题目内容
【题目】阅读理解
Sunny English Club |
Ocean Museum |
Health Centre |
根据表格中所给的信息,选择最佳答案。
【1】Sunny English Club is for________.
A. nurses
B. policemen
C. businessmen
D. students
【2】You will pay________if you want to stay in Sunny English Club for half a year.
A. 300 yuan
B. 600 yuan
C. 1260 yuan
D. 2400 yuan
【3】You can visit Ocean Museum________.
A. on Saturday
B. on Wednesday
C. on Monday
D. anytime
【4】One can get free examinations in Health Center if he is________.
A. 9
B. 17
C. 67
D. 73
【5】If you become interested in the life of fish,you should go to________.
A. Health Centre
B. Ocean Museum
C. Sunny English Club
D. 16 Yong Le Street
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 A
【4】 D
【5】 B
【解析】
这篇短文主要是介绍了三个广告:英语俱乐部;海洋博物馆;健康中心。
【1】细节理解。根据文中Sunny English Club For students 可知,是为学生们提供的。故选D。
【2】数字计算。根据文中200 Yuan a month可知,200*6=1200.故选C。
【3】细节理解。根据文中Ocean Museum 9:00—17:00 From Thursday to Sunday 可知,在周六可以参观博物馆。故选A。
【4】根据文中Free examinations for those over 70 Give you good advice to keep healthy!可知,选项D符合。故选D。
【5】根据文中Ocean Museum Show you a full picture of sea lives!可知,可以去海洋博物馆。故选B。
1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。
2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。
3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。
4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。
【题目】 A few young people are talking about their dream jobs in the future.
| I want to be an actor like Wang Baoqiang when I grow up. He isn't tall or good-looking. But he is funny and wise.I hope to bring more joy to people. After all, joy is the best thing in life. --Dave |
| I'd like to be an engineer like Bill Gates. He has changed our world with his great inventions.I also want to do something for the world.I might be hard to reach this goal, and I' ll keep working hard. --Eric |
| Mo Yan is my favourite writer. He tells the world a lot by writing great stories.I hope to learn from him. To write more and better stories,I' ll spend more time reading his works. --Tony |
| Kobe is one of the greatest basketball players in the world.I love basketball and I think I'm going to be a famous player like him. Though it's not easy to become a sports star,' ll never give up. --John |
【1】__________might like sports most?
A. DaveB. EricC. TonyD. John
【2】Tony wants to be __________ in the future?
A. an actorB. a scientistC. a writerD. a player
【3】Dave wants to have such a dream job because __________.
A. he wants to be famousB. he wants to change the world
C. he wants to make people happyD. he wants to write great stories
【4】Tony will make his dream come true by __________.
A. writing storiesB. learning acting
C. playing basketballD. inventing new things
【5】What can we know from the passage?
A. Kobe wants to invent things.B. Mo Yan is good at basketball.
C. Dave likes to write stories.D. Eric won't give up his great dream.