题目内容

【题目】Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world.

Polluted air from cars, planes and factories is so thick that it is like a quilt(被子) over a city. This kind of quilt is called smog(烟雾). Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away. And they mustn’t blow dirty smoke into the air. We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.

【1】Rules are not enough, every person must help to fight pollution.

Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because ___ __.

A. there were fewer modern machines at that time than today

B. people didn’t like to use modern medicines

C. there were no modern machines at all

D. there was no pollution at all

【2】What is the biggest problem in today’s life?

A. Dirty water. B. Pollution.

C. Noise. D. Too crowded

【3】The most serious kind of pollution is ___ ___.

A. noise pollution B. air pollution

C. water pollution D. waste paper

【4】Factories must clean their water ___ ___.

A. before they use it B. when they use it

C. before it is thrown away D. whenever they use it

【5】From the passage we know that _ ___.

A. a few years ago, there was no smog at all

B. today people don’t have to talk to each other in a loud voice

C. people are making rules in order to fight pollution

D. people can only use rules to fight pollution

【答案】

【1】A

【2】B

【3】B

【4】C

【5】C

【解析】

试题分析:本文主要介绍的内容为现在的生活给我们带来了污染,包括空气污染,声音污染,水污染等。并介绍了一些能够保护环境的方法。

【1】细节理解题。根据People didn’t have modern machines.“他们没有现代机器。”可知他们生活比现在困难的原因是没有现代工具。故选A。

【2】细节理解题。根据第一段第四句话One of the biggest is pollution.“污染是最大的问题中的一个。”可知四个选项中污染是最大的问题。故选B。

【3】细节理解题。由第一段倒数第二句话Air pollution is the most serious kind of pollution.“空气污染是最严重的污染。”可知。故选B。

【4】细节理解题。由第二段第四句话Factories must now clean their water before it is thrown away.“工厂在排出废水之前必须先清理。”可知。故选C。

【5】推理判断题。文章最后一段都在介绍通过什么方式能够减小污染。可知人们正在制定规则来抗击污染。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There once was a woman. She had a faithful(忠实的)dog. The dog was so faithful that she could leave her baby with the dog when she went out. (A) And after she returned she would always find her baby safe.

One day the woman left the baby with the dog and went shopping. When she returned she found something had taken place in the house. There were bloodstains(血迹)all over the bedroom. The woman then thought of her baby. She cried and started looking for him. Then she saw the faithful dog. It was licking(舔)its mouth. It seemed that it had just finished a delicious meal. The woman was angry and thought that the dog had killed her baby. Without thinking too much (B) ________________.

But as she continued looking for her child she saw something else. Close to the bed there was her baby and he was sleeping. And under the bed there was a dead jackal(豺狼). The woman now understood what had happened. The dog tired to protect her baby from the jackal but just now she killed the dog. How regretful she was!

【1】从文中找出与下句意义相近的句子。

The dog seemed to have just finished a good meal.

2将(A)处划线句子翻译成汉语。

3根据文章内容,将(B)处补充完整。

4把下面发生的事情排序:

①The woman found the bloodstains all over the room.

②The woman found her baby sleeping.

③The woman killed the dog.

④The woman started looking for her baby.

5What is the best title for the passage?

【题目】完形填空。(共10分, 每小题1分)

阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Once when Kevin was selling hats under a big tree, the monkeys on the tree picked some hats and put them on. So Kevin took off his own hat and threw on the ground. The stupid monkeys threw their hats, too! Kevin soon all the hats and left happily.

Fifty years later, young Tony, of Kevin, also sold hats for a living. a long walk, Tony was tired, so he put his bag of hats beside him and laid down under a big tree. He was soon fast .

When he woke up, Tony found that there weren’t any hats in his bag! Tony started looking for his hats. To his , he found some monkeys on the tree wearing his hats.

Tony didn’t know what to do. Then he remembered the story his grandfather used to tell him. “Yes! I can fool these monkeys!” said Tony. “I’ll them imitate (模仿) me and very soon I will get all my hats back!”

Tony then waved at the monkeys, the monkeys waved at him. Tony started dancing, the monkeys were also dancing. Tony threw his hat on the ground…

Just then, one of the monkeys jumped down the tree, picked up the hat Tony threw on the ground and up to Tony. He said, “Do you think only you had a grandfather?”

【1】A. it B. its C. him D. his

【2】A. pointed B. put C. collected D. matched

【3】A. father B. son C. grandson D. frend

【4】A. When B. After C. Before D. As

【5】A. alive B. afraid C. awake D. asleep

【6】A. pleasure B.interest C. value D. surprise

【7】A. recently B.luckily C. proudly D. angrily

【8】A. tell B. make C. promise D. realize

【9】A. from B. beside C. toward D. through

【10】A. put B. brought C. walked D. took

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网