题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出最佳选项。
May has just moved to Sunshine Town. Read the map below and help her find the way.![]()
![]()
(1)The museum is ________.
A.on York Street
B.beside the pet shop
C.next to the hospital
D.between the bookshop and the library.
(2)The nearest place for the students at school to buy stationery(文具) is ________.
A.the shopping mall
B.the shoe shop
C.the post office
D.the supermarket
(3)Start from A, walk along Adam Street, turn left at the second crossing, and she will find ________.
A.the park on the left
B.the cinema on the right
C.the library on the left
D.the bookshop on the right
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
【解析】本文是一篇看图理解阅读。展示的是阳光镇的地图,地图上有图书馆,邮局,学校等地点。
(1)细节理解题。根据图片可知,The museum在图中的第二行,在 bookshop 和 library的中间。故选D。
(2)细节理解题。由常识可知,买文具的地方在超市或者商店,故排除BC。根据图片可知,the shopping mall离学校最近。故选A。
(3)细节理解题。根据图片找到A点,从A开始,沿着Adam Street走,在第二个十字路口向左拐,从图片可看出,你会看到左边是 library ,右边是post office。故选C。
【题目】Car pool(拼车)
“Beep, Beep,” goes the car horn(喇叭). You’ve got dressed, but you’ve not had time to eat breakfast. You run out of the front door with your schoolbag, and jump into the waiting car. Inside, your friends say “hey” as one of their parents drives you to school. 【1】
Car pools are a common way of transport for many students in the US. You, along with many of your friends, can sit in one car. 【2】 And your parents many take turns to drive you all to school.
【3】 If you’re late, you can eat that breakfast you don’t have time for at home. If you’re behind on your homework, this is your last chance to finish it before class. Some simply add to their sleep time before classes begin.
Besides walking or cycling to class, car pools are green if you can’t take the school bus. Instead of four cars taking four students to school each day, they can all squeeze into one. 【4】
More importantly, car pooling teaches students valuable life lessons not taught in class. It can teach students about being on time. It can also teach them the bad influence of being late. If you’re late, then all of your friends will be late too.
![]()
A. What do friends do in the car? B. This is the daily car pool to school. C. Of course, it’s better to take the school bus. D. Why is car pool so popular in the USA? E. Think of how much oil that can save! F. You share the journey to school each day. |