题目内容

【题目】This is an English boy. His name is Harry. He is twelve. He is in Class 2, Grade 7, No. 18 Junior High School. Qiqi is a Chinese girl and she is eleven. She is in the same class with(...一起) Harry. She is Harry’s good friend. Miss Song is an English teacher. Mr. Lei is a Chinese teacher. They are good teachers. Their(他们的) classes are very interesting. The boys and the girls love them and they love the boys and girls, too.

1What class is Harry in?

_______________________________________________________.

2How old is Qiqi?

________________________________________________________.

3Who is Qiqi?

_______________________________________________________.

4Do you like your teachers? Why?

_______________________________________________________.

【答案】

1He is in Class 2, Grade 7.

2Eleven.

3She is Harry’s friend.

4只要言之有理即可(文末最后3句话可以利用。)

【解析】

短文大意:本文介绍的是英国男孩哈里和中国女孩琪琪两个好朋友各自的姓名、年龄、班级和他们的老师。

1题意:哈里在哪个班?考查细节理解题。根据His name is Harry.…He is in Class 2, Grade 7,,可知填He is in Class 2, Grade 7.。

2题意:琪琪多大了?考查细节理解题。根据Qiqi is a Chinese girl and she is eleven.,可知填Eleven.。

3题意:琪琪是谁?考查细节理解题。根据Qiqi is a Chinese girl…She is Harry’s good friend,可知填She is Harry’s friend.。

4题意:你喜欢你的老师吗?为什么?开放题,答案不统一例如Yes, I do. Because their classes are very interesting./they love the boys and girls.。

阅读短文回答问题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织并提炼语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Green lived in a village. He had a few farms and was the richest there. And he had pigs, chickens, cows and sheep. He worked in the fields with some workers, and his wife had to do all the housework at home. So she was very busy and asked her husband to employ ( 雇佣) a girl to help her, but he didn’t agree.

“There are so many chickens, dear,” said the woman one day. “I can’t look after them at all.”

“That’s easy,” said Mr. Green. “There’s Mr. Black’s farm outside our enclosing walls (围墙). We’d better make a few holes in the walls and the chickens will go to his farm through them and eat his vegetables.”

And soon Mr. Black found it. He told Mr. Green and his wife about it. They promised that they would stop their chickens doing it, but they didn’t keep their promise at all. Mr. Black thought for a while and found a way. He put nearly 20 eggs near the holes one afternoon. And that evening, when Mrs. Black was counting her chickens, she said loudly on her farm, “Oh, I’m so lucky today! I’ve found twenty eggs on my farms.”

Of course, Mrs. Green saw it herself. And the next morning, Mr. Black found all the holes in the walls were stopped up.

1The Greens and the Blacks lived .

A.in different villagesB.in the same town

C.far from each otherD.next to each other

2Mrs. Green was busy because .

A.she had a few farmsB.she had to do all the housework

C.she was illD.she wasn’t strong enough to do all

3Mr. Green made some holes in the walls to .

A.let his chickens go to Mr. Black’s farm and eat Mr. Black’s vegetables

B.let his chickens lay () some eggs in Mr. Black’s fields

C.make Mr. Black angry

D.make friends with Mr. Black

4The Greens thought . So they stopped up the holes that night.

A.Mr. Black would kill their chickens

B.their chickens laid eggs in Mr. Black’s fields

C.Mr. Black’s chickens would go to their farms

D.Mr. Black would have a fight with them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网