题目内容
【题目】Mr.and Mrs.White had two sons and three daughters.One Sunday,Mrs. White said to her husband,“The children don’t have any lessons today,and you’re free too.There’s a new funfair(游乐场)in the park.Let’s all go there to play.
Her husband said,“1 want to finish some work today. “oh, forget it.Go there and make our children happy.That’s the most important work” Mrs. White said.
So Mr. and Mrs. White took their children to the funfair.Mr. White was forty-five years old.
but he enjoyed the funfair more than his children. He hurried from one thing to another,and ate lost of sweets. One of the children said to her mother,“Dad is just like a small child,isn’t he, Mom?” Mrs. White didn’t want to follow her husband around any more at that time and answered, He is even worse than a small child,Mary,because he might spend more money than a small child.
【1】There were ________ children in the White family·
A. two B. three C. four D. five
【2】One Sunday,Mr.and Mrs. White wanted to go to _______ with their children.
A. school B. work C. a funfair D. a shop
【3】Mr.White liked the place so much that he_______.
A. bought lots of sweets B. followed his wife all the time
C. hurried from one thing to another D. asked a lot of questions
【4】From the story we know Mrs.White________ when Mary asked her the question.
A. was still excited to play B. was a little angry with Mr. White
C. looked for Mr.White everywhere C. are a lot of sweets
【5】Of all he family members,_________ enjoyed playing there most that Sunday.
A. Mr.White B. Mrs.White C. Mary D. the boys
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 C
【4】 B
【5】 A
【解析】
试题短文大意:本文介绍了一个星期日怀特夫妇带着孩子去游乐场游玩的经历。
【1】D细节理解题,根据文中语句“Mr and Mrs White had two sons and three daughters.”可知怀特有5个儿女,所以选D。
【2】C细节理解题,根据文中 “One Sunday Mrs White said to her husband, “The children don’t have any lessons today, and you’re free too. There’s a new funfair(游乐场) in the park. Let’s all go there to play.””可知怀特夫妇想带着儿女们到游乐场游玩,所以选C。
【3】A细节理解题,根据文中Go there and make our children happy. That's the most important work.可知怀特夫人认为最重要的工作是让我们的孩子快乐,所以选A。
【4】B细节理解题,根据文中 “Mrs White didn’t want to follow his husband around any more at that time and answered, “He is even worse than a small child, Mary, because he might spend more money than a small child.””可知怀特夫人有点生丈夫的气了,所以选B。
【5】A理解归纳题,根据文中Mr. White was forty-five years old, but he enjoyed the funfair more than his children. He hurried from one thing to another, and ate lots of sweets.可知怀特先生如此高兴,一直玩了这个玩那个。全家人中怀特先生是最开心的,所以选A。