题目内容

【题目】 LeBron James has been praised by the whole world as one of the greatest players of today. People call him "King James", the "Chosen One" and compare him to his idol Michael Jordan.

Now the 25-year-old player has surprised everyone again. Since he joined the league, James has broken many records. He has led his team to the NBA finals. He has celebrated two NBA All-Star Game Most Valuable Player(MVP) titles. He has been named to the all NBA team twice. The 2.03-meter player has both a perfect build and a great basketball brain. He is famous for his speed and power. "He's not scared by anyone. He has the confidence that only the great have, " said his coach, Paul Silas about LeBron. But LeBron's best quality is that he is a team player."My game just won't let me be selfish," LeBron said, "I love sharing the ball with my teammates."

"They got a really good leader in LeBron," Pistons guard Rodney Stuckey said after the April 26 game. "When he is going and he has his other teammates going as well, it is really hard to beat them. They are a really good team."

1Who was called "King James"?

A.LeBron JamesB.Yao MingC.Michael JordanD.Paul Silas

2What quality isn't mentioned about James in the passage?

A.Leadership skillsB.ConfidenceC.Respect for the oldD.Team spirit

3James is good at _______ according to the second paragraph.

A.soccerB.basketballC.baseballD.table tennis

4James' coach was proud of _______.

A.LeBron JamesB.his team.C.other teammatesD.himself

5Which of the following is Not right according to the passage?

A.James is known for his perfect build.B.James has the ability to motivate his teammates.

C.He has been doing well in the league.D.He is willing to share the ball with his teammates.

【答案】

1A

2C

3B

4A

5A

【解析】

短文大意:短文介绍了NBA著名球星詹姆斯的职业成就和人们对他的评价。

1题意:谁被称为“国王詹姆斯”?考查细节理解。根据开头LeBron James has been praised by the whole world as one of the greatest players of today. People call him "King James"勒布朗·詹姆斯被全世界称赞为当今最伟大的球员之一,人们称他为“国王詹姆斯”,可知选A

2题意:文章中没有提到詹姆斯的什么品质?考查细节判断。A. 领导能力;B. 自信;C. 尊重老人;D. 团队精神。根据教练保罗·塞拉斯的评价"He's not scared by anyone. He has the confidence that only the great have," said his coach, Paul Silas about LeBron. But LeBron's best quality is that he is a team player.(他有只有伟大球员才有的信心,勒布朗最好的品质是他是一个团队球员)和詹姆斯自己的话"My game just won't let me be selfish," LeBron said , "I love sharing the ball with my teammates."(喜欢和队友分享球)以及后卫罗德尼·斯图基的话"They got a really good leader in LeBron"(真正的好领袖),可知詹姆斯非常自信、注重团队精神、有领袖品质,没有提及尊重老人,故选C

3题意:根据第二段,詹姆斯擅长篮球。考查细节理解。根据He has led his team to the NBA finals. He has celebrated two NBA All-Star Game Most Valuable Player(MVP) titles. He has been named to the all NBA team twice他带领球队打进了NBA总决赛,两次获得全明星赛最有价值球员(MVP)称号,曾两次入选NBA最佳阵容,可知詹姆斯擅长篮球,故选B

4题意:詹姆斯的教练为詹姆斯感到骄傲。考查细节理解。根据教练保罗·塞拉斯的评价"He's not scared by anyone. He has the confidence that only the great have, " said his coach, Paul Silas about LeBron.可知教练为詹姆斯本人感到骄傲,故选A

5题意:根据这篇文章,下列哪个选项是不正确的?考查细节判断。根据He is famous for his speed and power他以速度和力量闻名,可知James is known for his perfect build(詹姆斯以他完美的身材而闻名)说法错误,故选A

本文介绍了NBA著名球星詹姆斯的职业成就,篇幅较长,难度适中。题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。词义理解也是要在抓住关键句子的基础上进行合理分析才能得出正确的答案。例如小题1,问谁被称为“国王詹姆斯”,考查细节理解;根据开头LeBron James has been praised by the whole world as one of the greatest players of today. People call him "King James"勒布朗詹姆斯被全世界称赞为当今最伟大的球员之一,人们称他为“国王詹姆斯”,可知选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项

Blake didn't like dogs. A neighbor's dog bit him when he was three, and since then he has stayed away from dogs as far as possible.1

Blake liked to spend time at his aunt’s house. He and his aunt liked to play computer games together. One day, when Blake went over there after school, his aunt said excitedly, "Guess what! I have a surprise for you. Sit down with your eyes closed.”2“A new computer game," he guessed “Can I open my eyes?

I can’t wait to see it. Please be quick !”

“Ready?" his aunt said. Blake could hear her coming closer. “Open your eyes now!” 3It was a little white dog. “I don't like dogs ,”said Blake, looking so upset. “I know," his aunt said. “ 4 ”Blake didn't say a word. He had to say the dog was cute. Blake carefully held out one of his hands so the dog could smell it, Before he realized it, the dog was licking () his hand and arm all over. Blake couldn't help laughing. 5

“I guess it's OK," he said happily. “He looks harmless. What's his name?” “I would let you pick his name. Any ideas?” “How about Chompy?" he suggested.“ Like the one in the computer game. “Well then," his aunt said, “he is Chompy.

A. It seemed the puppy ( 幼犬) liked him.

B. He doesn't even like watching them on TV.

C. Blake opened his eyes and jumped back at once.

D. “What could it be?” Blake closed his eyes and wondered.

E. Blake would spare half an hour to walk his dog every day.

F. But I thought raising a dog from a puppy would help you get to know it and overcome(克服)your fear.

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
D
The government in China plans to end its one-child policy(政策) and let families have two children instead.
The plan was given on Thursday after political meetings in Beijing. There are a number of reasons for the change in policy. The change is meant to balance population development, stop a falling birth rate and strengthen the country's labor(劳动力) force.
China, with the largest population in the world, started the one-child policy in 1980. But the government allowed only a small number of couples to have two children. For example, some families in the countryside could have two children, if the first-born child is a girl.
In 2013, the Chinese government gave other couples a chance to have two children if one of them was an only child.
Jiang Quanbao, a teacher and population expert, explained how Chinese families react(反应) to the newest policy. "Too many young people in the cities are no longer interested in having a second child," he said. "People in the countryside are more interested. But some of them are already allowed to have two children."
At the end of 2014, China had 1. 37 billion people. A total of 800 million of them have jobs. But the labor market population will drop in 35 years. That is to say, the country will be in great need of labor by the year 2050. With the two-child policy, an increase in births can solve this problem.
Boys and girls, what do you think of the two-child policy? Do you want to have a new-born brother or a sister?
(1)Why does the government plan to end the one-child policy?
A.Because we need a larger population.
B.Because millions of people have jobs.
C.Because most families want to have a second child.
D.Because we need to strengthen the country's labor force.
(2)How do most young people in the cities react to the two-child policy?
A.They support the policy.
B.They don't think it is good.
C.They're very interested.
D.They're not interested any more.
(3)When will our country be in great need of labor if the one-child policy continues?
A.In 2015.
B.In 2035.
C.In 2050.
D.In 2070.
(4)The Two-Children Policy mainly ______.
A.helps solve the problems of aging population and labor shortages.
B.doesn't allow one couple to have two children.
C.has a bad influence on one's mental health.
D.encourages one couple to have more than two children.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网