题目内容

【题目】阅读下列内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
C
When he was a teenager, Hunter Adams was very unhappy and he spent many years in a special hospital for people with mental(心理的) health problems.
When he left the hospital, Adams decided to become a doctor, so he went to a medical school in Virginia, USA. But when he was there, he did things in a different way. For example, he didn't like the doctor's white coats, so he wore shirts with flowers on them when he visited his patients and he tried to make them laugh. The doctors at the medical school didn't like Adams because he was too different.
But Adams believed that people in hospital needed more than medicine. He saw unhappy and lonely people, and he tried to help them as patients, but as people too. He spent a lot of time with children in the hospital and often dressed up like a clown(小丑)to make the children laugh.
When he finished medical school and became a doctor, Adams opened his own hospital, called "the Gusundheit Institute", together with some other doctors. They wanted it to be a place with a different way of working with sick people.
Hunter Adams became famous during the 1980s, and in 1988, Universal Pictures made a film about his life. It was very successful. In the film, Robin Williams played Adams. Williams said, "Hunter is a really warm person, who believes that patients need a doctor who is a friend. I enjoyed playing him."
(1)When did Adams have mental health problems?
A.After he left medical school.
B.During the 1980s.
C.When he was a teenage boy.
D.After the film came out.
(2)Why did the doctors at the medical school dislike Adams?
A.Because he was a warm person
B.Because he had mental health problems.
C.Because he was a clown
D.Because he wasn't the same as others.
(3)The Gusundheit Institute .
A.was a hospital
B.belonged to Universal Pictures
C.could make films
D.was a medical school
(4)According to the passage, which statement is NOT true?
A.Adams wore shirts instead of white uniforms when visiting patients.
B.Robin Williams believed that patients need a doctor who is a friend.
C.In Adams' opinion, not only medicine was needed for patients
D.Robin Williams was an actor.

【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】青少年时的享特亚当斯很不幸,他在一家心理疾病康复医院里过了很多年。当他离开医院时,亚当斯决定成为一名医生,因此他去了美国弗吉尼亚州的一所医学院学医。医学院毕业后,他成了一名医生。亚当斯与其他医生开办了一家自己的医院一一名叫the Gusundheit Institute。在20世纪80年代,享特.亚当斯声名远扬。在1998年,环球影业拍了一部介绍他生平的电影。在电影里,罗宾威廉斯扮演亚当斯。威廉斯说:“享特是一个真正的热心人,他相信病人需要一个能和自己做朋友的医生。我喜欢扮演他。”
(1)C 细节理解题。题意:亚当斯什么时候患有心理疾病?由第一段: When he was a teenager, Hunter Adam was very unhappy and he spent many years in a special hospital for people with mental health problems.(当他还是个少年时,亚当斯不开心,他在一家心理疾病康复医院里过了很多年。)可知选项C是正确的。故选C。
(2)D推理判断题。题意:为什么医学院的医生不喜欢亚当斯?由第二段最后一句的:“The doctors at the medical school didn't like Adams because he was too different.”(医学院的医生不喜欢亚当斯,因为他太不一样)可知其原因,be different=not the same。故选D。
(3)A 推理判断题。题意:The Gusundheit Institute是一个什么地方?由第四段:Adams opened his own hospital, called “the Gusundheit Institute”(亚当斯开了一家自己的医院,叫作“the Gusundheit Institute”),可知这是一家医院。故选A。
(4)B推理判断题。题意:根据文章,哪句话不正确?由最后一段:hunter is a really warm person, who believes that patients need a doctor who is a friend.亚当斯相信病人需要一个能和自己做朋友的医生,而不是罗宾威廉斯。所以B是错误的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。
B
Hi, Kate! I saw your name and address in Penfriend magazine(杂志), and I would like to be your penfriend. First, I will tell you some things about myself. My name is Sidney. I'm fourteen years old. I'm of medium height. I have short black hair and brown eyes. My hobbies(爱好) are playing computer games and playing chess.
I live with my parents. They came to England about 30 years ago. They came from Hong Kong, but I never went there. No w my parents have a Chinese restaurant in Newcastle. We live in a small house near our restaurant. I was born(出生) in Newcastle in 2000. I can speak Chinese, but I can't write it very well. Edwin is my brother. He is 23 and works as an architect(设计师) in London.
I'm in Walker School. It is near my house, so I can walk to school. I like my school because the teachers are friendly. My school has many sports fields(运动场地). I like sports very much. I enjoy playing rugby(橄榄球) and badminton in winter, and tennis in summer. My favorite subject is physics. I want to be an engineer(工程师).
I'll send you a photo of myself with my school friends. I am in the middle. I hope you will write to me soon, and tell me all about you.
(1)Sidney wants.
A.to tell Kate about her family
B.to make friends with Kate
C.to tell Kate about her school life
(2)How many people are there in Sidney's family?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
(3)What's Sidney's favorite sport in winter?
A.Tennis.
B.Computer games.
C.Badminton.
(4)Which is Sidney in the photo?
A.The first one on the right.
B.The first on the left.
C.The one in the middle.
(5)Which of the following is NOT TRUE?
A.Sidney's favorite subject is math. Sidney's school has many sports fields.
B.Sidney is of medium height with short black hair and brown eyes.
C.Sidney knows Kate's name and address in a magazine.

