题目内容

【题目】 The Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge Island and Tunnel Project was awarded “2018 Tunnel Engineering Award of the Year” (2018年度隧道工程奖). The bridge is the worlds longest cross-sea bridge and it opened to public traffic on October 24, 2018.

The Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge has four parts, including a 22.9-kilometer-long steel bridge, two artificial (人造的) islands, a 6.7-kilometer-long undersea tunnel, and leading bridges. These bridges connect the bridge to the three landing points. The 6.7-kilometer tunnel is the world’s longest submerged (水下的) sea tunnel. The two artificial islands help create a smooth transition (过渡) between the bridge and the tunnels.

The island and tunnel project is the first Chinese mainland project to win the award. It is also the third international engineering award that the bridge project has won this year. It also took another two home: the “Global best project: bridge/tunnel” from the American Engineering News-record and the “Major project of the year” award from the International Tunneling and Underground Space Association.

1When did the bridge open to public traffic?

2How many parts does the Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge have?

3What is the world’s longest submerged sea tunnel?

4Did the bridge win two or three awards in 2018?

5What do you think of the bridge?

【答案】

1On October 24,2018.

24/Four.

3The 6.7-kilometer tunnel.

43/Three.

5Great/Wonderful/Good/Valuable/Amazing...

【解析】

本文介绍了港--澳大桥。它是世界上最长的跨海大桥,于20181024日通车。港--澳大桥有四个部分:一个22.9公里长的钢桥,两个人工岛,一个67公里长的海底隧道。它获得了“2018年度隧道工程奖”、《美国工程新闻记录》“全球最佳项目:桥梁/隧道”和国际隧道和地下空间协会颁发的“年度重大项目”奖等三项国际大奖。

1题意:这座桥什么时候开始通车?考查细节理解。根据第1段第2The bridge is the worlds longest cross-sea bridge and it opened to public traffic on October 24, 2018.(该桥是世界上最长的跨海大桥,于20181024日通车。)可知答案是On October 24,2018.

2题意:港珠澳大桥有几部分?考查细节理解。根据第2段第1The Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge has four parts(港珠澳大桥有四个部分)可知答案是4/Four.

3题意:世界上最长的海底隧道是什么?考查细节理解。根据第1段第3The 6.7-kilometer tunnel is the worlds longest submerged (水下的) sea tunnel.(这条6.7公里长的隧道是世界上最长的海底隧道。)可知答案是The 6.7-kilometer tunnel.

4题意:大桥在2018年赢得了两项还是三项奖?考查细节理解。根据第三段第3It also took another two home: the Global best project: bridge/tunnel from the American Engineering News-record and the Major project of the year award from the International Tunneling and(它还把另外两个项目带回家:《美国工程新闻纪录》“全球最佳项目:桥梁/隧道”和国际隧道和地下空间协会颁发的“年度重大项目”奖)可知大桥在2018年赢得了三项奖,结合第一段可知这三项奖分别是:2018年度隧道工程奖、《美国工程新闻纪录》“全球最佳项目:桥梁/隧道”和国际隧道和地下空间协会颁发的“年度重大项目”奖;故答案是3/Three.

5题意:你觉得这座桥怎么样?考查主旨理解。本文介绍了港--澳大桥。它有四个部分组成,这条6.7公里长的隧道是世界上最长的海底隧道。这项工程获得了2018年度三个国际大奖。通过这项成就,我认为这座大桥太棒了/太了不起了/太有价值了/令人称奇的等,只要符合主旨即可,故答案是Great/Wonderful/Good/Valuable/Amazing...

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The National Library of Iceland is a reference library, which means books and other in items our collections cannot be browsed or borrowed, and must be ordered for consulation(查阅)in our reading rooms. The map below shows the location of the National Library. If you want to know more about our library, you can click on the link www. Nli.ie.

