?A About nine miles.大约九英里;B. About twelve miles大约十二英里;C.About three miles大约三英里;D. About twenty-one miles大约二十一英里。从第三段最后老妇人的话Turn round and go back nine miles. Then youll see the hotel.转弯往回开9英里,然后你就可以看到旅馆。可知两地相距大约9英里。故选A。

4C 推理判断题。题意:下面哪一个不对? A. The old woman lived in the country.老妇人住在乡下;B. Mr Black took the old woman to her house.布莱克先生把老妇人送回了家;C.The old woman was waiting for her husband.老妇人在等她的丈夫;D.Mr Black stopped his car when he saw the old woman. 布莱克先生看到老妇人时,停下了车。从短文大意可知,老妇人就是想坐便车回家。她没有等什么人,C错了。故选C。

5D 推理判断题。题意:作者写这个故事是为了什么?A. tell us a serious story 给大家讲一个严肃的故事;B. tell us a sad story 给大家讲一个悲伤的故事;C. tell us to help others告诉我们帮助别人; D. tell us a joke给我们讲一个笑话。老妇人借给布莱克指路坐了便车回家,布莱克虽然多走了九英里路,但还是知道了旅馆的位置,所以本文是一个笑话。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】贵州省六盘水市2015年中考英语试题阅读理解。(共4篇文章,共40分)

1)阅读短文,根据短文内容,从所给的A.B.C.D.四个选项中选出最佳选项。(3篇短文,共15小题,每小题2分,计30分)

B

Once upon a time, there were two seeds(种子). They were good friends. They often talked with each other when they were free. One day, they had nothing to do . They lay on the ground. They looked up at the sky and had a chat with each other.

The first seed said, I want to grow! Then I can enjoy the sun and the rain! Later, it grew. It had a chance to enjoy the sun and the rain.

The second seed said, I am afraid of growing up. If I grow, I have to live in the soil. Little animals may come up to me and eat me. How terrible! If I become a beautiful flower, a child will come and pick me. It is much better for me to wait. Its a dangerous way to be alive. It did nothing and refused to grow.

Spring came soon. A duck came up to the seeds. It eat the second seed and went away. See? We shouldnt act like the second seed. We should face our life bravely.

【1】There are seeds in the passage.

A.one B.two C.three D.four

【2】What did they do one day?

A.They fought

B.They played by the river.

C.They flew in the sky

D.They had a chat with each other

【3】The first seed wanted to grow because

A.it could enjoy the sun and the rai

B.it wanted to be small

C.it could help each other

D.it could go everywhere

【4】In the third paragraph, the underlined word soil means

A.油 B.土壤 C.样式 D.社会

【5】From the passage, we should

A.face our life bravely B.hide ourselves

C.run away when we are in trouble D.refuse to grow

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网