题目内容
【题目】The Red Cross Society of China(RCSC)(中国红十字会)has so far received 150 million yuan (18 million U.S. dollars) as donation (捐款) for tsunami-hit (遭受海啸袭击的) countries, reports from the RCSC said on January 14, 2005.
2.66 million U.S. dollars of the money were sent to Indonesia, Sri Lanka, Thailand and Maldives soon after they were hit by the killer disaster(灾难)late last month. The rest of the money will be sent for rebuilding villages, schools and orphanages (homes for children who lost their parents) in the disaster areas, the reports said.
According to the reports, two RCSC’s rescue (营救) teams have arrived in Indonesia and Sri Lanka on Friday. A third team will go to Thailand early next week.
The RCSC will report how much money has been collected and the uses of the money on its website on time, the reports said.
【1】The passage is probably from _____.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.an instruction (指导) book
D.a storybook
【2】Which countries were hit by a tsunami (海啸)?
A.Indonesia, China.
B.Indonesia, Sri Lanka, and Thailand.
C.Thailand, Japan and Maldives.
D.Sri Lanka, Australia.
【3】How many RCSC’s rescue teams have arrived in the tsunami-hit countries?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
【4】The rest of the money will be used to rebuild _____ in the disaster area.
A.schools, airports and shops
B.villages, factories and stations
C.orphanages, gyms and schools
D.villages, schools and orphanages
【5】Which statement is TRUE according to the passage?
A.The RCSC has so far received U.S. $ 20.66 million in
B.A third team will be sent to Maldives next week.
C.Two RCSC’s rescue teams have arrived in Thailand.
D.The uses of the money will be reported on its website on time by the RCSC.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
试题分析:本文叙述了报纸报纸上关于红十字会对遭受海啸灾难的国家的救助的情况。
【1】A细节理解题。根据文中According to the reports以及短文所表达的内容,可知答案是选A。
【2】B细节理解题。根据2.66 million U.S. dollars of the money were sent to Indonesia, Sri Lanka, Thailand and Maldives soon after they were hit by the killer disaster(灾难)late last month.故选B。
【3】B细节理解题。根据According to the reports, two RCSC’s rescue (营救) teams have arrived in Indonesia and Sri Lanka on Friday.故选B。
【4】D细节理解题。根据The rest of the money will be sent for rebuilding villages, schools and orphanages (homes for children who lost their parents) in the disaster areas, the reports said.故选D。
【5】D细节理解题。根据The RCSC will report how much money has been collected and the uses of the money on its website on time, the reports said.故选D。
【题目】请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。
reply do remain deal catch |
【1】--Don’t worry about your safety! The police _________ the murder for us.
-How lucky! We should be thankful for their hard work.
【2】-- He ______ in hospital for another few days, isn’t he?
--Yes, he needs enough rest.
【3】 Jane is so kind that she always___________ to anyone with a smile on her face.
【4】-- Mary, why does Jack’s mother look so angry?
--Because when she came back, neither Jack nor his sister ________ homework.
【5】 --Can you tell me how he _____ with the dog?
--He left it in the old house.
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Mike and John are good friends. Both of them like traveling very much.
One day, when they were traveling through a desert, they quarreled (吵架) with each other. Mike was very angry and hit John in the face. John was hurt, 【1】, he wrote in the sand, “Today my best friend hit me in the face.”
Then they went on walking and found an oasis (绿洲). It was very hot, 【2】. John was not good at swimming and he started drowning (溺水) after a few minutes. 【3】. When John got up, he wrote on a stone, “Today my best friend saved my life.”
Mike felt a little surprised and asked, “Why, after I hurt you, you wrote some words in the sand, and now you wrote on a stone?” John smiled and said, “When a friend hurts us, we should write it down in the sand. 【4】. However, when something great happens, we should write it in the stone of our memory and remember it forever.” 【5】. He learned what true friendship was. Let’s learn to write in the sand and on the stone.
A. Mike was very moved B. but without anything to say C. so they wanted to have a swim D. And the wind can blow it away easily E. Mike swam to him quickly and saved him |