Opening Hours

Location

Hours

Main & Manuscripts

Reading Room, Kildare Street

Mon---Wed: 9:30am---7:45pm

Thurs & Fri: 9:30am---4:45pm

Saturday: 9:30am---12:45pm

Kildare Street Exhibitions

Mon---Wed: 9:30 am---7:45 pm

Thurs & Fri: 9:30am---4:45 pm

Saturday: 9:30 am-4:45 pm

Sunday: 1---4:45 pm

National Photographic Archive, Temple Bar,

Reading Room(appointment only)

Tues &Weds: 10 am---1 pm

Thurs: 10 am---1 pm and 2:30---4 pm

NPA Exhibitions

Mon---Sat: 10 am---5 pm

Sunday: 12-5 pm

Readers’ Tickets

Anyone over 16 years of age who wishes to use NLI collections may apply for a readers’ ticket. A reader’s ticket is valid(有效的)for three years and give readers access to all our collections. You must bring your ticket with you when using the reading rooms. A reader’s ticket is not required to access newspapers or other items on microfilm.

What you should bring

All applicants must produce a form of photographic identification, such as a passport, driver’s license, student card and so on.

Applying for a reader’s ticket and using the Reading Rooms

You can apply for your ticket in our Main Reading Room. It only takes a few minutes to process an application and issue a ticket. You will need to complete an online registration form. We will then check your identification, take your photograph and provide you with a reader’s ticket.

Renewing your reader’s ticket

Please bring your most recent reader’s ticket with you when renewing your ticket. If the expiry date(有效期)is greater than 12 months, you will also need to produce a form of photographic identification.

1The National Library of Iceland is located on ________.

A.Nassau StreetB.Kildare StreetC.Dawson StreetD.Dame Street

2At which time can you visit the Main & Manuscripts Reading Room of the National Library?

A.At 6:45 pm on Thursday.B.At 10 am on Sunday.

C.At 9 am on Saturday.D.At 5 pm on Monday.

3You must ________ when applying for a reader’s ticket.

take a photo of yourself have valid identity documents

be older than 16 years old fill in a paper registration form

A.②③B.①③④C.③④D.①②④

4Which of the following about the National Library is NOT true, according to the passage?

A.It is not a lending library.

B.Reader’s tickets are valid for use in its reading rooms.

C.There is no need to renew reader’s tickets after they expire.

D.Certain categories of material can only be viewed by appointment.

5The passage is probably taken from a(n) ________.

A.websiteB.magazineC.newspaperD.advertisement

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

or reason describe perhaps farm across real but lesson consider over offer

“As American as apple pie" is a very common saying in English. It1things that represent(代表)the best of American culture. People use this expression when talking about things like blue jeans, baseball and rock-n-roll music.

2 why use apple pie? Why not some other fruit, like a cherry or a peach? The3might be a man known as Johnny Appleseed.

A lot of stories have been written about Johnny Appleseed4the years. They made him into a larger than life folk hero. Yet Johnny Appleseed was a5person. It was the name given to a man named John Chapman. Many Americans6him responsible for popularizing apples in the United States.

John Chapman was born in Massachusets in 1774. John's mother died in childbirth, so his father brought him up. The father taught his son everything he knew about7.

The young Chapman took his father's8to heart. For 40 years,it has been said that Johnny Appleseed cleared land and planted apple seeds(种子)in the Midwestern states of the US. In a short time, the seeds grew into trees that produced fruit.

Apples were important for the early American settlers. Apples9something different in daily meals. They were easy to grow and store for use throughout the year.10the story of Johnny Appleseed has made apples and apple pie so very American.

【题目】先通读短文,掌握其大意,然后从ABCD四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。

My mom once told me that after I learned to say " Mama" and "Dada", my_________word was "no!". Sadly, I used that word way too often as a boy. I didn't want to eat my vegetables. I didn’t want to go to bed___________time, I didn't want to work in the garden. I would like read books more than help my mom and grandma with the chores(家务活). In other_________, I was a bit of a brat(顽童). Being the_________of three sons, I probably said "no" a lot more than I should have.

_________I grew up, I began to say "yes!" a lot more. I can remember making the bed and_________the floor. I felt really happy to help either of my parents, I can remember studying hard to get good_________in school and the pride(骄傲)in my parents eyes when I got into college(大学). I can remember learning that saying "yes" could bring more fun into my life than saying "no" ever_________.

Even now, I am still learning how to say "yes". I still often say "no". My only_________to you is not to wait as long as I did. Say "yes" to life. Say "yes" to love. Say "yes" to helping others and making this world a better place. "Yes" may__________be a word, but it can change your life.

