题目内容

【题目】

Once upon a time there was no tea at all in England. People there used to drink a light beer(啤酒). No coffee or milk but large glasses of beer stood on the breakfast table!

When tea was first brought to England, an old couple got some as a special treat. But they did not know how it should be used. They cooked the leaves in hot water, and spread them on a piece of bacon(熏肉) which they were going to have for dinner. They ate the leaves, and threw the tea away! However, tea is becoming as popular as coffee and milk in England today.

Tea is the leaf of a plant which grows widely in China, Japan and some other countries. Tea farmers usually grow many tea plants on a large piece of land. When the tea leaves are ready to be picked, it is the busiest time for tea farmers in a year. They pull off on the leaves and dry them. In their spare time, they pick out the best leaves and get them ready for market. In China, whenever a visitor comes into a house, he is served with a cup of tea.

1From Paragraph 2, we learn that the old couple _______.

A.threw tea leaves awayB.cooked tea leaves and ate them

C.dealt with tea properlyD.had bacon and tea for dinner

2The right order of getting tea leaves ready for market is _______.

a. pick tea leaves

b. choose best leaves

c. dry tea leaves

d. grow tea plants

A.d-b-c-aB.b-a-c-dC.d-a-c-bD.b-d-c-a

3In which part of a magazine can we read the text?

A.Nature.B.Culture.C.Environment.D.Technology.

【答案】

1B

2C

3B

【解析】

本篇讲述茶文化,关于茶的传播和茶叶的制作。茶叶的制成经过种茶、采茶、烘干、选茶的过程;在中国,都是以茶待客。

1细节理解题,根据第二段They cooked the leaves in hot water…They ate the leaves, and threw the tea away!”—— 可知他们煮了并吃了茶叶,故选B

2推理判断题。根据第三段Tea farmers usually grow many tea plants on a large piece of landThey pull off on the leaves and dry them.they pick out the best leaves ”—— 可知茶叶的制成经过种茶、采茶、烘干、选茶的过程;故选C

3主旨大意题。本篇讲述茶文化,关于茶的传播和茶的制作;故选B

本篇是阅读单选,考查细节理解、推理判断能和主旨归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题1是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题2推理判断题要仔细比对原文和题干的信息,一一排除干扰项。题3是主旨归纳题,要全面了解全文的信息,避免做片面的解答,解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Bath, 97 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.

The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today visitors are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect to the goddess.

Looking over the city, you will see many old buildings in the color of honey. Among them, the Royal Crescent and the Circus are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of crescent. The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle formed with large townhouses. It is divided into three parts of the same length by three entrances with a lawn in the center. When visiting Bath, you can’t miss these two sites.

The museums in the city are also popular. You can go and appreciate western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to Jane Austen Center to know more about her life with her father in Bath, If you come in October, you can even take part in the Bath Film Festival.

With its own style and fantastic sights, Bath attracts millions of tourists from all over the world.

1The passage is mainly about the ________in Bath.

A.buildingsB.paintingsC.festivalsD.writers

2According to the passage, what can visitors do in the Roman Baths?

A.Take a bath.B.Play in the water.

C.Buy ancient Roman objects.D.Enjoy ancient coins.

3Which of the following is correct about the Royal Crescent and the Circus?

A.B.

C.D.

4Bath is a city________.

A.that got its name from the heated waterB.where Jane Austen once lived

C.where a film festival is held all year roundD.that has been a World Heritage Site for 2l years

【题目】

“I’m ready”, said Alyssna Carson, a 17-year-old girl from Louisiana,US. She is taking an astronaut-in-taking training. She is a great and lucky girl. If all goes according to her plans, NASA* will send her to Mars* in 2033, making her the first human to step foot on the planet. She will spend two to three years doing something on it, growing food, performing a science experiments, and searching for signs of life. “The Martian is actually very amazing,” she said, “I saw a lot of things in the movies and they are going to happen.

__________. When she was 3 years old, she watched a cartoon called The Backyardigans.It’s about many adventures in their backyard including one part to Mars. “I thought this red planet is so cool,” she said, “I started watching videos of rovers landing on Mars, I had a large map of Mars in my room. I started getting telescopes *so I could look at space.”

At 7 her father took her to U. S. Space Camp in Huntsville Alabama. “That was the weekend of my life,” she said. “I got to learn everything I had been wanting to know and more. I got to see a life-size rocket.” She was crazy about the rocket so much that she returned I8 times. At the age of 12 she became the first person in history to attend all three NASA space camps. Then she started to learn about the basics of space and how humans have over explored it. As she got older she started trying to reach a gravity-free zones, a situation like in Mars.

When she was 9 she met NASA astronaut Sandra Magnus. The experienced astronaut told her she was the same age as her when she decided to go to space. At that moment Alyssa knew her love of space was not a passing hobby. “I did the same thing as other kids, like thinking about the future jobs, wanting to be a teacher or the president one day,” she said, “But the way I always thought about it was I would become an astronaut, go to Mars, come back, and then be a teacher or the president.

1Why is Alyssa Carson great? Because ________________________.

A.she has created the trip to Mars.

B.she is the youngest to have completed astronaut training.

C.she is likely to be the first human to perform different tasks on Mars.

D.she has visited the space camp in Huntsville Alabama for 20 times.

2NASA astronaut Sandra Magnus is mentioned in the last paragraph to show____ .

A.the power of space dreamB.the popularity of space travel

C.the importance of job choiceD.the danger of Mars travel

3What is the writer’s purpose of writing the text?

A.To introduce American space industry.

B.To improve the values of American teenagers.

C.To encourage tours to Mars.

D.To present a rising American space star.

4Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 2 ?

A.She will go travelling in Mars.

B.She did a lot of experiments about Mars.

C.She's spent her life preparing for this journey.

D.She was interested in space travel when she was young.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网