题目内容
【题目】阅读下面语言材料,根据材料内容选择最佳答案。
A
Peter wondered why he didn't have many friends. The reason was that he was always taking, never giving.
One day Peter told Bill, "I'd like to give a party on Saturday. I'd like you to come and bring Martha, too. "
"Thanks, Peter. We'd be happy to come. ""Perhaps you’d like to bring your violin. You and Martha sing well together. I'm sure everyone will want you to sing for us. "That was how Peter began to plan his party. Next, he asked another friend, Betty, to bring a cake. "You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery. "Peter invited a few other friends to come to his party. He didn't forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed.
The party was a big success. However, as the guests were leaving, they said "Thank you. "to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said, "Thanks for the invitation. "
(1)The party was held .
A.at Peter's house
B.in a large hall
C.at Peter's friends' house
D.in a secret place
(2)Which of the following is NOT true?
A.Betty made the best cake.
B.Mary Jackson sang well.
C.Bill played the violin well.
D.The Jacksons did hard work for the party.
(3) liked Peter.
A.Many of his friends
B.Few people
C.Everyone
D.All his friends
(4)Peter to give the party.
A.tried his best
B.did nothing
C.only invited some friends
D.did everything
(5)From the story, we can see Peter was .
A.a warm-hearted(热心的)man
B.good at making friends
C.a selfish(自私的)man
D.a welcomed friend
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)C
(5)C
【解析】该短文讲述的是彼得没有太多的朋友,原因是他只知道索取,而不知道奉献。彼得想举行一个聚会,他向比尔借了小提琴,让比尔和马萨一起唱歌、向贝蒂借了蛋糕,甚至还向吉姆和玛丽借了房子来举行聚会。从每个人那里他都借了点东西,但是他却什么都不做。所以当最后聚会结束,大家离开的时候,客人们向每个人都表示了感谢,而对彼得只感谢了他的邀请。
(1)细节理解题。根据第二段中的He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed.可知,Peter请求Jim和Mary Jackson同意,让他在他们的家里举行聚会,他们同意了。由此可知选C。
(2)推理判断题。综合全文可知,文中没有提到Mary会唱歌的事,故选B。
(3)推理判断题。根据短文的第一句话可知,几乎没有人喜欢彼得,因为他只是一味地索取,从不给予。故选B。
(4)推理判断题。综合全文可知,关于这个晚会,彼得仅邀请了一些朋友们,其他什么也没干。故选C。
(5)推理判断题。综合全文可知,Peter只想着从别人那里得到什么,自己从不奉献,所以他的朋友很少。从文章给出的这个例子我们也可以看出,Peter是一个自私的人。故选C。
【题目】The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors(老年人) have correct habits. Here are some findings and experts’ advice.
1. How many times did you brush your teeth yesterday? Finding: About 33% of seniors brush their teeth only once a day. Step: Remove(去除) the 300 types of bacteria(细菌) in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day. 2. How many times did you wash your hands or take a shower yesterday? Finding: Seniors, on average, take a shower fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day一only half of the number that doctors advised. Step: We touch our faces around 3000 times a day一often inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to keep your hand from touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds. 3. How often do you think about fighting germs? Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should. Step: Know about germs clearly. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds. |
根据短文内容,选择正确答案。
【1】According to the survey, we can know about________ of American seniors have correct habits.
A. one second B. two thirds
C. one third D. one fourth
【2】How long should people brush their teeth gently?
A. One minute. B. Two minutes.
C. Three minutes. D. Four minutes.
【3】Doctors suggest that people should wash their hands________.
A. twice a day B. three times a day
C. four times a day D. eight times a day
【4】What is found out about American seniors?
A. All of them have good habits.
B. All of them brush their teeth once a day.
C. They all take a shower every day.
D. They aren’t fighting germs better than expected.
【5】Which of the following is true according to the text?
A. There are only 200 types of bacteria in the mouth.
B. We touch our faces four times a day.
C. We should wash our hands with cold water.
D. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.
【题目】读下面一段短文,根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确,并把答案写在答题卡(纸)的相应位置(每个词只能用一次)。 (5分)
be success interest well-known consider |
Be sure to see this exhibition at the Lido Gallery. Amy Kim is 【1】 to be one of the 【2】 Chinese photographers in the world today, and some of her most famous photos 【3】 on display in this exhibition. She really has something for everyone. There are many great photos of the countryside. The few city photos are less 【4】 . I see the same things every day and they don’t 【5】 me as much. But this show comes from a world-class photographer. Whatever you do, don’t miss the exhibition.