题目内容
【题目】What is the future of AI (人工智能)? Will it be a good thing? We asked four students what they think.
I think AI (人工智能) will be more useful in our future lives. It’s now used in many : fields, like phones and medicine. No one really knows what will happen if machines become smarter than humans. However, I’m sure AI will help us solve many problems.
—Tina
I am worried that people create something that can be better than themselves. In the near future, AI will develop at a high speed. Humans may be replaced (取代) because AI robots will do lots of human jobs.
—Bill
I really think that AI will change the way we work, the way we live, and the way we think. Imagine if we could put a CPU (中央处理器) into our brains! Soon we’ll be able to improve our math and memory. How exciting!
—Mary
Think of what’s happening right now: Some robots are used to kill animals under human orders. So I think AI will be very dangerous for humans. We need to be careful about what we ask machines to do.
—John
【1】John thinks that AI will be ________ in the future.
A. excitingB. surprisingC. helpfulD. dangerous
【2】What does Tina think of AI?
A. It will be a danger to the world.B. It will develop at a high speed.
C. It will help us solve many problems.D. It will change the way we work.
【3】Bill thinks humans may be replaced because ________.
A. we can ‘ t improve our memoryB. AI robots will do human jobs
C. we can put a CPU in our brainsD. AI can help to improve our math
【4】Who feels excited about the development of AI in the future?
A. Mary.B. Bill.C. John.D. Tina.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】
短文大意:本文列举了四个学生对人工智能的看法。
【1】题意:约翰认为人工智能在未来将是危险的。考查细节理解。根据约翰的说法Some robots are used to kill animals under human orders. So I think AI will be very dangerous for humans. 人工智能对人类来说是非常危险的,可知选D。
【2】题意:蒂娜觉得人工智能怎么样?考查细节理解。A. It will be a danger to the world. 这将对世界构成威胁。B. It will develop at a high speed. 它将以高速发展。C. It will help us solve many problems. 它将帮助我们解决许多问题。 D. It will change the way we work.这将改变我们的工作方式。根据蒂娜的说法I think AI will be more useful in our future lives.…I’m sure AI will help us solve many problems. 人工智能将帮助我们解决很多问题,可知选C。
【3】题意:比尔认为人类可能会被取代,因为人工智能机器人会做人类的工作。考查细节判断。A. we can’t improve our memory我们不能提高我们的记忆力;B. AI robots will do human jobs人工智能机器人将做人类的工作;C. we can put a CPU in our brains我们可以在大脑中放入一个CPU;D. AI can help to improve our math人工智能可以帮助我们提高数学。根据比尔的说法Humans may be replaced because AI robots will do lots of human jobs. 人类可能会被取代,因为人工智能机器人会做很多人类的工作,可知选B。
【4】题意:谁对未来人工智能的发展感到兴奋?考查细节理解。根据玛丽的感受How exciting! 多么令人兴奋啊,可知选A。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】青少年饮食是影响人口素质的重要因素,但目前部分青少年的饮食状况令人担忧。请你根据下表提供的信息,写一篇以“Teenagers Need Healthy diet”为题的英语短文,供英语课上交流。
现状 | 零食不断、饿肚上学、拒绝果蔬,…… |
建议 | 健康饮食、三餐规律、…… |
注意:1.短文必须包含所给信息,并适当发挥,不要简单翻译; 2.词数90个左右。开头部分内容不计入总词数。3.表达中请勿提及真实校名及本人姓名。
Teenagers Need Healthy diet
Healthy diet is very important to us teenagers. However,___________________________________