题目内容

【题目】

A Smile is Beautiful (微微一笑很倾城)

What is it that makes a man fall in love with a woman at first sight? Beautiful? Clever? Rich? No, when the school’s most popular student and gaming star, Xiao Nai first saw Bei Wei-wei, what made him fall in love was not her unusual beauty, but her slim fingers that were flying across the keyboard, her gaming skills and calm personality! Is it a shame? No. ……

Old Nine Gates

A prequel (前传) to “the Lost Tomb” (坟墓) and follow the leaders of the nine tomb-robbing families and their amazing experience to save the people of Changsha City from the danger of being killed.

The Journey of Flower (花千骨)

Based off the novel by Fresh Guo-guo, tells the story of Hua Qian-gu. On the day of her birth, the flowers died and the skies turned dark as her mother lost her life during child birth. Her father died when she was 12 years old. Before he died, he advised her to learn some tricks in order to help her survive, it seems that she has the surprising ability to attract the ghosts and evil things.

Legend of Chusen(青云志)

One night, when Zhang Xiao-fan was eleven years old, everyone in his village was killed, leaving only his childhood friend Lin Jin-yu and a villager Uncle Wang survived. They were later looked after by the Qing Yun faction, the leader of the righteous and good(正派), Lu Xue-qi is from the same faction as Zhang Xiao-fan, the Qing Yun. She is said to be a “fairy (仙女) from nine skies”.

1What do you think of Bei Wei-wei?

A. She is not beautiful.

B. She is the most popular student.

C. She has lots of money.

D. She has good gaming skills and calm personality.

2Who has the danger of being killed?

A. The leaders B. The old nine gates

C. the people of Changsha City D. Nobody

3When did Hua Qian-gu’s mother die?

A. On the day of her birth B. When she was 12 years old

C. When she saw the ghosts D. I don’t know

4Who is Zhang Xiao-fan’s childhood friend?

A. Uncle Wang B. Lin Jin-yu C. Qing Yun D. Lu Xue-qi

5Which of the following sentences is right?

A. Xiao Nai is a girl who is good at playing computer games.

B. “Old nine gates” isn’t a prequel of “the Lost Tomb” .

C. Hua Qian-gu has the surprising ability to attract the evil things.

D. Uncle Wang is a fairy from nine skies

【答案】

1 D

2 C

3 A

4 B

5 C

【解析】

这篇短文给我们介绍了四部非常受欢迎的电视剧,有《微微一笑很倾城》、《老九门》、《花千骨》和《青云志》。

1细节理解题。根据第一篇短文中what made him fall in love was not her unusual beauty, but her slim fingers that were flying across the keyboard, her gaming skills and calm personality!可知,Bei Weiwei 有非常好的游戏技巧和冷静的性格,由此可知应选D。

2细节理解题。根据第二篇短文中A prequel (前传) to “the Lost Tomb” (坟墓) and follow the leaders of the nine tomb-robbing families and their amazing experience to save the people of Changsha City from the danger of being killed.可知,长沙城的人们有被杀的危险,由此可知应选C。

3细节理解题。根据第三篇短文中on the day of her birth, the flowers died and the skies turned dark as her mother lost her life during child birth可知,花千骨的妈妈在生她的那一天就去世了。由此可知应选A。

4细节理解题。根据第四篇短文中One night, when Zhang Xiao Fan was eleven years old, everyone in his village was killed, leaving only his childhood friend Lin Jin Yu and a villager Uncle Wang survived可知,张小凡的童年好友是林惊羽,故应选B。

5推理判断题。根据《花千骨》中it seems that she has the surprising ability to attract the ghosts and evil things.可知,她好像有一种神奇的能力,能吸引鬼魂和邪恶的东西,故C选项是符合文意的,选C。根据第一篇短文中Xiao Nai first saw Bei Wei Wei, what made him fall in love was…可知,肖奈是男的,故A不对;根据A prequel (前传) to “the Lost Tomb” (坟墓)可知B不对;根据Lu Xue Qi is from the same faction as Zhang Xiao Fan, the Qing Yun. She is said to be a “fairy (仙女) from nine skies”.可知D不对。

这篇短文中给我们介绍了四部电视剧。短文主题明确,做题时,可以先看后面的题目,根据题目所问,找到相应的电视剧,搜索有用的信息作答。例如第1小题,题目中提到了Bei Weiwei这个人名,根据这个人名我们可以定位到第一篇短文中,根据这一段中What is it that makes a man fall in love with a woman at first sight? Beautiful? Clever? Rich? No, when the school’s most popular student and gaming star, Xiao Nai first saw Bei Wei Wei, what made him fall in love was not her unusual beauty, but her slim fingers that were flying across the keyboard, her gaming skills and calm personality!可知,贝微微是一个非常美丽、很会玩游戏,也有冷静的性格的一个女孩,因此应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词

While being on my year abroad, I have tried to collect small things such as train tickets, postcards, and I have been taking lots of photographs. Living in1(法国), I take the metro(地铁) every day. I have my own personalized map on which I have2(圈出) all of my favorite restaurants, cafes, parks and other places. I have even colored it to say if these places have3(免费的) wi-fi or lunch deals. What I plan to do with all these things is making a scrap book.

For those of you who have never heard of the word “scrap book”, it’s an4 (空的) book which people usually take away with them on holiday, and fill it with “scraps” of paper, tickets, maps,5(邮票), photographs etc. It is like a memory book. You will always have the memories of your favorite places and why you liked them so much, all in your scrap book! It is really6(有价值的) to own it if you ever want to7(回到) to that place. My scrap book started in September and after eight months was8几乎) full!

Why not create a scrap book of your time while traveling? Isn’t it nice to be able to open a book of your life and time9(作为) a traveler? You can’t imagine how happy you can be by just looking at an old ticket with a special10(日期) on, or a napkin from your favorite restaurant. It’s the little things that can make you smile.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网