题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
A gentleman put an advertisement in a newspaper to look for a boy to work in his office. From nearly fifty persons, he chose one and refused the others.
"I should like to know," said a friend, "Why you liked that boy better. He did not have a letter or a recommendation (推荐)."
"You are wrong," said the gentleman. "He had a great many. He cleaned his feet at the door and closed the door behind him. That showed that he was careful. He gave his seat at once to that old man. That showed that he was kind and thoughtful. He took off his cap when he came in and answered my question at once. That showed that he was polite and gentlemanly."
"I threw some books on the floor and some persons went over them, but that boy picked them up and put them on the table. He waited quietly for his turn instead of pushing. When I talked to him, I found his clothes were tidy, his hair was brushed clearly and his finger nails (指甲) were clean. I think these are more important than a letter and a recommendation."
(1)The gentleman chose that boy because ______.
A.he had many letters
B.he didn't have a recommendation
C.he spoke quietly
D.he did everything carefully
(2)The underlined word "thoughtful" means ______.
A.成熟的
B.自信的
C.深思的
D.体贴的
(3)Which is the best title for this passage?
A.How to Do Everything Well.
B.What Is Most Important for Asking for a Job.
C.To Have Good Manners Before a Boss.
D.Try to Find a Good Job.
【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
【解析】作者通过这篇文章主要向我们介绍了找工作最重要的是什么。
(1)细节理解题根据第三段He had a great many. He cleaned his feet at the door and closed the door behind him. That showed that he was careful.可知这个男孩做每件事都非常认真,故选D。
(2)词义猜测题,根据第三段That showed that he was kind and thoughtful.可知这展示了他的善良和体贴,故选D。
(3)主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章主要向我们介绍了找工作最重要的是什么,故选B。
【题目】从方框中选择合适的选项补全对话。
A: Hi, Mary!
B: Yes, Bill. My birthday is next week.
A: Do you want to have a birthday dinner?
B: Yes, I do.
A: Then let's think about the food.
B: I like apples, pears and bananas.
A: Well, I like apples and oranges.
B: No, I don't. But my mother likes oranges.
A: For vegetables, I like tomatoes and carrots very much.
B: Great. I like them, too. Let's go shopping now.
A: OK. Let's go.
A. What fruit do you like? |
【题目】请根据文章内容完成表格。
Americans think much about time. From children they learn to value(珍惜) time. As children they are taught to be on time to go to school, to work and to do everything. When they are having a good time, they say that time flies. When a person is dying(垂死的) , they say he is living on borrowed time.
Time is money. Time is knowledge(知识). Time is everything in America. A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. This is the working time. In his spare(空闲的) time, he also works hard for more money. Even on Saturday or Sunday he also works hard as usual. In the street you can not see that a man walks slowly. They walk very fast. In fact, they are running. They love time because time can bring them money and a lot of things. But sometimes they also hate time, because they feel that they have become servants(仆人) of the clock.
Topic: Americans think much about time | |
From children | They to value time. They are taught to be on time to go to school, to work and to do . |
When they are having a time | They say that time . |
When a person is | They say he is living on time |
In their time | They work for eight hours a day |
In their time | They also work hard for money. |