题目内容

【题目】阅读下列材料,然后从A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。(C)
Customs(习俗) are social habits. They have been handed down through generations(代) among groups, social classes, etc. Customs can be described as ways of doing things. They are especially strong in social practices on the occasions(场合) of births, marriages and deaths.
In China, these days, some people in cities are learning from Western customs. For example, some brides(新娘) dress in the long white dress that is usual bridal wear in many Western countries. Every people(民族) has special customs for the New Year. The Han people have many interesting Spring Festival customs. And now, quite a number of people living in the cities have followed the Western custom of sending New Year greeting cards.
One interesting custom in China is that Mothers Wrap(包) up their babies tightly(紧紧地). This is not the custom in Western countries, where babies are usually dressed in loose garments.
(1)In the last paragraph of this passage, the underlined word "garments" means __________.
A.a kind of food
B.a bed
C.a sort of clothes
D.a room
(2)How do the Chinese young people learn from Western countries at their marriages?
A.The brides wear the white dress.
B.Men wear the white coat.
C.Their parents all have attended their marriages.
D.Their marriages are only held in the men's homes.
(3)From this passage, we know __________
A.the people all over China spend the New Year in the same way.
B.people in the villages and cities send New Year greeting cards to each other.
C.each people has special customs for the New Year.
D.most of Chinese people take the Spring Festival seriously.
(4)The difference about clothing between Chinese and Western babies is that __________.
A.Chinese babies are usually dressed in new clothes.
B.Chinese mothers are used to dressing their babies in colorful clothes.
C.Western babies are dressed in bigger clothes while Chinese babies are usually wrapped.
D.Western babies have more clothes than Chinese babies.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)C
【解析】这篇文章主要说了西方国家和中国的一些不同的习俗。
(1)细节理解题,根据“ dressed ”可知只有衣服可以穿。故选C。
(2)细节理解题,根据“some brides(新娘) dress in the long white dress that is usual bridal wear in many Western countries. ”可知有些新娘穿着白色长裙,这在西方许多国家是常见的婚纱。故选A。
(3)细节理解题,根据“ Every people(民族) has special customs for the New Year.”可知每个民族对于新年都有特殊的习俗。故选C。
(4)细节理解题,根据“ One interesting custom in China is that Mothers Wrap(包) up their babies tightly(紧紧地). This is not the custom in Western countries, where babies are usually dressed in loose garments.”可知中国的小宝宝通常都是裹这的,而西方的婴儿则是穿着比较宽松的衣服。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Teaching is one of the most rewarding(有回报的)jobs. It is also one of the most stressful. If you want to be a teacher, you should have a passion(激情) for young people. If you are thinking about going into teaching for any other reason than this, you need to find another job.

Teaching is difficult. Students can be difficult. Parents can be difficult. If you do not have a passion for the young people that you teach, you will burn out quickly. Passion is what keeps an excellent teacher going. When students have trouble understanding what is taught, it is what drives him to spend long hours trying to think out how to help them. If you do not have enough passion for your students, you might last a year or two, but not long. Passion is a must-have quality for every good teacher.

Teaching can be rewarding, but you shouldn’t expect that reward to come easily. Teachers who search out better and new methods are the ones who will make it. A good teacher needs to be able to work with everyone. All teachers face stress. It is important to be able to deal with everything that is thrown at you when you walk through your classroom doors. There are so many chances for stress within a classroom that an excellent teacher has to be able to bring it in control. If you cannot deal with stress quite well, then teaching may not be the right job for you.

【1】 According to the passage, if you want to be a teacher, ____________.

A. you’d better ask the writer for advice

B. passion is the most important

C. you will be best rewarded

D. you have to be young enough

【2】A successful teacher is someone who ____________.

A. burns out quickly and easily

B. faces the most stress and difficult parents

C. searches out better and new methods

D. has the right reason for his job

【3】The key words for the passage are ____________.

A. passion and stress

B. difficult and rewarding

C. deal with and be able to

D. teachers and students

【4】Most stress is thrown at the teacher ____________.

A. in the classroom B. from the parents

C. in a year or two D. after class

【5】An excellent teacher knows ____________.

A. how the reward as a teacher will come

B. how to deal with everything that happens in his work

C. how long his passion for young people will last

D. how many new methods he will have to use

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Baloo the bear, Leo the Lion and Shere Khan the tiger have the most unusual and unlikely friendship between them. They were saved eight years ago, when they were cubs only two months old.
They were first sent to a rescue(救护)center, where they were raised together. Now they are in an American zoo. Because they came here as a kind of family, the zoo built a large clubhouse so that they could all sleep in it.
Now they have grown up. You can see them playing around like brothers. The three big animals seem to no sense(意识) of their animal differences.
Baloo and Shere Khan are very close. That is because they rise early, as Leo being a lion likes to spend most the day sleeping. When Leo wakes up the three of them mess around for most of the day before they settle down to some food. It is wonderful to see a giant American Black Bear put his arm around a Bengal tiger and then to see the tiger touch the bear with his nose lightly like a pet cat. You can often see they lie on top of each other for heat and for love.
“They are not wild animals any more. But you must remember who you are dealing with when you are with them,” said one of the zoo keepers.
(1)The passage is mainly about ___________.
A.how to save animals
B.where animals should stay
C.the friendship between animals
D.man and animals
(2)The underlined word “cubs” here means _________.
A.幼崽
B.存活
C.分开
D.收养
(3)Balllo and Shere Khan are a bit close because _________.
A.they both like to get up early.
B.they don't like Leo
C.Leo likes to sleep all day
D.they live in one clubhouse
(4)How do you think these three animals will feel when they are together?
A.bored
B.worried
C.relaxed
D.scared
(5)What does the last paragraph want to tell us?
A.Animals can be dangerous.
B.Animals are not friendly to man.
C.Animals are only nice to animals.
D.Animals are our friends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网