题目内容

【题目】阅读理解
Have you ever been to Ireland? If not, you should think of spending a vacation there. The Republic of Ireland stands in the south of the island. There are about 3,470,000 people in the country and the weather is quite wet but warm. Falls of snow in Ireland are most unusual.
Ireland is full of interesting things to do. You'll find restaurants and cafes everywhere. Most of them have a long list of Irish food and drinks. After your meal, you can take a walk along the shore. The countryside is good for horse riding. Other sports you may want to do are sailing, boating, swimming, fishing and golfing. Ireland is famous for its theaters and festivals. So why don't you stay longer for a party, an opera or a concert?
The Irish people are kind and friendly. From mountains to beaches you will find people ready to stop and talk about the weather, the local geography or history and maybe about what you should see next. The Irish people have kept their own culture of music and literature well. Different areas have different kinds of music. In towns and villages people gather together in the evening to sing and play music. They also get together to read their own poems to each other. Meeting such people is really fun, isn't it?
根据短文内容判断正误。
(1)It rains and snows a lot in Ireland.
(2)Typical Irish food and drinks are not easy to find in the countryside.
(3)There are many sports to do on the water in Ireland.
(4)The Irish people are always ready to tell you the way.
(5)The Irish people are good at music and poems.

【答案】
(1)0
(2)0
(3)1
(4)1
(5)1
【解析】这种判断题需要从文章中仔细寻找答案,同时要注意细节。
(1)It rains and snows a lot in Ireland.意思是在爱尔兰下雨多,下雪也多,通过第一自然段 the weather is quite wet but warm. Falls of snow in Ireland are most unusual.可知爱尔兰天气潮湿,下雪是最不寻常的,即那里下雪少,故答案选错误;
(2)Typical Irish food and drinks are not easy to find in the countryside.句意是在乡下发现典型的爱尔兰食物和饮料是不简单的,根据第二自然段You'll find restaurants and cafes everywhere. Most of them have a long list of Irish food and drinks.可知在爱尔兰每个地方你可以发现餐馆和咖啡馆,他们中的大部分有一大串爱尔兰食物和饮料,所以在乡村发现食物和饮料是容易的,故答案选错误;
(3)There are many sports to do on the water in Ireland.意思是在爱尔兰有许多水上运动可做,根据第二自然段Other sports you may want to do are sailing, boating, swimming, fishing and golfing.可知爱尔兰有水上运动,比如sailing帆船运动, boating划船, swimming游泳, fishing钓鱼,所以答案是正确。(4)The Irish people are always ready to tell you the way.意思是爱尔兰人总是喜欢告诉你路,根据第三自然段The Irish people are kind and friendly. 可以知道爱尔兰人是友好的,所以答案是正确;
(5)The Irish people are good at music and poems.意思是爱尔兰人擅长音乐和诗歌,根据第三自然段In towns and villages people gather together in the evening to sing and play music. They also get together to read their own poems to each other.可知爱尔兰人在晚上唱歌,演奏音乐或者聚在一起相互读诗歌,所以答案是正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读。

The 2015 Nobel Prizes have been announced. Sweden's Nobel Prize committee said the Nobel Prize for medicine will go to scientists from Ireland, Japan and China. William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan share the prize for their discovery of the drug avcrmectin(除虫菌素).The prize for medicine is also going to Tu Youyou. She discovered artemisinin(青蒿素). Artemisinin is a drug that has greatly lowered the number of people who die from malaria(疟疾). The committee said her greatest achievement is that discovery of artemisinin has given the world new ways to fight against two serious diseases. That's why Ms. Tu got the prize. It is said those diseases influence millions of people every year.

Ms. Tu is the chief professor at the China Academy of Traditional Medicine. She is also the first Chinese citizen to be awarded the Nobel Prize in medicine. It took her great and painful effort to make the great discovery. She always tested the medicine by herself and her liver(肝) got badly hurt. From 1972 to 2012, Ms. Tu went through about 40 failures before she succeeded. But she never gave up and always fought on.

A member of the Nobel committee said that the award for Tu Youyou is the result of a great change in the way that Chinese do scientific research. He says China has spent a lot of money on this kind of research. This member also said that the work of the three scientists could help end the health risk of diseases affecting 3.4 billion people.

【1】Is Ms. Tu the first Chinese citizen to win the Nobel prize for medicine?

【2】How long did it take her to make the discovery?

【3】What is her greatest achievement?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网