题目内容
【题目】A king was old , so he thought it was time to choose a new king. He told all the young people in the country, “I’ll give each of you a seed(种子). Plant it and bring it back one year later. Show me the plant that you bring, and I’ll choose a new king from you.”
A boy named Peter got a seed, too. He planted it carefully. But the seed doesn’t grow at all. A year later, Peter had to take his empty box to the palace. Others all brought beautiful plants there and Peter felt sad.
The king reached the palace and look around. When he found there was nothing in Peter’s box, the king smiled and said to the others, “One year ago, I gave everyone a seed which couldn’t grow. But all of you, except Peter have brought me plants and flowers. Peter was the only one with the honesty(诚实) and courage to bring such a box. So he will be the new king!”
【1】It was time to choose a new king, because .
A. the king was young B. the king was old
C. the king wasn’t clever D. the king was the cleverest.
【2】The king would choose a new king from .
A. all the old people in the country B. all the people in the country
C. all the young people in the country D. all the young men in the country
【3】Others except Peter all brought to the palace.
A. beautiful plants B. empty boxes
C. seeds D. beautiful flowers
【4】When he found there was nothing in Peter’s box, the king was .
A. sad B. surprised C. crying D. happy
【5】From the passage, we know would be the new king.
A. a young girl named Peter B. a young woman named peter
C. a boy named peter D. a girl named Peter
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】短文主要讲述了一位老国王选新国王的故事。他告诉了这个国家所有的年轻人,国王每人给他们一粒种子,让他们种上一年之后给国王带来,除了叫彼得的这个男孩没有带植物来,其他的人们都带着漂亮的植物来了,最后国王让叫彼得的这个男孩当上了国王,因为只有他是诚实的,国王给他们的种子是不能发芽的。
【1】B
细节理解题。根据短文开头的句子“A king was old , so he thought it was time to choose a new king.”可知,国王年事已高,打算挑选一位新的国王来继承王位,故答案为B。
【2】C
细节理解题。根据短文中的句子“He told all the young people in the country,……”可知,老国王想从全国的青年人中选择一位新的国王,故答案为C。
【3】A
细节理解题。根据短文中的句子“Peter had to take his empty box to the palace. Others all brought beautiful plants there and Peter felt sad.”可知,除了Peter之外,其它所有的青年人都带回了漂亮的植物,故答案为A。
【4】D
细节判断题。根据短文中的句子“When he found there was nothing in Peter’s box, the king smiled and said to the others,”可知,当国王看到彼得拿着空盒子的时候,知道他是一位诚实的人,心里很高兴,故答案为D。
【5】C
细节理解题。根据短文最后的句子“Peter was the only one with the honesty(诚实) and courage to bring such a box. So he will be the new king!”可知,Peter将会成为新的国王,故答案为C。