题目内容
【题目】 I'm sure you all know how important recycling is. Recycling is when you take old things and turn them into new things. It sounds like magic. But it's actually very scientific.
Material:
The first thing you have to do is to collect items (物品) that can be recycled. Only certain materials can be recycled. These include things made of paper, metal, glass and plastic.
Daily things:
Can you think of everyday items made of these materials? Soda cans are good example. They are made of metal. Magazines and newspaper are made of paper. So are milk boxes. Some bottles of juice are made of glass. Bags are made of plastic. There are many things that can be recycled.
Sign:
These things are usually signed with the recycling loop. It has 3 arrows (箭头) that go in a triangular (三角形) circle. This shows that cycle (循环) continues. Items are thrown away but continue their lives as something else.
Process:
Let's go back to the process of recycling. ①The items are put in a recycling bin. ②A truck carries the items to a recycling factory. ③The materials are separated and squashed (被压扁成) into square cubes. ④Companies buy and turn them into new products.
【1】What is "recycling" according to the passage?
A.It's a magic performance.B.It's a way of burning old things.
C.It's a way to make old things useful.D.It's a scientific research.
【2】Which material is not mentioned in the passage?
A.Rubber.B.Metal.C.Glass.D.Plastic.
【3】Which of the following things can not put into a recycling bin?
A.Newspaper.B.Milk boxes.C.All bottles.D.Soda cans.
【4】What does the "3 arrows" shows?
A.Things have some valuable stamps.B.Things are in a triangle circle.
C.Things are recycled and reused.D.Things are thrown away.
【5】What is the passage is mainly about?
A.Recyclable material.B.Recyclable daily things.
C.The recycling process.D.Recycling in a scientific way.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】C
【5】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述科学回收利用废品进行循环利用的重要性,具体从材料、程序、标志等。
【1】细节理解题。根据“Recycling is when you take old things and turn them into new things.”回收就是把旧东西变成新的东西,可知,是一个让旧的东西有用的方法,故选C。
【2】细节理解题。根据“Only certain materials can be recycled. These include things made of paper, metal, glass and plastic.”可知,文中提到了纸,金属,玻璃和塑料,并未提及橡胶,故选A。
【3】细节理解题。根据“Soda cans are good example. They are made of metal. Magazines and newspaper are made of paper. So are milk boxes. Some bottles of juice are made of glass.”可知,汽水罐就是一个很好的例子。它们是由金属制成的。杂志和报纸是用纸做的。麦片盒也是如此。有些果汁瓶是玻璃制成的,所以汽水罐、杂志、麦片盒都可以放到循环利用的垃圾箱里,有些果汁瓶也可以,但是不是所有的果汁瓶,故选C。
【4】细节理解题。根据“It has 3 arrows (箭头) that go in a triangular (三角形) circle. This shows that cycle (循环) continues. Items are thrown away but continue their lives as something else.”可知,它有三个箭头,这表明这种循环还在继续。物品会被扔掉,但它们会作为其他东西继续存在,所以三个剪头表示东西可以被回收,可被再利用,故选C。
【5】主旨大意题。根据“It sounds like magic. But it's actually very scientific.”以及下文可知,以一个科学的方式进行回收利用,故选D。