题目内容

【题目】任务型阅读。

阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

I am a student of Green School. I am in Class 3, Grade 7. Our school is the best school in this city.

My class teacher is Mrs. Johnson. She is over 30 years old. She is tall and slim. She wears a pair of glasses. Mrs. Black teaches us English and History. She is strict(严格) and at the same time she is very kind. There are other teachers. They take classes for Maths, Biology, Music and so on.

In our school, there is a playground. We do morning exercises, play basketball and volleyball there. Our PE teacher, Mr. White teaches us to do all kinds of ball games. He was once a successful (成功的) sportsman. He is good at playing ball games. He is our hero. Our school also has a swimming pool. We take swimming lessons there.

Our classroom building is very large and the school hall is on the ground floor. Every year, we have a prize- giving ceremony(颁奖典礼) in the hall.

Title: My【1】_________

Classroom building

It is very large. On the ground floor, there is a 2________. We have a prize-giving ceremony there every year.

Playground

We do morning exercises, play basketball and volleyball there.

Swimming pool

We take swimming lessons there.

3___

Mrs. Black teaches us English and History. She is middle-aged. She is tall and slim. She wears 4_____. She is nice to students.

Mr. White is our PE teacher. He teaches us all kinds of ball games. He does5_______ in playing ball games. He is our hero.

Other teachers teach us Maths, Biology, Music and so on.

【答案】

【1】School/school

【2】hall

【3】Teachers

【4】glasses

【5】well

【解析】

试题分析:作者从四个方面介绍了自己的学校:教学楼,操场,游泳池,以及学校的老师。重点介绍了学校的几位老师。

【1】句意:我的学校。短文主要介绍了作者的学校及老师。故标题为我的学校。答案为School/school

【2】句意:学校大厅在一楼。我们每年都有一个颁奖仪式在此举行。根据短文最后一段可知,学校大厅在一楼。故答案为hall。

【3】句意:老师。作者从四个方面介绍了自己的学校:教学楼,操场,游泳池,以及学校的老师。重点介绍了学校的几位老师。故答案为Teachers。

【4】句意:她戴着一副眼镜。对学生很友好。根据短文中的句子“She is tall and slim. She wears a pair of glasses.”可知,她戴着一副眼镜。故答案为glasses。

【5】句意:根据短文中的句子“He is good at playing ball games.”可知,他擅长玩球类游戏。be good at=do well in擅长于…。依据句意,故答案为well。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将其字母标号填入提前的括号内。

The same as Chinese schools, American schools begin in ______ after a long summer holiday. There are two ______ in a school year. The first one is from September to January and the ______ is from February to June.

Most American children begin to go to school when they are five years old. They usually spend ______ years in primary school (小学)and middle school. Most students are seventeen years old when they ______ middle school.

Middle school students take only four or five ______ each term, such as English, math, science and so on. They are helpful and ______.The students go to classes happily every day. Of course, the students have homework(作业)every day. The most common homework is book report. To finish homework, ______ need to go to the library a lot.

They have many kinds of activities _____ school. Some are about sports, like swimming, ball games, and gymnastics(体操).Some are about ______, like singing, dancing and drawing pictures. Students have a lot of fun from these after-school activities in their free time.

【1】A. June B. September C. January

【2】A. terms B. weeks C. hours

【3】A. first B. second C. third

【4】A. five B. twelve C. seventeen

【5】A. have B. take C. finish

【6】A. subjects B. lessons C. names

【7】A. boring B. welcome C. healthy

8A. they B. we C. you

【9】A. about B. from C. after

【10】A. art B. food C. games

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网