题目内容

 

Henry was from the UK and he came to New York for a holiday.

One day he didn’t feel well. So he went to the waiter at the desk of his hotel and said, “I want to see a doctor. Can you give me the name of a good one?” The waiter looked in a book, and said, “Dr. Grey.” “Is he expensive?”Henry asked. “Well,” the waiter answered, “he always asks for his patients two dollars for their first visit and one dollar for later visit.”

Henry decided to save one dollar. When he went to see the doctor, he said, “I come here again, doctor.” For a few seconds, the doctor looked at his face carefully but didn’t say anything. Then he nodded and said, “Oh, yes.” He examined(检查) him and then said, “Everything is going well. Just go on with the medicine(药) I gave you last time.”

1. What did Henry come to New York for? ____________________________________

2.Why did Henry want to see a doctor? _____________________________________

3.Did the first visit to the doctor cost more than later visit? ______________________

4. How did Henry save one dollar? _________________________________________

5. Did Henry have the medicine? _________________________________________

 

1.He came to America for a holiday.

2.Because he didn’t feel well.

3.Yes, it did.

4.He told the doctor he came here again./ When he went to see the doctor, he said, “I come here again.”

5.No, he didn’t.

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了亨利是来自英国,他来到纽约度假,有一天,他感觉不舒服。所以他去找他酒店的服务员,说:“我要去看医生。”亨利决定节省一美元。当他去看医生,他说:“医生,我再次来到这里。”医生让他用上次的药。

1.细节理解题。根据Henry was from the UK and he came to New York for a holiday. 亨利是来自英国,他来到纽约度假。可知填He came to America for a holiday

2.细节理解题。根据One day he didn’t feel well. So he went to the waiter at the desk of his hotel and said, “I want to see a doctor. 有一天,他感觉不舒服。所以他去找他酒店的服务员,说:“我要去看医生。可知应填Because he didn’t feel well.

3.细节理解题。根据“he always asks for his patients two dollars for their first visit and one dollar for later visit.” “首次访问他总是要求他的病人两美元,第二次访问一美元。”填Yes, it did.

4.细节理解题。Henry decided to save one dollar. When he went to see the doctor, he said, “I come here again, doctor.” 亨利决定节省一美元。当他去看医生,他说:“医生,我再次来到这里。

可知故填He told the doctor he came here again./ When he went to see the doctor, he said, “I come here again.”

5.归纳理解题。通过Everything is going well. Just go on with the medicine(药) I gave you last time.” 一切都很顺利。就吃上次我给你的药。填No, he didn’t.

考点:故事阅读类阅读

练习册系列答案
相关题目

This is the true story of a great woman. Her name was Helen Keller. She was born in 1880 in Alabama in the USA. When Helen was one year and a half, she got ill and then she became blind(瞎的) and deaf(聋的).

Her parents tried to do their best for their daughter and they asked a young teacher called Anne Sullivan to their home to teach Helen. Anne herself was almost blind in her youth. Helen was a smart girl but she couldn’t hear or talk. She was angry at this. So she was always crying and shouting. Then Anne often went for walks with Helen in the country near her home. After two weeks, Helen became quiet. Anne began to teach her how to spell and Helen learned to write. Boards(木板) with lines on them helped her to keep the words straight. Soon her talents were famous all over the world. There were her stories in newspapers and magazines. By the time she was 17, she was studying French, German, Latin, physics and many other subjects. She was still blind and deaf. In 1902, she wrote a book The Story of my life. It became well-known all over the world.

1. Helen became blind and deaf when she was ___________.

A. one year old B. half a year old

C. one year and a half old C. two years old

2. Why was Helen always crying and shouting?

A. Because she couldn’t hear and talk.

B. Because she felt lonely.

C. Because she was angry with Anne.

C. Because Anne always went out with her.

3. Anne taught Helen how to __________.

A. run B. speak and write

C. play football D. swim

4. Why did Helen need to use special boards to write on?

A. Because she didn’t like desks.

B. Because she didn’t have desks.

C. Because boards with lines on them helped her to keep the words straight.

D. Because she liked to use them.

5. How old was Helen when she finished the book The Story of my life?

A. 51. B. 42.

C. 22. D. 17.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网