1A.threeB.firstC.thirdD.two

2A.inB.onC.duringD.for

3A.lettersB.messagesC.shapesD.words

4A.smallB.youngestC.youngerD.smallest

5A.AsB.UntilC.IfD.So

6A.cleanB.to cleanC.cleaningD.cleaned

7A.talentB.gradesC.giftsD.chances

8A.doB.doesC.didD.to do

9A.newsB.informationC.reasonD.advice

10A.almostB.hardlyC.finallyD.only

【题目】 Little Boxes of Chocolates

Even though thirteen years had passed, it seemed like only yesterday when Dad was handing out those little boxes of chocolates to each of his sweethearts.

Valentine's Day was my father's holiday My sisters and I learned early to be good on that day. We ____waited a long time for Dad to get home and then quickly lined up like good little soldiers as he gave each child a small, heart-shaped box, holding some chocolates.

It caused ____reactions (反应)as we went through the periods in life. In the elementary school years, we would rush home and wait for Dad. In junior high, we felt a little embarrassed(尴尬的). In high school, we thought we were too cool to be rushing home. However, we were still comforted knowing that Dad was home waiting for us with his special _____.

My sisters and I thought the only way we would ever get out of this tradition was to move out of the house. We were_____. Even after we all moved out of the house, when Valentine's Day came, there was a little box of chocolates waiting for each of us. So we still made the trip over to ____ it.

When Mum passed away, we thought this whole tradition would disappear gradually. Wrong again. Grandchildren entered the picture and were also ______ in this tradition from the day they were born.

One year, everything changed. In that February, Valentine's Day____on Dad's bowling night, so he handed out the chocolates a day early.

Then, Valentine's Day arrived. I was watching TV when the phone rang. It was the hospital. Dad had a heart attack, and he didn't make it.

A few years later after his death, we finally went through the hard time and began______again. And come February, when those little heart-shaped boxes of chocolates appear in store windows. Dad's tradition lives on my heart.

1A.wiselyB.bravelyC.patientlyD.proudly

2A.amazingB.correctC.differentD.terrible

3A.dreamB.treatC.supportD.interest

4A.wrongB.cleverC.afraidD.happy

5A.buyB.sendC.bringD.collect

6A.caughtB.challengedC.hurtD.included

7A.fellB.dependedC.livedD.walked

8A.regrettingB.celebratingC.complainingD.sharing

【题目】 Do you enjoy reading? Here readers of your age from all over the United States recommend (推荐) great books for you to read:

● My favorite book is Don’t Die, My Love by Lurlene McDaniel. I love all her books, but this was the first one I read and I have to say, it is by far my favorite. It doesn’t end like other books, and I cried while reading.

● I think Nancy Drew is great! Nancy is a detective (侦探) who has many fantastic ideas! I love it because it’s a book from when my grandma was my age, and I can share the fun with her!

● I highly recommend Skinny Bones by Barbara Park. It is funny so please add it on your book list. You don’t want to miss out funny stories!

● I would suggest Growing Trouble by Judy Blume. It is about a girl, Alice, who meets some girls at a new state. They become friends and have learned what a real friendship is. I think every girl should read this because it is about our growing up.

● I read a book called Neela: Victory Song and it is so good that I have read it twice! It takes place in India in 1936 and this 12-year-old girl named Neela tries to save her father! It has lots of history and different cultures! The writer’s name is Chitra Divakaruni.

1According to the passage, the reader likes Don’t Die, My Love best because ________.

A.it’s the first book the reader wrote

B.the end is different from other books

C.the reader can share the fun with her grandma

D.the reader really likes funny stories in the book

2If you are a girl who wants to know about growing up, you can read ________.

A.Nancy DrewB.Neela: Victory SongC.Growing troubleD.Skinny Bones

3The story in Neela: Victory Song happened in ________.

A.IndiaB.the USC.ChinaD.Canada

4From the passage, we can know that ________.

A.The writer of Growing Trouble is Chitra Divakaruni

B.Nancy Drew is popular with people who like history

C.The reader can t stop crying while reading the book Neela

D.The reader may like those funny stories in Skinny Bones

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网