题目内容
【题目】![]()
Have you ever taken a flight from Beijing Daxing International Airport (BDIA)? After opening on Sept 25, BDIA drew attention not just for its design , but also for its many high-tech facilities (设施) and services.
The new airport, seated in the southernmost part of Beijing, is made up of a main terminal (航站楼) ,a supporting service building and a parking lot.
Together, they cover an area of about 1.4 million square meters, which is equal to 63 Tian'anmen Squares, according to Beijing Review.
The new airport is expected to handle(处理) 45 million passenger trips a year by 2022 and 72 million by 2025, China Daily reported. With more runways planned, the new airport will eventually handle more than 100 million passengers each year. That's around the total population of the UK and Canada combined(总共的).
The airport has many new technologies that make it smarter and more efficient (有效率的). It is the world's first airport with a double-deck departure and arrival (双进双出) design for its terminal building.“It's more efficient for passengers than any other large airport terminal of the same size in the world," Guo Yanchi, the chief engineer in charge of construction (建造),told China Daily.
According to the Civil Aviation Administration of China, 86 percent of check-ins can be done through self service check in kiosks (自助值机-体机) and 76 percent of luggage can be checked automatically (自动地) with the help of self service bag-drop machines. Other technologies, such as a facial recognition (人脸识别) system, allow passengers to have a quicker check-in and boarding process.
The airport will also use a robot-operated parking system. Drivers just need to park their cars in given areas. Robots will then carry them to an empty space. When collecting their cars, drivers simply need to scan a parking ticket to find out where to collect their cars.
【1】What do we know about BDIA?
A.It's very large.B.It is in Beijing's city center.
C.It was designed by a Chinese architect.D.It's not completed yet.
【2】BDIA is expected to eventually handle passengers every year.
A.45 millionB.72 millionC.85 millionD.100 million
【3】What do we know from Paragraph 5?
A.Robots will help passengers board.
B.Passengers will spend less time boarding at BDIA.
C.Passengers won't need to check in in person.
D.Machines will replace human workers at the airport.
【4】The smart parking lot shows us .
A.that it's not convenient to park cars at BDIA
B.how new technologies make BDIA more efficient
C.that BDIA is the largest airport in the world
D.that building the airport was difficult
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
短文介绍了北京大兴国际机场(BDIA)的一些具体情况。
【1】
细节理解题,根据“The new airport, seated in the southernmost part of Beijing,新机场位于北京最南端”可知选项B错误;根据“Together, they cover an area of about 1.4 million square meters, which is equal to 63 Tian'anmen Squares, according to Beijing Review.据“北京评论”报道,它们总共占地约140万平方米,相当于63个天安门广场。”可知机场很大,选项A正确;根据第一段可知它已经开业投入使用,选项D错误;根据第五段可知并不是一人设计,选项C错误,故选A。
【2】
细节理解题,根据“The new airport is expected to handle(处理) 45 million passenger trips a year by 2022 and 72 million by 2025, China Daily reported. With more runways planned, the new airport will eventually handle more than 100 million passengers each year.据中国日报网报道,到2022年,新机场预计每年处理旅客(处理)4,500万人次,到2025年将达到7,200万人次。随着更多跑道的规划,新机场最终每年的客运量将超过1亿人次。”可知是一亿,故选D。
【3】
细节理解题,根据“The airport has many new technologies that make it smarter and more efficient (有效率的). It is the world's first airport with a double-deck departure and arrival (双进双出) design for its terminal building.机场拥有许多新技术,使其更智能、更高效。这是世界上第一个航站楼采用双层出发和到达设计的机场。”可知乘客在BDIA登机的时间将会减少,故选B。
【4】
细节理解题,根据最后一段介绍的是机器人操作的停车系统,使用这样的新技术更高效,那么展现了新技术如何提高BDIA的效率,故选B。