题目内容
【题目】 While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books? Each one has its advantages and disadvantages. Making the best decision depends on many factors.
An e-reader can carry a whole library wherever you go, which is great for travelers or those who always want a choice of reading materials. Although e-readers are convenient, high levels of screen brightness from an electronic device (电子设备)can cause eye problems. A study in the Information Science Research found that young people preferred e-readers, like smart phones or iPads. That’s why most teenagers are short-sighted (近视).
Many book lovers still prefer paper books and value the feeling of them. Paper books are very well designed, they look and smell good, and they carry with them a more human touch. Avid (热衷的) readers prefer reading on paper. Perhaps this is their choice because paper books give them a sense of ownership. It is reported that reading on paper rather than an electronic screen is better for memory and focus. But paper books are heavy and they are not convenient to carry. Which is your decision, an e-book or a paper book?
根据短文内容选择最佳答案。
【1】The underlined word “factor” in the passage means “________” in Chinese.
A.事实B.因素C.动力
【2】If you are a traveler who wants to read books, you can choose ________.
A.e-readersB.paper booksC.a library
【3】Most teenagers are short-sighted because ________.
A.they always read books
B.they were born so
C.They often use e-readers like smart phones or iPads.
【4】Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.E-readers are convenient for people but they can cause eye problems.
B.All people prefer e-readers, like smart phones or iPads.
C.Reading on paper is better for memory and focus.
【5】What is the main idea of the passage?
A.The advantages and disadvantages of the e-reads.
B.Factors about decisions on e-readers or paper books.
C.Why young people like to choose e-readers.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】B
【5】B
【解析】
本文讲述了决定购买电子书或纸质书的因素。电子阅读器可以携带整个图书馆,非常适合旅行的人。虽然电子书很方便,电子设备的高亮度会导致眼部问题。许多爱书之人仍然喜欢纸质书,并珍视纸质书的感觉。纸质书设计得很好,它们看起来和闻起来都很好,而且更有人情味。据报道,在纸上阅读比在电子屏幕上阅读更有助于提高记忆力和注意力。
【1】词义猜测题。根据“Making the best decision depends on many factors.”可知做出最好的决定取决于许多 ,结合下文说的一些情况,可推测出此处是“因素”故选B。
【2】细节理解题。根据“An e-reader can carry a whole library wherever you go, which is great for travelers or those who always want a choice of reading materials. ”可知电子阅读器可以携带整个图书馆,无论你去哪里,非常适合旅行者,故选A。
【3】细节理解题。根据“Although e-readers are convenient, high levels of screen brightness from an electronic device (电子设备)can cause eye problems…iPads.”可知虽然电子书很方便,电子设备的高亮度会导致眼部问题,所以是他们经常使用电子阅读器,比如智能手机或ipad。故选C。
【4】推理判断题。根据“Although e-readers are convenient, high levels of screen brightness from an electronic device (电子设备)can cause eye problems. ”可知虽然电子书很方便,电子设备的高亮会导致眼部问题,所以选项A正确;根据“Many book lovers still prefer paper books and value the feeling of them. ”可知许多爱书之人仍然喜欢纸质书,所以此处B错误;根据“It is reported that reading on paper rather than an electronic screen is better for memory and focus.”可知据报道,在纸上阅读比在电子屏幕上阅读更有助于提高记忆力和注意力,所以选项C正确。故选B。
【5】主旨大意题。根据“While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books? Each one has its advantages and disadvantages.”可知当你在书店的时候,你可能会面临一个艰难的决定:电子书还是纸质书?每一个都有它的优点和缺点,下文都是写的优缺点,所以本文主要是讲决定购买电子书或纸质书的因素。故选B。
阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。如题目2中的关键词是you are a traveler who wants to read books,在文章中定位到第2段第一行即可得出正确答案。
【题目】Shopping online is common in our real life. The chart below is the cost of shopping on the Internet of my family half a year, so the average (平均) cost of shopping online each month is ________ yuan according to the chart.
The Cost of My Family | |||||
Type | Clothes | Study stuff | Food | Shoes | Others* |
Cost | 720 yuan | 96 yuan | 180 yuan | 540 yuan | 1800 yuan |
Note: Not shopping online
A.556B.286C.256