题目内容
【题目】— Do you know ?
— Next Friday.
A. when will he come back
B. when he came back
C. when did he come back
D. when he will come back
【答案】D
【解析】
试题分析:句意:——你知道他什么时候回来吗?——下周五。宾语从句的三个要素包括:陈述语序、关联、陈述语序。本题中A、C不是陈述语序,排除A、C;主句主语是一般现在时,从句时态根据具体语境确定,根据答语Next Friday,可知从句应用一般将来时。故选D。
【题目】 What’s the transcription of the underlined part in the word “meant”?
A. /I/ B. /e/ C. /i:/ D. //
【题目】
| After 2016 Rio Olympic Games, there is another Chinese ping-pong star – Fan Zhendong, a 19-year-old man, won the 2016 Men’s World Cup in Germany. In March, 2018, he got the first at Qatar Open again. He became the youngest winner in the World Cup’s history because of his hard practice. |
| Yue Yunpeng, 32, has become one of China’s favorite crosstalk superstars. But he suffered a lot before. An article by Blog Weekly called Yue “the Forrest Gump (阿甘) of the crosstalk world”. His hard work led to his success. |
| The winner of the Nobel Prize in Medicine was from Japan in 2016. He also looked at small things. During the long and hard research, he found out that cells ( 细胞)can break down old ones and use the useful parts to make new cells, or fight off viruses( 病毒), which helps prevent many diseases. |
【1】We learn from the passage that Fan Zhendong ______________.
A. likes playing tennisB. comes from Germany
C. is good at ping-pongD. studies hard at school
【2】According to the passage we know that Yue Yunpeng ______________.
A. is a famous playerB. makes a success easily
C. works hard at crosstalkD. does well in science
【3】The underlined word “suffered” means “______________ ” in Chinese.
A. 受苦B. 支持C. 调查D. 表演
【4】The main idea of the third paragraph is about ______________.
A. a Japanese artistB. the importance of cells
C. some small inventionsD. great success in talking
【5】The passage mainly tells us that ______________.
A. the early bird catches the wormsB. actions speak louder than words
C. helping others makes us happyD. the results are worth the efforts