题目内容
【题目】 The children at the top of the class succeed by knowing a few basic skills that others can also easily learn. Here are the secrets of top students.
Study is the first thing. Once the books are open or the computer is on for study, phone calls are unanswered, TV shows unwatched, snacks unnoticed. Study is business; business comes before everything.
Study anywhere or everywhere. Study times are different for different children. Some work late at night when the house is quiet. Others wake early. Still others study as soon as they come home from school. It is agreed that consistency (持之以恒) is needed.
Get organized. Don’t waste time looking for a pencil or missing paper. Keep everything right where one can put one’s hands on it. Even for a student who doesn’t keep his own study area organized, a bag or a box is needed to put things in to save time.
Learn how to read. The secret of good reading is to be an active reader-one who continually asks questions that lead to a full understanding of the writer’s message.
Plan your time. If you want to be a top student, make sure to finish all your tasks before the deadline (最后期限).
Take good notes and use them. Reading the text is important, but the teacher is going to test you on what he or she emphasized (强调). That’s what you find in your notes.
Another kind of important “secret” of the top students is not so secret at all. For almost all of them, their parents’ help is important.
【1】How can we be an active reader?
A.Take good notes.B.Keep asking questions.
C.Study everywhere.D.Plan our time well.
【2】According to the passage, if a task should be completed next Wednesday, when will a top student complete it?
A.No later than next Wednesday.B.As early as possible.
C.Before Thursday.D.Whenever he is free.
【3】According to the writer, what is the real secret in becoming a top student?
A.Studying in a key school and having good teachers.
B.Attending after-school classes and educational talks as often as possible.
C.Some basic skills on how, when and where to learn.
D.born in a wealthy family and supported by the parents of high education.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【解析】
本文是一篇议论文,主要讲述了成为优等生的一些秘诀。
【1】细节理解题。根据第五段“The secret of good reading is to be an active reader-one who continually asks questions”可知,不断提出问题能使我们成为一个积极的读者。故选B。
【2】推理判断题。根据第六段“If you want to be a top student, make sure to finish all your tasks before the deadline”可知,如果有一项任务要在下周三完成,优等生不会晚于下周三就能完成这项任务。故选A。
【3】细节理解题。根据“The children at the top of the class succeed by knowing a few basic skills that others can also easily learn”以及全文内容可知,成为优等生的真正秘诀是掌握一些关于如何,何时,何地学习的基本技能。故选C。