题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
A gentleman put an advertisement in a newspaper to look for a boy to work in his office. From nearly fifty persons, he chose one and refused the others.
"I should like to know," said a friend, "Why you liked that boy better. He did not have a letter or a recommendation (推荐)."
"You are wrong," said the gentleman. "He had a great many. He cleaned his feet at the door and closed the door behind him. That showed that he was careful. He gave his seat at once to that old man. That showed that he was kind and thoughtful. He took off his cap when he came in and answered my question at once. That showed that he was polite and gentlemanly."
"I threw some books on the floor and some persons went over them, but that boy picked them up and put them on the table. He waited quietly for his turn instead of pushing. When I talked to him, I found his clothes were tidy, his hair was brushed clearly and his finger nails (指甲) were clean. I think these are more important than a letter and a recommendation."
(1)The gentleman chose that boy because ______.
A.he had many letters
B.he didn't have a recommendation
C.he spoke quietly
D.he did everything carefully
(2)The underlined word "thoughtful" means ______.
A.成熟的
B.自信的
C.深思的
D.体贴的
(3)Which is the best title for this passage?
A.How to Do Everything Well.
B.What Is Most Important for Asking for a Job.
C.To Have Good Manners Before a Boss.
D.Try to Find a Good Job.

【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
【解析】作者通过这篇文章主要向我们介绍了找工作最重要的是什么。
(1)细节理解题根据第三段He had a great many. He cleaned his feet at the door and closed the door behind him. That showed that he was careful.可知这个男孩做每件事都非常认真,故选D。
(2)词义猜测题,根据第三段That showed that he was kind and thoughtful.可知这展示了他的善良和体贴,故选D。
(3)主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章主要向我们介绍了找工作最重要的是什么,故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网