题目内容
【题目】阅读短文,从每小题的选项中选出最佳选项
A
Eight in ten New Zealanders thought that school children should learn a language besides English.
Language | Percentage (百分比)of New Zealanders who said school children should learn this language | Number of students who leant this language in 2016 |
| 49% | 4,218 |
| 37% | 22,729 |
| 19% | 11.888 |
| 18% | 11.573 |
| 17% | 20,478 |
Those who mentioned school children should learn Chinese were: | ||
Those who mentioned school children should learn Maori were: | ||
(1)The chart(图表)is about the______in New Zealand.
A.public schools
B.language learning
C.foreign people
D.school children
(2)According to the chart, the most students learnt ______ in 2016 in schools of New Zealand.
A.Chinese
B.Maori
C.Japanese
D.French
(3)Who most probably agrees that Chinese is a good language for children to learn?
A.A 20-year-old student.
B.A 35-year-old Maori.
C.A 65-year-old boss.
D.A 44-year-old postman.
(4)According to the chart, which of the following is TRUE?
A.Few New Zealanders thought that school children should learn a non-English language.
B.Fewer students in New Zealand learnt French than Japanese in 2016.
C.Most poor New Zealanders would like their children to learn Chinese.
D.Most young people thought that learning Maori was more necessary.
【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】
⑴主旨大意。根据第一段Eight in ten New Zealanders thought that school children should learn a language besides English可知80%的新西兰人认为在校学生应该学习一门除了英语之外的语言,所以本文是关于在新西兰学习语言的事,故选B。
⑵细节理解。根据表格可知学习毛利语的有22729人,在所有的语言中最多,故选B。
⑶细节理解。根据倒数第二栏可知支持学习中文的大多数是60岁以上的人,故选C。
⑷细节理解。根据第一句可知A错误;根据表格可知11888人学日语,20478人学法语,所以学法语的人比学日语的人多,故B错误。根据living in high—income(收入)families可知C错误;根据最后一栏可知支持学习毛利语的是毛利人、女性和60一下的人,故D正确。
【题目】 Bears are large animals. They have four feet. And on every foot, there are five claws(爪子). In winter, some bears hibernate. It means they sleep for most of the winter. There are different kinds of bears in many places of the world.
| Pandas live in the mountains of China and they use their big teeth to eat bamboo and leaves. They eat up to 30 kilos of bamboo every day. |
| Polar Bears are good swimmers. They go into the water and catch fish and seals(海豹)for food. |
| Brown bears live in the mountains of North America,Europe and Asia. They are up to nine feet tall and eat nuts(坚果)and fruit. They come in many colors. |
【1】How many claws does a bear have?
A.Four.B.Five.C.TwentyD.Forty
【2】What does the underlined word "hibernate" mean?
A.洗澡B.冬眠C.群居D.食肉
【3】What can you learn from the passage?
A.Brown bears are all brownB.Polar bears are good at swimming.
C.Pandas catch fish and seals for food.D.You can find brown bears in Africa.