题目内容
13.I'm planning my summer vacation.I don't know what kind of holiday I should have------a lazy one or an exciting one.Last year,I went to southern Spain with my best friends Joanna and Ling.We stayed in an excellent hotel,which had three swimming pools.It was quite expensive but we really enjoyed ourselves.This year,Joanna is going to Greece with her parents.So it'll be just Ling and me.Ling wants us to go on an adventure (冒险) holiday in Africa,and we will walk in the desert (沙漠) and sleep out in the open.She said it would be interesting and better than having a lazy holiday because we would learn about the world around us.I'm not sure where to go.
For me,a holiday means relaxing on a beach,not walking across the desert.Ling said she'd like to see elephants and lions and have some wonderful experiences.I think she's bored of lying in the sun all day and wants to have a change.It would cost each of us $ 1,400to go to Africa,but less than half that amount (金额) to go to Portugal for two weeks.Which one should I choose?
71.Where did the writer and her friends go during the last summer vacation?
SouthernSpain.
72.Why can't Joanna go on holiday with the writer this year?
Because JoannaisgoingtoGreecewithherparents.
73.What kind of holiday does Ling want this year?
Anadventureholiday.
74.Did the writer and her friends have a good vacation last year?
Yes,they did.
75.How much would it cost the writer to stay in Portugal for two weeks?
2800 dollars..
分析 【文章大意】这盘文章主要讲述了作者和她的两个朋友Joanna 和 Ling的度假计划.去年他们一起去了西班牙南部.而今年Joanna将会和她的父母一起去希腊.Ling希望在非洲有一个冒险的沙漠之旅,想去看大象和狮子,并有一个美妙的体验.虽然比起两周的葡萄牙之旅少花一半的钱,但是作者还是不知道要选择去哪里.
解答 71 Southern Spain.细节理解题.根据文章第一段"Last year,I went to southern Spain with my best friends Joanna and Ling."可知去年作者和她的两个朋友Joanna 和 Ling一起去了西班牙南部.故填Southern Spain.
72 Because Joanna is going to Greece with her parents.细节理解题.根据文章第二段"This year,Joanna is going to Greece with her parents."可知今年Joanna将会和她的父母一起去希腊.所以不能跟作者一起去度假.故填Because Joanna is going to Greece with her parents.
73 An adventure holiday.细节理解题.根据文章第二段"Ling wants us to go on an adventure (冒险) holiday in Africa"可知Ling希望在非洲有一个冒险的沙漠之旅.故填An adventure holiday.
74 Yes,they did.细节理解题.根据文章第一段"It was quite expensive but we really enjoyed ourselves."可知去年作者和她的两个朋友有一次愉快的假期.故填Yes,they did.
75 2800 dollars.细节理解题.根据文章第三段"It would cost each of us $ 1,400to go to Africa,but less than half that amount (金额) to go to Portugal for two weeks."可知去非洲要花1400美元,而比起两周的葡萄牙之旅少花一半的钱,所以去葡萄牙要花2800美元.故填2800 dollars.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
Many countries celebrate World Book Day.On that day in the UK,millions of students can buy (27)D of special price,much lower than usual in any bookstore.It has been done every year (28)C 1998.World Book Day is also celebrated in China.Premier Wen Jiabao does lots of reading (29)B he's very busy.On World Book Day 2009,he (30)C people to do more reading.He suggested that young people should spend more time reading."Books can't change the world,but people can change the world by changing (31)Cthrough reading,"he said.
Reading can benefit (有益于) people(32)A.Reading helps us become more knowledgeable and more intelligent.Reading helps us to follow the(33)C developments of science and technology.Reading (34)C us with information about other culture and places of the world.When we read,we may find many things (35)A are unfamiliar to us.We would have to use our brain (36)B about them or do more reading to find out the answers.The more we read,the more we know.The more we know,the (37)A we become.Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language (38)B English.We all know that we (39)B learn everything at school,for example,the ways English people are speaking and writing today.
"Reading makes a full man."Books,magazines,newspapers and other kinds of reading materials can help to know more about the outside world and perfect us.(40)C,it is necessary for us to form the habit of reading every day.
| 26.A.reading | B.speaking | C.listening | D.writing |
| 27.A.clothes | B.dictionaries | C.computers | D.books |
| 28.A.from | B.in | C.since | D.by |
| 29.A.because | B.though | C.through | D.when |
| 30.A.allowed | B.ordered | C.called on | D.introduced |
| 31.A.ourselves | B.yourselves | C.themselves | D.itself |
| 32.A.in many ways | B.in any way | C.by the way | D.in the way |
| 33.A.earlier | B.later | C.latest | D.last |
| 34.A.shares | B.gets | C.provides | D.opens |
| 35.A.that | B.those | C.where | D.how |
| 36.A.think | B.to think | C.talk | D.to talk |
| 37.A.smarter | B.outstanding | C.prettier | D.outgoing |
| 38.A.at | B.like | C.about | D.towards |
| 39.A.can | B.can't | C.might | D.have to |
| 40.A.So | B.However | C.Therefore | D.Now that. |