题目内容

【题目】 I'm sure you all know how important recycling is. Recycling is when you take old things and turn them into new things. It sounds like magic. But it's actually very scientific.

Material:

The first thing you have to do is to collect items (物品) that can be recycled. Only certain materials can be recycled. These include things made of paper, metal, glass and plastic.

Daily things:

Can you think of everyday items made of these materials? Soda cans are good example. They are made of metal. Magazines and newspaper are made of paper. So are milk boxes. Some bottles of juice are made of glass. Bags are made of plastic. There are many things that can be recycled.

Sign:

These things are usually signed with the recycling loop. It has 3 arrows (箭头) that go in a triangular (三角形) circle. This shows that cycle (循环) continues. Items are thrown away but continue their lives as something else.

Process:

Let's go back to the process of recycling. The items are put in a recycling bin. A truck carries the items to a recycling factory. The materials are separated and squashed (被压扁成) into square cubes. Companies buy and turn them into new products.

1What is "recycling" according to the passage?

A.It's a magic performance.B.It's a way of burning old things.

C.It's a way to make old things useful.D.It's a scientific research.

2Which material is not mentioned in the passage?

A.Rubber.B.Metal.C.Glass.D.Plastic.

3Which of the following things can not put into a recycling bin?

A.Newspaper.B.Milk boxes.C.All bottles.D.Soda cans.

4What does the "3 arrows" shows?

A.Things have some valuable stamps.B.Things are in a triangle circle.

C.Things are recycled and reused.D.Things are thrown away.

5What is the passage is mainly about?

A.Recyclable material.B.Recyclable daily things.

C.The recycling process.D.Recycling in a scientific way.

【答案】

1C

2A

3C

4C

5D

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述科学回收利用废品进行循环利用的重要性,具体从材料、程序、标志等。

1细节理解题。根据“Recycling is when you take old things and turn them into new things.”回收就是把旧东西变成新的东西,可知,是一个让旧的东西有用的方法,故选C

2细节理解题。根据“Only certain materials can be recycled. These include things made of paper, metal, glass and plastic.”可知,文中提到了纸,金属,玻璃和塑料,并未提及橡胶,故选A

3细节理解题。根据“Soda cans are good example. They are made of metal. Magazines and newspaper are made of paper. So are milk boxes. Some bottles of juice are made of glass.”可知,汽水罐就是一个很好的例子。它们是由金属制成的。杂志和报纸是用纸做的。麦片盒也是如此。有些果汁瓶是玻璃制成的,所以汽水罐、杂志、麦片盒都可以放到循环利用的垃圾箱里,有些果汁瓶也可以,但是不是所有的果汁瓶,故选C

4细节理解题。根据“It has 3 arrows (箭头) that go in a triangular (三角形) circle. This shows that cycle (循环) continues. Items are thrown away but continue their lives as something else.”可知,它有三个箭头,这表明这种循环还在继续。物品会被扔掉,但它们会作为其他东西继续存在,所以三个剪头表示东西可以被回收,可被再利用,故选C

5主旨大意题。根据“It sounds like magic. But it's actually very scientific.”以及下文可知,以一个科学的方式进行回收利用,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Four boys sat in the headmaster's office, waiting for their punishment. When the headmaster came in, he told the boys, "You have ______ a lot of work for our janitor (看门人) by writing on the walls today. But he won't do the cleaning. You boys will clean the ______ every day after school for a week."

After school that day, the boys went to the janitor's office to get the tools and ______ their cleaning work. It took a long time and they worked all week.

On the last day, when they ______ finished the job and turned to leave, the janitor said, "Hey, boys, let me tell you ______. In the country where I grew up, we had few ______. We hardly had books or teachers. Even to ______ a new pencil was a big thing."

"You used pencils to write on the walls. A pencil is a lot like a person. For a person, there is the point on the outside, ______ it's what's in the inside that does all the work," he explained. "Every once in a while, you have to get a painful sharpening (磨砺). That's what you've had this week," he said. "From now on, ______ leaving your mark on the walls, leave your mark on life. Write your own ______ using what's inside you."

The boys understood and they never wrote on any walls again.

