题目内容
【题目】A: Mom, can I go to the shopping center with John? He just got his driver's 【1】.
B: No way! I don't think sixteen-year-olds should be allowed to drive. They aren't serious 【2】. I'm worried about your safety.
A: But Gaby's getting her ears 【3】at the shopping center and I want to watch.
B: Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to do it, 【4】. They're too young.
A: I agree, but it's fun to watch. Can I take the bus then?
B: Well, OK.
A: Great! I want to buy a new skirt, too.
B: What kind of skirt? Maybe I should go with you.
A: Aww, Mom. I'm not a child. I think teenagers should be allowed to choose their own clothes.
B: Well, I just want to make 【5】you get something nice.
【答案】
【1】license/ licence
【2】enough
【3】pierced
【4】either
【5】sure
【解析】
本文是A和妈妈的一段对话。A要和John开车去购物中心,妈妈认为16岁的青少年不能开车。A要去购物中心看Gaby打耳洞,妈妈认为16岁的青少年不应该打耳洞。然后A说乘公共汽车去,而且想买一条裙子,妈妈认为自己应该和A一起去,A拒绝了。
【1】句意:他刚刚拿到驾照。
根据下文I don't think sixteen-year-olds should be allowed to drive. 我认为不应该允许16岁的青少年开车。结合He just got his driver's__1__.可知句意为:他刚刚拿到驾照。“驾照”英文表达是license或licence,由句意可知此处用其单数形式,故答案为license/ licence。
【2】句意:他们不够认真我担心你的安全。
根据上文I don't think sixteen-year-olds should be allowed to drive. 我认为不应该允许16岁的青少年开车。结合They aren't serious __2__I'm worried about your safety.可知句意为:他们不够认真,我担心你的安全。enough足够地、充足地,副词,在这里修饰前面的形容词serious严肃的、认真的,故答案为enough。
【3】句意:但是Gaby要在购物中心打耳洞,我想去看。
根据But Gaby's getting her ears __3__at the shopping center and I want to watch.可知句意为:但是Gaby要在购物中心打耳洞,我想去看。“打耳洞”英文表达是get one’s ears pierced,故答案为pierced。
【4】句意:16岁的青少年也不应该被允许这样做。
根据下文They're too young. 他们太年轻了。结合Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to do it, __4__.可知句意为:16岁的青少年也不应该被允许这样做。本句为否定句,而且设空处位于句末,所以“也”用either,故答案为either。
【5】句意:好吧,我只是想确保你能买到好东西。
根据上文Aww, Mom. I'm not a child. I think teenagers should be allowed to choose their own clothes. 噢,妈妈。我不是小孩子。我认为青少年应该被允许选择自己的衣服。结合Well, I just want to make __5__you get something nice.可知句意为:好吧,我只是想确保你能买到好东西。make sure确保、确信,固定词组。故答案为sure。
【题目】 Zhong Nanshan is one of the prime medical scientists in the 21st century. After graduating from Beijing Medical College in 1960, he has been working in the medical field for almost 60 years. He is a good doctor in the patients' eyes and a kind teacher in his students' as well. In the spring of 2003.the SARS broke out (爆发) in China and spread across the world. Zhong Nanshan not only took an active part in but also led the fight against SARS. At that time no one really know much about SARS and most people didn't know how to protect themselves from getting the disease. Thanks to him, quite a lot of people were saved. This time in 2020, Zhong Nanshan still played the same role in fighting against COVID-19 (新冠病毒) He worked hard day and night treating patients. Meanwhile, he told the fact that teamwork among nations could save lives. Through their hard work for several months, Zhong Nanshan achieved a great success-saving China. Until now the COVID-19 has been gradually stopped in China.
Zhong Nanshan - One of the Prime Medical 【1】 | |
His job | Not only a doctor but also a 【2】 |
How long he has been working | More than half a 【3】 |
The things he did in the fights against SARS and COVID-19? | Taking part in 【4】 and leading the fights |
His 【5】 in fighting against the COVID-19 | A great success-saving China |
任务 5: 根据短文(C)内容完成表格,每空一词。