题目内容

【题目】通读下面的对话,根据上下文补全对话内容。

Susan: Hi, Steven. You look great!1?

Steven: Oh, thanks, Susan. I’m on my way to Mr. Miller’s party.

Susan: I’m also invited, but 2?

Steven: You can just wear jeans and T-shirt. It’s a casual party.

Susan:3?

Steven: Yes, the guests are supposed to bring some small gifts to the host.

Susan: Should I greet Mr. Miller by kissing on his face?

Steven:4 Shaking hands will be more preferable.

Susan: I see. Thank you for your great advice.

Steven:5 But hurry up, the party will start in 20 minutes!

【答案】

1Where are you going?

2What should I wear?

3Am I supposed to bring gifts to the host?

4No (, you shouldn’t).

5You’re welcome. / My pleasure.

【解析】

1Where are you going? 你在干什么?根据下文回答在去米勒先生的生日聚会的路上,可知这里询问你正在做什么。

2What should I wear? 我应该穿什么?根据下文建议穿的衣服You can just wear jeans and T-shirt.你可以只穿牛仔裤和T恤衫,可知该句询问自己应该穿什么衣服。

3Am I supposed to bring gifts to the host? 我是否应该给主人带礼物?根据后一句回答the guests are supposed to bring some small gifts to the host.客人应该给主人带一些小礼品,可知询问是否应该带礼品。

4No (, you shouldn’t). 不,不必。根据后一句建议应该握手更随便可知作否定回答,所以是No, you shouldn’t

5You’re welcome. / My pleasure. 不客气。对于对方表示感谢应该说不客气。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every year on 15th October, over 200 million people around the world take part in Global Handwashing Day. But why do we have a day for something we do all the time? Well, research shows that not enough people often wash their hands with soap. Experts believe that this leads to the deaths of millions of people every year.

Sidibe, a public health expert says soap is the most beautiful invention in public health'. Washing your hands with soap can have a huge impact on reducing (减少) the spread of diseases. Handwashing with soap prevents babies from getting ill and keeps children healthy and in school.

However, washing hands with soap does not happen as often as you might think. This is partly because there aren't enough resources (资源) in poorer countries, but it's also because for many people, handwashing is simply not part of their everyday life. It's not easy to get people to change habits they learned in early childhood -- but this is what Global Handwashing Day wants to do.

In 2008, the Indian cricket team joined around 100 million Indian schoolchildren in washing their hands to promote (促进) the first ever Global Handwashing Day. Every year since then, many different events have been held around the world. In 2014. Global Handwashing Day was used in the fight against Ebola, a very serious disease, with events held in affected (受感染的) African countries.

Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the importance of clean hands. The hope is that handwashing becomes a necessary part of people's lives and improves the health of millions around the world.

1Who started Global Handwashing Day?

A.Public health experts.B.The Indians.C.African schoolchildren.

2What does the underlined word "impact" mean?

A.Danger.B.Influence.C.Background.

3What's the main idea of the last paragraph?

A.Washing hands with soap is good for public health.

B.Washing hands with soap doesn't become part of people's lives.

C.People all over the world are encouraged to wash hands with soap.

4Which statement is NOT TRUE according to the passage?

A.A few people's unwillingness to wash hands with soap everyday lead to many people's death.

B.People in different countries join in Global Handwashing Day.

C.Global Handwashing Day's purpose is only wanting people to wash hands without soap.

5What would be the best title for the passage?

A.Learning to Use Soap.B.Changing Your HabitsC.Living a Healthy Life.

【题目】 Coffee is a necessary part of Italian culture and since arriving here over six months ago, I have definitely drunk a lot of it!

Of course, coffee is also very popular in the UK but coffee culture in Italy is a completely different story. In Italy, when you order a coffee in a cafe or a bar, you are presented with a tiny, bitter espresso(蒸馏咖啡). This is "normal coffee" for Italians and they are not so interested in the huge coffees that we drink in the UK. In addition, while take-away coffee is extremely popular among Englishmen, it is not very common at all in Italy especially in non-touristy areas. Generally, Italians prefer to drink their tiny coffees while standing at the bar and, for many, this short break is an important part of their day.

Typically, breakfast at a bar in Italy includes a coffee and a pastry(油酥糕点). I have been spoiled for choice with lovely cafes in the Italian town I'm living in these cafes sell a series of mouth-watering pastries-either plain or filled with cream, chocolate, jam or Nutella-as well as delicious coffee. Cappuccinos are very popular at breakfast time and, for me, a creamy cappuccino and a pastry is the perfect way to start the day. I think it's a nice way to head to bar to buy a coffee and a pastry for breakfast before working and it's relaxing to take more time to enjoy such breakfast at the weekend.

Finally, I have found that coffee in Italy is so much cheaper than coffee in the UK. Of course, this means that in Italy it is possible to go out for coffee regularly without breaking the bank.

1Which of the following do Italians like better?

A.Takeaway coffees.B.Huge coffees.

C.Creamy coffees.D.Tiny, bitter coffees

2What does the word "they" in Paragraph 2 refer to?

A.Italians.B.Britons.C.Coffees.D.Cafes.

3Why can the writer often go out for coffee in Italy?

A.Because coffee is a part of Italian culture.B.Because there are so many cafes or bars.

C.Because Italian pastries are very delicious.D.Because Italian coffee is very cheap.

【题目】从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳迄项,使短文通顺、连贯,意思完整

Our grandparents seem to have magic powers sometimes. Give them a Chinese lunar calendar, and they will know what weather will be like days or even months later.

1 They are following the 24 Solar Terms(节气), which is an important part of Chinese culture. And on Nov. 30th, 2016, the United Nations (UNadded it to the List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity(人类非物质文化遗产).

The 24 Solar terms came into being during the Qin 211-206BC and Han 206BC-AD220 dynasties. 2 So, weather changes were important. But of course, they had no satellite, Internet or weather broadcast to help them.

3 They studied the sun’s movement with a sundial(日冕仪).They also paid attention to other natural changes such as temperature, water and crops growth. In the end, they worked out the 24 Solar terms to mark the changes.

4 For example, the solar terms jingzhe(惊蛰)is when insects wake up from a long sleep in the cold winter. Farmers take it as a sign of warm weather and get busy working.

The 24 Solar Terms is honored as China’s fifth great invention, after papennaking, printing, the compass and gunpowder.5 For example, people will say, “Do not show your feet after Hanlu(寒露).” Why? It’s because the solar term “Hanlu” marks the coming of the cold days.

A.Now, people still use the solar terms in daily life

B.But people found a way.

C.The terms became their guide to farming work.

D.What’s the secret?

E.At the time, most Chinese people made their living on farms.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网