题目内容

【题目】 A father and his daughter were flying a kite in the park. The young daughter was a little bit tired, so they took a _________ on the bench. When the daughter saw an old man selling apples, she asked her father to buy her an apple. Her father didn’t bring much money with him, but it was enough to buy two apples. So he did, and gave _________ of them to his daughter, smiling.

His daughter held one apple in her left hand and the other in the right hand. Then the father asked her if she could _________ one of the apples with him. When the girl heard this, she quickly took a bite () from one apple. And before her father could speak, she also took a bite from the _________ apple.

The father was _________. He wondered what mistakes he made so that his daughter acted in such a greedy (贪婪的) way. He was lost in thought. Perhaps he was just thinking too much. His daughter was too _______ to understand about sharing and giving. A smile disappeared from his face.

Suddenly, his daughter with an apple in her left hand said, “Daddy, have this one! It’s much juicier and _________.” Her father was speechless. He felt _________ about making the judgment (判断) so quickly about a small child. But his smile _________ knowing why his daughter quickly took a bite from each apple.

Don’t judge anything or draw a conclusion (结论) too quickly. __________ give some more time to understand things better.

1A.breakB.showerC.walkD.look

2A.eitherB.allC.bothD.neither

3A.washB.cutC.takeD.share

4A.thirdB.secondC.firstD.two

5A.surprisB.excitedC.satisfiedD.moved

6A.braveB.smartC.youngD.silly

7A.saltierB.sweeterC.hotterD.bitterer

8A.proudB.happyC.badD.great

9A.went awayB.ran offC.ran outD.came back

10A.AlwaysB.SeldomC.NeverD.Sometimes

【答案】

1A

2C

3D

4B

5A

6C

7B

8C

9D

10A

【解析】

本文是记叙文。一对父女在公园游玩累了,父亲让女儿买了两个苹果,他问女儿能否分享一个苹果。听到这,女儿马上在两个苹果上各咬了一口,父亲开始认为她太贪了。可是女儿告诉她左手里的苹果多汁、更甜,这时父亲才明白女儿的用意。这告诉我们:对于一件事情,在详细了解事情之前,不要匆忙判断下结论。

1句意:这个小女儿有点累,所以他们在一条凳子上_____

考查动词短语和语境辨析。take a break休息一下;take a shower洗淋浴;take a walk散步;take a look看一眼。根据前面的小女儿有点累可知,他们去休息,故选A。

2句意:这个父亲买了两个苹果,笑着把它们______给了女儿。

考查不定代词和语境辨析。 either两者之一;all都,指三者以上;both两者都;neither两者都不。根据下文故事的内容可知,父亲把两个苹果都给了女儿,故选C。

3句意:后来,这个父亲问她是否能和他_______一个苹果。

考查动词和语境辨析。wash洗,刷;cut切,割,砍;take拿,带;share分享。动词短语share sth. with sb.和某人分享。根据上文可知,父亲想和女儿分享一个苹果,故选D

4句意:父亲还没开口,她从______苹果上咬了一口。

考查序数词和语境辨析。third第三个;second第二个;first第一个;two两个。从上文可知,他们买了两个苹果,上一句提到女孩咬了一口其中一个苹果,可推测咬的是第二个苹果,故选B。

5句意:父亲感到_______

考查形容词和语境辨析。be surprised感到吃惊的;be excited感到激动的;be satisfied感到满意的;be moved感动的。从下一句他想知道是自己的什么错误让女儿用贪婪的方式表演。可知这个父亲很吃惊,故选A。

6句意:大概他的女儿太_____了,不懂得分享和给予。

考查形容词和语境辨析。brave勇敢的;smart聪明的;young年轻的;silly愚蠢的。根据上文他女儿的言行举止可知,父亲认为自己的女儿太小了不懂得分享,故选C。

7句意:它更多汁和_____得多。

考查形容词比较级和语境辨析。saltier比较咸的;sweeter比较甜的;hotter比较辣的; bitterer比较苦的。根据下文可知,女儿把更甜的苹果给了父亲,所以父亲无语了,故选B

8句意:他为自己如此迅速地对一个小孩做出判断感到_______

考查形容词和语境辨析。proud骄傲的;happy高兴的,幸福的;bad 坏的;great伟大的。这位父亲原来以为女儿要把两个苹果都吃掉,可是并非如此,此时他看到孩子的言行,为自己的想法感到羞愧,故选C。

9句意:可是他知道了为什么孩子忙着先咬了一口苹果的原因,脸上的笑容______了。

考查动词短语和语境辨析。went away消失,离开; ran off使流出来;ran out耗尽;came back返回。根据上文父亲明白了女儿想把好苹果留给自己的用意之后,应该感到高兴,可知脸上的笑容重现了,故选D。

10句意:______ 给出更多时间来更好地理解事情。

考查副词和语境辨析。Always总是; Seldom很少;Never决不,从不;Sometimes有时。根据上一句不要很快地判断一件事,就匆忙下结论,可知总是要更好地理解事情,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 "Mona Lisa" attracts art lovers around the worldDo you know Lenardo da Vinci also painted an "Earlier Mona Lisa" beforeIt will be exhibited in Shanghai next yearJoel Feldmanthe general secretary of the Mona Lisa Foundationaccepted an interview about the painting and the organization recently

QHow was the "Earlier Mona Lisa" discovered

AIn 1913Hugh Blakera manager of the Holburne Museum in Englandfound the "Earlier Mona Lisa" and brought it to his museumA year laterthe painting was sent to the US for publisherbought the painting and kept it in the Bank of Swizerland

Since the Mona Lisa Foundation was set up in 2008we have done lots of necessary research on the "Earlier Mona Lisa" and many high technologies were usedIn the end28 out of the 29 experts believe this is certainly the painting created by Lenardo da vinci

QDo you remember the feeling when you first saw the "Mona Lisa" painting and this "Earlier Mona Lisa" painting

AI first saw the "Mona Lisa" in the Louvre as a young boyQuite honestly I was disappointed as the painting looked quite small and darkWhen I first saw the "Earlier Mona Lisa"I was absolutely stunnedBelieve methere is really something amazing that occurs when you are in the presence of this painting

QWhy did you choose Shanghai for this exhibition

AFirstShanghai is one of world art centersIn additionthe mission of the foundation is to show the painting to the worldThereforewe decided to begin its Asian tour and Shanghai obviously would be the first stop

QCould you tell me more details about the security for the painting

AI can't tell you a lotWhat I can say is that we paid huge amounts of money for the insurance and the visitors will be allowed to visit the painting a dayBut visitors will be able to come quite close to the painting

1What was the main purpose of the research

A.To learn the history of Leonardo da VinciB.To know the value of the "Earlier Mona Lisa"

C.To find out who painted the "Earlier Mona Lisa".D.To test different high technologies

2The underlined word "stunned" is the closest in meaning to"______".

A.surprisedB.frightenedC.boredD.worried

3Which city will the "Earlier Mona Lisa" most probably travel to after Shanghai

A.Los AngelesB.LondonC.Paris D Beijing

4The organization did many things to keep the painting safeexcept ______

A.buying an expensive insurance for the painting

B.using a high-tech case to show the painting

C.limiting the number of visitors to the exhibition

D.keeping visitors a long distance away from the painting

5In which section of the newspaper can you most likely find this passage

A.Science sectionB.Sports sectionC.Arts sectionD.Business section

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网