题目内容
【题目】短文综合填空。
Do you have a pen friend? Do you still remember the time 【1】_______you began to write to each other? Are you still writing to each other now? Let’s read a 【2】 _______of a pair of pen friends.
Audrey Sims and Norma Frati are pen friends. Sims is from Australia, and Frati is from America. They 【3】_______to write to each other over 70 years ago, because their teachers【4】 _______them to write a letter as part of a pen friend program in school. They wrote more than 3,000【5】______in the past years, 【6】_______Sims and her friend Frati had never met each other until 2013. Sims was 83 years old and Frati was 87. Last year Sims came to America to visit her old pen friend for the 【7】_______time.
“I think we are 【8】_______to each other. We’re both married and divorced(离婚)and married again, and it’s almost the same,” said Sims. 【9】_______Sims and Frati love flowers and they planned to visit some gardens together in America. And the two women said that when Sims went back to 【10】_______, they would keep on writing.
【答案】
【1】when
【2】story
【3】started/began
【4】asked
【5】letters
【6】but
【7】first
【8】similar
【9】Both
【10】Australia
【解析】
试题分析:此篇文章介绍的是一对笔友坚持写信的情况。
【1】句意:你还能想起来你们开始互相写信的时候吗?此题考查定语从句,根据句意,故填when。
【2】句意:让我们读一个有关一对笔友的故事。此题考查名词,根据句意,故填story。
【3】句意:他们开始写信是在七十多年前。此题考查动词,根据句意,故填started/began。
【4】句意:70年前,他们开始互相写信给对方,因为他们的老师要求他们在学校里给笔友写一封信。此题考查动词,根据句意,故填asked。
【5】句意:在过去的几年里,他们写了3000多封信。此题考查名词,根据句意,故填letters。
【6】句意:但是Sims和她的朋友直到2013年才见了面。此题考查连词,根据句意,故填but。
【7】句意:去年,Sims第一次来到美国,第一次拜访她的老笔友。此题考查序数词,根据句意,故填first。
【8】句意:我想我们是彼此相似的。此题考查形容词,根据句意,故填similar。
【9】句意:西姆斯和Frati都爱花,他们计划一起去美国去参观一些花园。此题考查both…and两者都,根据句意,故填Both。
【10】句意:这两个女人说,当Sims回到澳大利亚,他们会继续写信。此题考查名词,根据句意,故填Australia。
【题目】Happy Middle School
We’re a bilingual(双语的) school for children of 6—15.We want a cook, a library assistant, a sports coach and a language teacher.
Job | Age | Language | Skill | Other terms (条件) |
cook | 25--40 | Chinese | can cook Chinese and western food | healthy |
library assistant | 20--35 | Chinese, English | read different kinds of books | careful |
sports coach | 20--40 | Chinese, English | Major in(主修) P.E. | healthy and strong |
language teacher | ________ | Chinese, English | major in English | ________ |
【1】Which of the following can go to Happy Middle School?
A. A four-year-old child
B. A ten-year-old child
C. A sixteen-year-old child
D. A five-year-old child
【2】Happy Middle School doesn’t want ___________.
A. a cook B. a nurse
C. a library assistant D. a sports coach
【3】Which of the following may not speak English?
A. The cook B. The library assistant
C. The sports coach D. The teacher
【4】The cook can cook________________.
A. Chinese food B. western food
C. Chinese and western food D. food
【5】Which is not needed as a sports coach?
A. He majors in P.E.
B. He must be healthy and strong
C. He can speak Chinese and English.
D. He can cook western food.
【题目】任务型阅读。阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。
We all need a healthy environment, but we produce waster every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.
Remember these three words; reduce, reuse and recycle(循环使用).
Reduce means" use less". Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy thing, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.
Reuse mean" use again". Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle means" change things into something else". Although it takes energy to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.
Title: 【1】 to Live a Green Life
We produce waste every day and it is __【2】__ for us. We can do something to help. | ||
Ideas | Do | Don’t |
To__【3】__ | Use less *Try to save something | *Don’t buy too many things from foreign _【4】__. |
To reuse | Use __【5】___ *Use things for us long as possible. *Buy things that last long. *Take care of things or __【6】__the old things. | Don’t use __【7】__ cups or bags. |
To recycle | Change things into something __【8】__ *Join in recycling programmes. *Buy products _【9】____ from recycled materials. | Don’t _【10】__ things away or burn them. |
【题目】书面表达。
假如你和王翔是同班同学,请根据下表所提供的信息,以My Good Friend为题写一篇60个词左右的短文,向你的朋友介绍一下王翔。所提供的信息尽量用上。
Name | Wang Xiang (a student) |
From | Guangdong, China |
Age | 14 |
Look | tall, round face, big eyes |
Family | father (an office worker), mother (a nurse) |
Favorite food | chicken |
dinner | rice, fish and vegetables |
【题目】将下面A—E五个句子分别填入文中空缺处,使短文结构完整。
Mr. Green is our English teacher. He is from America. 【1】. We often play different games in his class. We learn a lot about America. He likes singing and making things. 【2】 . His wife is a nurse. She is also in China now. 【3】 Mrs. Green likes children, too. 【4】 . She can cook food for us. We all like her. Their son, Jim is in our class. 【5】 . We all like to help him with his Chinese. Now he can speak Chinese well.
A. She works in a hospital near our school. B. His class is interesting. C. He is a good boy. D. We often make model planes together. E. She always asks us to go to their home. |