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出最佳选项。
American magician David Blaine left the glass box in which he had lived for 44 days without food on October 19. Hundreds of people came to watch the end of his starvation(绝食) experiment, which had become one of London's main tourist attractions.
Looking thinner and darker, 30-year-old Blaine was taken out of his box over the River Thames and immediately sent to hospital. He was then slowly given food, a process doctors said could be dangerous for his life. He had been drinking only water since September 5.
A native of Brooklyn, New York, Blaine first became known as a street magician in the early 1990s. He soon found himself doing magic tricks in bars for the likes of American actor Leonardo DiCaprio and his super model friends.
Over the last decade Blaine has become famous with a combination of breathtaking magic and clever tricks aimed at getting a lot of attention.
In 1999, he was buried in a coffin(棺材) for one week and, in 2000, he spent 62 hours in a giant block of ice. Last year he stood on the top of a 25-meter pillar(柱子) in the center of New York for 35 hours before jumping into a pile of boxes.
“I think a lot of people are unable to accept that they're able to do what they can do,” he said. “They don't realize we can survive(幸存). The human being is an amazing creation.”
But he seemed to have suffered from spending so long in the glass box. He said that at times he was unable to see, had serious back pains and lost his sense of taste.
(1)It is ________ for David Blaine to eat food after such a long starvation.
A.pleasant
B.delicious
C.dangerous
D.important
(2)Having spent such a long time in the glass box, he suffered the following EXCEPT that ________.
A.he had become blind
B.he had serious back pains
C.he lost his sense of taste
D.he was in weak health
(3)Which of the following is NOT true of David Blaine?
A.Blaine was immediately sent to hospital after he was taken out of his box because he was in dangerous condition.
B.Blaine was born and brought up in England.
C.In Blaine's opinion, people can create a wonder.
D.Blaine didn't have any food for 44 days.

【题目】任务型阅读。10分(阅读短文,根据短文内容,完成表格中的信息。每小题1分)

If you think you are too shy and want to be a little braver, just try the following things.

Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.

Try to smile more. When you smile , people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.

Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?

Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t waste time worrying about your look or whether people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.

Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!” or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.

Title: Advice on how to be a little braver

Advice

Reasons

Don’t 【1】 the fact that you are shy .

If you tell people you are 2 , they will understand you better.

Smile 3 .

People don’t 4 the one with an angry-looking face.

Start a conversation with 5words.

People will feel 6 and want to talk to you.

Pay more attention to ways to enjoy7 or games.

You will become 8 .

Encourage yourself to say “Hi!” or 9 at someone.

【10 doing this and you’ll be braver to talk to others in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网