题目内容
【题目】(C).阅读与回答问题。
Have you seen this photo yet? This is the first— ever image of a black hole. On April 10, people around the world got their first look at a real black hole. Scientists say it is a landmark(里程碑) in the history of science.
The image shows a black hole with a bright ring around it. The black hole lies in a galaxy(星系) named Messier 87 which is about 55 million light— years from earth. Scientists say that the image proves that black holes are real. It also supports Einstein’s theory of general relativity(广义相对论).
The image is fuzzy ( 模糊的). Scientists said it might be possible to make the image sharper by using algorithms(计算机算法). They are also working on taking pictures of other black holes.
More than 200 astronomers helped to capture ( 捕 捉 ) the image, including 16 from we Chinese mainland.
回答下面问题, 每个答案不超过 5 个单词。
【1】When did people got their first look at a real black hole?
_______________________________________________________________________________
【2】What is around the black hole?
_______________________________________________________________________________
【3】Which galaxy does the black hole lie in?
_______________________________________________________________________________
【4】How can scientists make the image sharper?
_______________________________________________________________________________
【5】How many astronomers helped to capture the image?
_______________________________________________________________________________
【答案】
【1】On April 10.
【2】A bright ring.
【3】Messier 87.
【4】By using algorithms.
【5】More than 200.
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍人们第一次看到的真正的黑洞影像,介绍了此影像的形状位置、科学意义以及一些其它情况。
【1】根据上文 “On April 10, people around the world got their first look at a real black hole.”可知,人们第一次看到真实的黑洞是在四月十日。故答案为On April 10.
【2】根据第二段第一句“The image shows a black hole with a bright ring around it”可知,黑洞四周有一个光环围绕着。故答案为A bright ring.
【3】根据第二段“The black hole lies in a galaxy(星系) named Messier 87”可知,此黑洞位于梅西耶87星团之中。故答案为Messier 87.
【4】根据第三段“Scientists said…by using algorithms(计算机算法)”可知,通过计算机算法,科学家能使影像更加清晰。故答案为By using algorithms.
【5】根据最后一段“More than 200 astronomers helped to capture ( 捕 捉 ) the image”可知,至少有200名航天员帮助捕捉影像。故答案为More than 200.
【题目】 Three students are choosing a course at The West Midlands College of Technology:
Clara At first I thought about the Sports Studies Course because I really enjoy swimming and football, but in the end I decided that the Leisure (休闲) and Tourism Course is better for me. You see, I like meeting people and I’d really like to work abroad for a few years, maybe as a tour guide or in a hotel, maybe in Spain. |
Taka I’d really like to do a course in art because I’m very interested in art, but I have to think about my job. I work as a fashion designer and when I go back to Japan I want to use a computer to design clothes, so I’m going to the Information Technology Course. I can study art and photography in my free time! |
Ben Yeah, well, I want to have a good time at college, you know, and meet lots of people. I don’t want to work too much! I like computers a lot and I might do a job with computers one day in the future, but at the moment I’m really interested in music, you know. I’m in a rock band, so I’ve decided to do the Performing Arts Course. Then in the first year I can do music and in the second year I’ll probably do a course in singing. Then my friends in the band and I can be rich and famous! |
【1】We can learn from the passage that Clara is a(n) ________ person.
A.patientB.outgoingC.gentleD.traditional
【2】Taka wants to learn ________ with computers from the Information Technology Course.
A.how to design clothesB.how to make photos better
C.how to draw wellD.how to design indoor decoration
【3】Ben would like to ________ during his study at college.
A.study more on computersB.set up a new rock band
C.do more part-time jobsD.focus on music and singing