题目内容
Henry was from the UK and he came to New York for a holiday.
One day he didn’t feel well. So he went to the waiter at the desk of his hotel and said, “I want to see a doctor. Can you give me the name of a good one?” The waiter looked in a book, and said, “Dr. Grey.” “Is he expensive?”Henry asked. “Well,” the waiter answered, “he always asks for his patients two dollars for their first visit and one dollar for later visit.”
Henry decided to save one dollar. When he went to see the doctor, he said, “I come here again, doctor.” For a few seconds, the doctor looked at his face carefully but didn’t say anything. Then he nodded and said, “Oh, yes.” He examined(检查) him and then said, “Everything is going well. Just go on with the medicine(药) I gave you last time.”
1. What did Henry come to New York for? ____________________________________
2.Why did Henry want to see a doctor? _____________________________________
3.Did the first visit to the doctor cost more than later visit? ______________________
4. How did Henry save one dollar? _________________________________________
5. Did Henry have the medicine? _________________________________________
1.He came to America for a holiday.
2.Because he didn’t feel well.
3.Yes, it did.
4.He told the doctor he came here again./ When he went to see the doctor, he said, “I come here again.”
5.No, he didn’t.
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了亨利是来自英国,他来到纽约度假,有一天,他感觉不舒服。所以他去找他酒店的服务员,说:“我要去看医生。”亨利决定节省一美元。当他去看医生,他说:“医生,我再次来到这里。”医生让他用上次的药。
1.细节理解题。根据Henry was from the UK and he came to New York for a holiday. 亨利是来自英国,他来到纽约度假。可知填He came to America for a holiday。
2.细节理解题。根据One day he didn’t feel well. So he went to the waiter at the desk of his hotel and said, “I want to see a doctor. 有一天,他感觉不舒服。所以他去找他酒店的服务员,说:“我要去看医生。可知应填Because he didn’t feel well.。
3.细节理解题。根据“he always asks for his patients two dollars for their first visit and one dollar for later visit.” “首次访问他总是要求他的病人两美元,第二次访问一美元。”故填Yes, it did.。
4.细节理解题。Henry decided to save one dollar. When he went to see the doctor, he said, “I come here again, doctor.” 亨利决定节省一美元。当他去看医生,他说:“医生,我再次来到这里。
可知故填He told the doctor he came here again./ When he went to see the doctor, he said, “I come here again.”。
5.归纳理解题。通过Everything is going well. Just go on with the medicine(药) I gave you last time.” 一切都很顺利。就吃上次我给你的药。故填No, he didn’t.。
考点:故事阅读类阅读
Hongnan Restaurant Tel: 83386223 Add: 635 Grand Road Open: Mon to Fri: 7:00 am— 2:30 pm 5:00 pm—9:00 pm Sat & Sun: 7:30 am— 2:00 pm 5:00 pm—10:00 pm |
History Museum Tel: 87796960 Add: 69 Hong Kong Road One of Guangdong’s largest museums specialized(专门) in Guangdong history of the native(本地的) people. Open: Mon to Fri: 9:00 am— 5:00 pm Sat & Sun: 9:00 am— 3:00 pm |
Baihe Shopping Center Tel: 87872738 Add: 5300 Shanghai Road Open: Mon to Fri: 10:00 am— 11:00 pm Sat & Sun: 9:00 am— 10:30 pm |
Fuli Hotel Tel: 83338989 Add:368 East Huanshi Road Breakfast: 6:30 am— 9:00 am Lunch: 11:30 am— 2:00 pm Dinner: 6:30 pm— 10:00 pm Coffee shop: Mon to Fri: 7:00 am— 10:00 pm Sat & Sun: 8:00 am— 10:00 pm |
1.If you want to go out for lunch on Sunday, you can call at ______.
A. 83386223 or 83338989
B.87796960 or 83386223
C. 83338989 or 87872738
D. 87872738 or 87796960
2.______ is closed for 2.5 hours in the afternoon on weekdays.
A. Fuli Hotel B. Hongnan Restaurant
C. History Museum D. Baihe Shopping Center
3.On Sunday morning, the coffee shop in Hotel doesn’t open until ______.
A. 6:30 am B. 7:00 am
C. 7:30 am D. 8:00 am
4.You can learn about ______ when you visit History Museum.
A. the history of South China
B. the history of Guangdong native people
C. the history of Shanghai
D. the history of Hong Kong
Guitar Player Wanted (招聘) Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Join our Sunshine Rock Band. Please call Mike at 5487-6598 or send email to sunshine@yahoo.com. |
Hot Club Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30. Telephone: 8665-7868 Address: Room 15, Lantian Hotel |
Swimmer Wanted Can you swim? Do you like children? Can you teach them to swim on Sundays? Come and join us. Call Joe at 8472-9999 for more information. |
Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823. |
1.Sunshine Rock Band needs .
A. a guitar pl
ayerB. a reporterC. a swimming coach D. a table tennis coach
2.If you can swim very well and like children very much, you will be more interested in the advertisement(广告).
A. first B. second C. third D. fourth
3.If you like writing, you can call for a job.
A. 8472-9999 B. 8665-7868 C. 5561-8823 D. 5487-6598
4.Your classmate wants to learn table tennis, so you can advise(建议)her to call .
A. Joe B. Mr Zhang C. Karen D. Mike
5.The above ads(以上的广告)are probably(可能)from .
A.a newspaper(报纸) B. a story book
C. a science book D. a history book