题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。

According to a new report, Americans drink more soda (苏打) than ever before. Do your parents ever try to limit how much soda you drink? Do they say drinking too much isn’t good for you?

Right now, in New York, Mayor (市长) Michael Bloomberg also limits how much soda you can have — and it is not only for you but also for adults! Starting in March, 2013, places like movie theaters, restaurants and sports centers, can’t sell sodas larger than 473 ml. Sellers who break the ban (禁令) will face a $200 fine. But you can still get whatever size you want at supermarkets.

Why is drinking too much soda unhealthy for you? A study shows that for every soda a child drinks every day, their obesity (肥胖) risk appears to jump 60%. In New York, more than half of adults and nearly 40% of children are overweight. Obesity kills thousands of New Yorkers every year and the city spends as much as $4 billion a year on medical care for overweight and obese people.

New York has a population of about 8 million. Of course, it’s impossible for all New Yorkers to agree on the ban. There are different opinions. Keith Aiken believes the ban can help fight teen’s obesity. “Clearly, soda causes teens obesity. We have to do something.” he says. Chuck Kallenbach doesn’t think the ban can work. He says, “I can’t buy a large cup of soda, but I can buy two small cups.” Michael Tansini says, “Whatever size cup I want is my own business. No one should limit it!”

1This passage is mainly written for ________.

A. teachers B. adults C. teenagers D. sellers

2Where can one get sodas larger than 473 ml in New York after March, 2013?

A. At movie theaters. B. At restaurants.

C. At sports centers. D. At supermarkets.

3Who are against the ban?

A. Chuck Kallenbach and Michael Tansini.

B. Michael Bloomberg and Keith Aiken.

C. Michael Bloomberg and Chuck Kallenbach.

D. Keith Aiken and Michael Tansini.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. New York is a city with abut 80, 000, 000 people.

B. Over half of children are overweight or obese in New York.

C. Nearly 40% of New Yorkers are against the large-size soda ban.

D. Thousands of New Yorkers lost their lives every year because of obesity.

5The underlined word “fine” means _________ in Chinese.

A. 投资 B. 罚款 C. 贷款 D. 债务

【答案】

1C

2D

3A

4D

5B

【解析】短文大意:每天喝一定量的苏打水会增加患肥胖症的风险,给人的健康造成非常大的危害。每年数以千计的纽约人死于肥胖症,纽约市自2013年起,也发布了有关禁令,在电影院、餐馆、运动中心等场所,卖苏打水必须小于473毫升。卖家违反禁令将面临200美元罚款。当然有关这个禁令,也有人持不同的观点。

1C

细节理解题。根据短文中的句子Keith Aiken believes the ban can help fight teen’s obesity. “Clearly, soda causes teens obesity. We have to do something.”可知,短文主要是写给青少年的。答案为C。

2D

细节理解题。根据短文中的句子“But you can still get whatever size you want at supermarkets.”可知,在超市购买苏打水量是不受限制的,故答案为D。

3A

细节推理题。根据短文最后的句子Chuck Kallenbach doesn’t think the ban can work. He says, “I can’t buy a large cup of soda, but I can buy two small cups.” Michael Tansini says, “Whatever size cup I want is my own business. No one should limit it!”可知,Chuck Kallenbach Michael Tansini对禁令表示反对,故答案为A。

4D

细节判断题。根据短文中的句子“Obesity kills thousands of New Yorkers every year.”可知,肥胖每年杀死成千上万的纽约人,故答案D正确。

5B

词义猜测题。根据Starting in March, 2013, places like movie theaters, restaurants and sports centers, can’t sell sodas larger than 473 ml. Sellers who break the ban (禁令) will face a $200 fine.可知,电影院、餐馆和体育中心,不能卖苏打水大于473毫升的既然是禁令,违者肯定要遭到罚款,故答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“Dreams may be more important than sleep. We all need dreams.” Some scientists say.

Dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in color. Some dreams are like old films. They come to us over again. That may be because the dreamer is worried about something. Dreaming may be a way of trying to find an answer.

Some people get new ideas about their work from dreams. They may think about their work all day. These ideas can carry over into dreams.

Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dream. Dreams can go away quickly.

Too much dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.

1Dreams are usually_________.

A. very long B. in color C. about work D. very sad

2Why do some people often dream about their work?

A. Because they are tired in the daytime.

B. Because they are not interested in their work.

C. Because they may think about their work all day.

D. Because they have too much work to do.

3The underlined(划线) word “harmful” means “________”in the article.

A. healthy B. bad C. helpful D. useful

4Which of the following is NOT true?

A. Dreams may be helpful to people sometimes.

B. Too much dreaming may be bad for people.

C. People always remember their dreams quickly.

D. People sometimes wake up tired if they have a lot of dreams while sleeping.

5The story mainly tells us___________.

A. the difference between dream and sleeping

B. people like dreaming

C. what dreams are

D. we always remember dreams

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网