1A.keptB.foundC.causedD.listed

2A.windowsB.wallsC.roadsD.floors

3A.finishedB.continuedC.stoppedD.began

4A.usuallyB.finallyC.possiblyD.especially

5A.nothingB.anythingC.somethingD.everything

6A.schoolsB.banksC.librariesD.factories

7A.raiseB.breakC.getD.make

8A.orB.butC.soD.unless

9A.instead ofB.according toC.because ofD.as for

10A.nameB.storyC.mistakeD.number

【题目】 假如即将召开关于学生安全问题的班会,要求每个同学都谈谈自己的想法。请你根据以下内容准备一篇发言稿,谈谈你对这方面的认识。

1. 食品安全是最为常见的问题,我们应该远离垃圾食品,多吃健康的食品,如:新鲜水果和蔬菜;

2. 火灾和交通安全问题也是大问题,作为中学生,首先我们不能随意玩火;其次,应该自觉遵守交通法规,不要在马路上追逐,疯闹;

3. 网络安全问题也不可忽略,不要随意交网友,更不要单独跟陌生网友外出,有问题要及时向家长或老师汇报;

4. 可适当自由发挥。

注意:

1. 文中不得透露个人姓名和学校名称;

2. 词数:80个词左右(短文的开头和结尾已给出,不计入总词数);

3. 内容连贯,不要逐条翻译。

参考词汇:obey v.遵守; chase v. 追逐; blindly adv.盲目地

Dear classmates,

Safety is very important. Our government and school especially pay attention to teenage safety. It helps us gain a lot of knowledge of safety. And I have learned a lot from it. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All in all, we must realize the danger around us and treasure our lives. Safety is always the first priority.

Thank you!

【题目】 Painting and writing on walls is nothing new. In prehistoric (史前的) times, people in Africa and Europe painted pictures of animals and people in caves. Graffiti has been found at ancient sites in Greece, Italy, Syria and Iraq. In the Roman town of Pompeii in Italy, archaeologists found a lot of graffiti written in Latin, including political and romantic messages, and even some magic spells!

In the 1970s, young people in New York used pens to write their names, or “tags”, on walls around the city. One of the first “taggers” was Demetrius, a teenager from a Greek family. He wrote his tag on walls in his neighbourhood and in subway stations on the way to school. Other teenagers saw Demetrius’s tag and started writing their own tags on walls, buses and subway trains all over New York. Then, some teenagers stopped using pens and started using paints. Their tags were bigger and more colourful and appeared on trains, buses and walls around the world. In the 1990s and 2000s, a lot of graffiti artists started to make pictures too.

In many countries, it is a crime to paint on walls and street artists can have problems with the police. In other countries, street art is permitted in certain places. Nowadays, street art is more popular with the public. In some cities, there are street art festivals. In Bristol in the UK, there is a street art festival in August every year. Artists paint all the buildings in a street. Lots of people come to watch the artists and take photos. Street art can be seen in galleries (美术馆) too. There have been exhibitions of street art in galleries in Paris, London and Los Angeles.

Most street artists are young people who paint in their neighbourhood or home city. Many of them use the Internet to communicate and share photos of their pictures with other street artists around the world. Although we don’t know what will happen to street art in the future, we can be sure that it is here to stay!

1Graffiti in ancient times includes different kinds of themes EXCEPT ________.

A.names and tagsB.magic spells

C.animals and peopleD.romantic messages

2Which is the correct order according to the passage?

Demetrius wrote his tags on walls.

Many graffiti artists made pictures too.

Other teenagers wrote their own tags on walls.

There have been exhibitions of street art in galleries.

More colourful tags appeared on trains, buses and walls.

A.①③⑤②④B.①③⑤④②C.④③①②⑤D.④①③②⑤

3What does “permitted” mean in Paragraph 3?

A.protectedB.allowedC.punishedD.warned

4According to the passage, we can learn that________.

A.Demetrius was the first graffiti artistB.street art can be only seen in the street

C.street artists begin to share their works onlineD.Bristol holds a street art festival every September

5The main purpose of the article is ________.

A.to tell why graffiti and street art will disappear

B.to tell the development of graffiti and street art

C.to tell what will happen to street art in the future

D.to tell the relationship between graffiti and street art

【题目】 We live in Bedford, a town near London. My father is a hard-working pilot, so he doesn’t have much time to look after us.

When I was a kid, my mom liked to make breakfast food for dinner every now and then. And I remember one night, when she made breakfast food after a long, hard day at hospital.

On that evening, my mom placed a plate of eggs, sausage and terribly burnt biscuits in front of my dad. I remember waiting to see if anyone noticed. Yet all my dad did were reaching for a biscuit, smiling at my mom and asking my brother and me how we had been doing at school. I don’t remember what I told him that night, but I do remember watching him put butter on that biscuit and eat every bite!

When I got up from the table that evening, I remember hearing my mom apologize to my dad for burning the biscuits. And I will never forget what he said, “Honey, I love burnt biscuits.”

Later that night, I went to kiss my dad goodnight and I asked him if he really liked burnt biscuits. He wrapped me in his arms and said, “Your mom is really tired after a hard day’s work. Besides, a little burnt biscuit could never hurt anyone. We have been married for 17 years. She always cooks for me. Don’t put the key to your happiness in someone else’s hand, but put it in your own.”

1What does the father do?

___________________________________

2How many people are there in the family?

___________________________________

3Does the father really like burnt biscuits?

___________________________________

4Do you agree with the idea that we should put the key to our happiness in our own hand? Why or why not?

___________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网