题目内容
This is a picture of a classroom. The classroom is big and clean. You can see a teacher’s desk, five desks and six chairs. You can see a girl and a boy, too.
Three books are on the teacher’s desk. A pencil box is on the desk. Two pens and two rulers are in the pencil box. A schoolbag is under a chair. A ball is on the floor. The girl is Linda; she is 11. The boy is Mike, he is 12. They are in Class Two, Grade one. They are friends. Their teacher is Miss Green. She is not here.
【小题1】 It’s a picture of .
| A.boys and girls | B.desks and chairs | C.a classroom | D.a family |
| A.in the pencil box | B.on the teacher’s desk |
| C.on the floor | D.under the chair |
| A.Linda | B.Mike | C.Miss Green | D.Mary |
| A.Mary | B.Miss Green | C.Linda | D.Mike |
| A.teacher and student | B.brother and sister | C.cousins | D.friends |
【小题1】C
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】A
【小题5】D
解析试题分析:这篇短文通过一张照片向我们介绍了一间教室的布局及内部摆设和照片中的人物介绍,包括几名学生和老师。
【小题1】细节理解题。根据首句内容“This is a picture of a classroom.”可知这是一张关于教室的照片,照片中只有一名男孩和女孩,A错误;不只有课桌和椅子,还有人物,B错误;照片中的人物不是一家人,D错误;故选C。
【小题2】细节理解题。根据Two pens and two rulers are in the pencil box. 这句可知两支钢笔被放在了铅笔盒里,故选A。
【小题3】细节理解题。根据文中The girl is Linda; she is 11. 这句话可知,琳达的年龄是11岁,马克的年龄为12岁,文中没有提到Miss Green的年龄,也没有Mary的出现,所以都可排除掉;故选A。
【小题4】细节理解题。根据最后一段的信息he girl is Linda; she is 11. The boy is Mike, he is 12. 及Their teacher is Miss Green. 可知文中出现的人物不包括Mary,故选A。
【小题5】细节理解题。根据全文的描述,这是介绍的一张关于教室和一名男生、一名女生和意为老师的照片,可推知,这两名学生的关系是同学或朋友,故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
任务型阅读(5分)
下面是五段电视节目内容的解说词。请根据五段内容,在A--E中分别选择相应的电视节目名称。
【小题1】People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years.
【小题2】The Lost World is an exciting American film.people,especially school students ,may like it better in free time.
【小题3】Even if you could buy the world,you could not buy a happy family,good friends or knowledge.
【小题4】For parents with children,an important problem is getting the children away from the television to do their homework.
【小题5】When you need help for your homework, go to the library. You may find magazines, newspapers and big dictionaries there. They can always help you.
| A. Money isn’t Everything. B. Study Tools C. Parents’ Problems. D. Farms of the future. E. Activities for Free Time. |
| Name | The way to spend weekend |
| Jude | I had a boring weekend. On Saturday, I clean the house, and I washed the clothes. On Sunday, I painted my bedroom. It was really a tiring weekend. |
| Alan | Last weekend, I stayed at home. I watched old videos on Saturday. And on Sunday, I saw an old movie. It was an interesting weekend. |
| Donna | I studied all weekend . I studied for a math test all day on Saturday. On Sunday morning, I did my history homework. In the evening, I talked to my friends on the phone. |
| Galen | I had a great weekend. I visited some of my friends. On Saturday night, we went out to a party. On Sunday night, we went to the amusement park*, we really enjoyed ourselves. |
| A.boring and tiring | B.busy and interesting |
| C.exciting but tiring | D.free and relaxing |
| A.on Saturday morning | B.on Saturday afternoon. |
| C.on Sunday morning | D.on Sunday evening |
| A.Studied for a math test | B.painted his bedroom. |
| C.went out to a party. | D.went to the amusement park |
New Year is coming. Do you have any plans for yourself? Let’s look at the following kid’s New Year’s plans.
| Joe | Many classmates call me “Fat Joe”,So I think I really need to lose weight next year. I must eat less pizza with cheese though it is difficult for me to do so. |
| Silly | I want to take Chinese lessons next year, because I ’m very interested in Chinese culture ,history and food. |
| Tony | I’ll follow the doctor’s advice :eat more fruit and vegetables ,and say goodbye to my favorite French fries and hamburgers . I believe I ’ll be healthier. |
| Alice | I’m a Canadian student,I want to take a trip to Japan for my winter Holiday ,I’d like to eat sushi(寿司)and noodles there. |
| A.fruit | B.pizza | C.French fries | D.hamburgers |
| A.Alice | B.Silly | C.joe | D.Tony |
| A.China | B.Canada | C.Japan | D.Australia |
| A.Joe and silly | B.Silly and Tony | C.Tony and Alice | D.Joe and Tony |
| A.Joe is happy to get the name “Fat Joe” |
| B.Silly is tired of the Chinese lessons now. |
| C.Tony will take his doctor’s advice on food |
| D.Alice is interested in Japanese culture ,history and food. |
![]()
Look at the picture. This is our school. There are five buildings in our school. There are thirty-two classrooms in the Teaching Building. Our gym is behind the Teaching Building. The teacher’s offices are in the Office Building. Our Library Building is next to the Office Building. There are many books and magazines (杂志) in the library. Is the Library Building next to the Science Lab Building? No, it’s in front of it. There are seven labs in it. Behind the Science Lab is the dining hall. In the dining hall there are many tables and chairs. We have meals (餐) there. Welcome to our school.
【小题1】Our school has got __________ buildings.
| A.2 | B.3 | C.5 | D.8 |
| A.behind | B.in the front of | C.in front of | D.next to |
| A.next to | B.behind | C.on | D.in front of |
| A.the Teaching Building | B.the gym |
| C.the Science Lab Building | D.the Office Building |
| A.the dining hall | B.the library |
| C.the science lab | D.the offices |