题目内容
【题目】 I Don’t Have to Be Like Them(保持真我)
All students have to face their own problems when they are growing up. You may not think that having a good family is a problem. But for me , it was. I had to face the problem of being the youngest of the Smith girls.
We live in a small town in Pennsylvania, US. There are three girls in the Smith family, Amanda, Theresa and me . People often say things to me , like “ Oh, the three of you , you’re such nice girls. Your sisters are so pretty and so thin! You’re really nothing like them . ” That made me sad.
At school , all of my teachers had taught my sisters . On the first day of school , they said , “Oh , the youngest of the three! I hope you’re just like your sisters. They’re such wonderful students.”
People always compared(比较) me with my sisters . So I couldn’t help comparing myself with them , too. Theresa was smarter(更聪明的), Amanda was prettier . I began to work hard to be more like them . What my sisters did , I did , too. At last , I became drum major(主鼓手)of our school ’s marching band . Both Amanda and Theresa had been drum majors . I became editor of the school’s newspaper . Theresa had been the editor two years before.
But last year, Amanda went to college(大学) , and Theresa went to high school . Now I’m by myself at junior high . Everyone knows me , because I’m the drum major and the newspaper’s editor .
Now I don’t feel like a Smith girl any more , I feel like myself . I’m proud of doing all of the same great things that my sisters did . But the best thing I did was to learn to stop comparing myself with them .
【1】When people compare the author(作者) with her sisters , she feels________
A. happy B. nervous C. sad D. comfortable
【2】The author _________
A. had the same teachers with her sisters
B. had different teachers from her sisters
C. was taught by some of her sisters’ teachers
D. was taught by herself
【3】Why did the author become drum major of her school’s marching band ?
A. Because she liked that.
B. Because her parents asked her to .
C. Because her sisters did that before.
D. Because her teacher asked her to .
【4】To the author , now the best thing is that ______________.
A. she becomes much better than her sisters
B. she stops comparing herself with her sisters
C. no one compares herself with her sisters
D. she has graduated from the junior school
【5】 From the passage ,what does the author probably tel l us?
A. To be yourself. B. Stop working hard.
C. Learn from the older. D. Do what others say.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:作者在小时候常常跟她的姐姐们作比较,做她的姐姐妹喜欢做的事,但现在所做的最好的事情就是不再与他们进行比较,做真实的自己。
【1】C细节理解题。根据第二段中People often say things to me , like “ Oh, the three of you , you’re such nice girls. Your sisters are so pretty and so thin! You’re really nothing like them . ” That made me sad.可知当人们将作者和她的姐姐们作比较级时,她感到很伤心,所以该选C。
【2】A细节理解题。根据第三段中At school , all of my teachers had taught my sisters可知作者和她的姐姐们是同样的老师,所以该选A。
【3】C细节理解题。根据第四段中At last , I became drum major(主鼓手)of our school ’s marching band . Both Amanda and Theresa had been drum majors可知作者成了她们学校乐队的主要的鼓手,是因为她的姐姐们原来是学校乐队的主要的鼓手。所以该选C。
【4】B细节理解题。根据短文最后But the best thing I did was to learn to stop comparing myself with them可知作者所做的最好的事情就是不再与他们进行比较,所以该选B。
【5】A主旨大意题。细读短文可知作者旨在告诉人们要保持真我,所以该选A。
【题目】任务型阅读,每空一词。(共10小题;每空1分,满分10分)
In the United States, each farm family lives on its own fields, and often can’t see any people living around. Instead of travelling from a village to the fields every morning, American farmers stay on their land all the week. They travel to the nearest town on Saturdays for shopping or on Sundays for church. The children ride on buses to large schools which serve all of the farm families living in the area. In some areas, there are not big schools serving a few families, and the children walk to school. Of course life keeps changing for everyone, including farmers. Today there are cars, good roads, radios, and television set. And of course there are modern machines for farming. All of these have changed farm life. For many years, farmers had to deal with their own problems, instead of getting help from others. They learned to try new methods (方法) and to believe their own ideas instead of following old ways.
Living areas | Daily life | School | Changes |
Each farm family lives on its own 【1】 . | They stay on their land all the 【3】 . | Large schools serve 【6】 of the farm families living in that area. | With the 【8】 machines, they have changed farm life. |
They often can’t see any 【2】 . | They travel to the nearest town for 【4】 on Saturday and for church on 【5】 . | 【7】 schools serve a few families. | They learned to try new 【9】 and to believe their 【10】 ideas. |