题目内容
A young woman turns around and around quickly, and jumps high. In the background, a young girl reads a rejection (拒绝) letter from a ballet school. You have the wrong body for ballet, 'it says,' and at thirteen, you are too old. This was one of the most popular advertisements (广告) of 2014 and it describes American ballet Theatre's principal (主要的) dancer Misty Copeland.
This was not a real letter. But Copeland says it is very similar to letters from her childhood. While many dancers start at the age of three. Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old. People often told her that she was too old, or that she didn't have the perfect body type (She is only 157 cm tall). Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes. But Copeland loved dancing and did not want to give up. She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend. This was a difficult life, but she worked hard and won her first national competition when she was fourteen years old. Copeland joined the American Ballet Theatre in 2000 and performed in many ballets over the next few years. In 2007, she became a solo (单独的) performer, and in 2015 she became its principal dancer.
Copeland is now a dancer, author and Broadway performer. She also stars in the 2015 film A Ballerina's Tale. So what's next? According to Copeland, anything is possible: "My career (职业) really is just now beginning.'
1.How old was Copeland when she became the principal dancer?
A. 13
B. 14
C. 25
D. 33
2.Why was it difficult for Copeland to attend ballet classes?
A. Because her family moved a lot.
B. Because she was not a good dancer.
C. Because she had no invitation letter.
D. Because she had the wrong body type.
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Copeland became successful because of the advertisement.
B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents.
C. Copeland won her first national competition as a solo performer.
D. Copeland has ended up her career as an actress on Broadway.
4.What's the writer’s opinion of Copeland?
A. Copeland sets an example who never gives up.
B. Copeland was too old to start ballet at thirteen.
C. Copeland has made her achievements by accident.
D. Copeland was lucky to get support from the ballet school.
1.D 2.A 3.B 4.A 【解析】试题这是一篇记叙文,讲述了曾经因为年龄太大被舞蹈学校拒绝的科普兰凭借自己的努力成为了一名舞蹈家、作家和百老汇演员。诠释了一切皆有可能的道理。 1.题意:当她成为首席舞蹈家时,科普兰有多大年纪?考查细节理解和数字理解题。根据第二段第三行Copeland only began to study ballet in 1995 as a...假如国外中学生来你校进行为期一周的交流学习,期间计划参加一项中国传统文化的主题活动,为此向你们征求活动方案(plan)请你根据下面表格中的信息提示,写一篇英语短文,介绍你提供的活动方案,内容包括:茶或者民乐介绍,活动安排以及与之相关的理由。
要求:1.从表格中任选一个主题,合理安排活动;
2.短文条理清楚,行文连贯,内容可适当发挥;
3.短文中不能出现真实的人名和地名;
4.词数不少于80,开头和结尾已给出,不计入总词数。
Chinese Culture | Introduction | Schedule | Reasons |
Tea | Past and present | Time:______ Places: tea farm, tea house Activities: 1. tea processing 2. a tea art performance | … |
Folk Music | Music pieces and traditional instruments | Time:_______ Places: music room, school hall Activities: 1. take musical instrument classes 2. attend a folk music concert | … |
Hello, friends. I've got a plan for you which may help you learn about Chinese culture. First of all, I'd like to introduce _________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Hope you will have a good time.
Hello, friends. I've got a plan for you which may help you learn about Chinese culture. First of all, I'd like to introduce tea. It has a long history. It is said that Shen Nong discovered it as a dri...