题目内容
【题目】阅读理解
This is Bruce's Noodle House. We have different kinds of noodles. A large bowl of noodles with mutton is only 4 dollars, and 3 dollars for a medium bowl. Each bowl of beef noodles is just 3.5 dollars. And a large bowl of chicken noodles is 2 dollars. Each bowl of pork noodles is just 3.5 dollars. One dollar is for a large bowl of vegetable noodles.
Come and enjoy the delicious noodles here! If you order any noodles, fruit will be free. If you are too busy to come, please call us at 288-8998, and you will get the food in half an hour. Our Noodle House is open from Monday afternoon to Sunday.
(1)Bruce's Noodle House sells ____________ kinds of noodles.
A.five
B.eight
C.seven
D.four
(2)If Tom calls Bruce's Noodle House for pork noodles at 7:00 a. m. on Tuesday, he may get the food at ____________ a. m. that day.
A.8:50
B.7:00
C.8:30
D.7:30
(3)Tom's family would like two large bowls of chicken noodles and a medium bowl of mutton noodles. They will pay ____________ for the food.
A.$6
B.$7
C.$5
D.$8、
(4)If you want to order noodles, you can call at ____________.
A.288-8998
B.Monday afternoon
C.Sunday
D.24 hours every day
(5)We can eat noodles in Bruce's Noodle House except on ____________.
A.Monday morning
B.Monday afternoon
C.Saturday afternoon
D.Sunday morning
【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)A
(5)A
【解析】
(1)细节判断题。根据A large bowl of noodles with mutton,Each bowl of beef noodles ,And a large bowl of chicken noodles,Each bowl of pork noodles,a large bowl of vegetable noodles.故选A。
(2)细节理解题。根据you will get the food in half an hour.故选D。
(3)推理判断题。根据第一段的价格可计算得出,a large bowl of chicken noodles is 2 dollars.3 dollars for a medium bowl故选B。
(4)细节理解题。Please call us at 288-8998可知,故选A。
(5)综合判断题。根据Our Noodle House is open from Monday afternoon to Sunday可知,故选A。
【题目】 阅读短文,根据其内容,补全下面表格。(每小题1分,满分5分)
Anderson (安徒生), a Danish (丹麦) writer, is famous for his fairy tales(童话). Both children and adults love his stories. For example, The Ugly Duckling is well-known to people around the world. In fact, Andersen used to be an ugly duckling when he was young.
In 1805, Andersen was born into a poor family in Denmark. As a young boy, he was tall and ugly and had a very big nose. His friends always made jokes about his big nose. Later, because of his father's death, little Andersen had to make a living by himself. He once worked as a dressmaker and made money in a theater.
The difficulties in life helped him create his fairy tales. In The Little Mermaid, he talked about love and sacrifice(牺牲. In Emperor's(皇帝的) New Clothes, He made fun of the authority(权威).
Besides creating stories, Andersen also loved travelling. His famous saying was, "To travel is to live."
Today, Andersen's fairy tales have been printed into over 100 languages. The Hans Christian Andersen Award is named after him. It's the highest award to give a writer of children's books.
King of Fair Tales and His Fantasy Lands | |
Personal Experiences | He was born into 【1】 _____________________________ in Denmark, in 1805. He was laughed at by his friends because of his looks. He lived a hard life after his father’s death, 【2】 _______________ and making money in a theater. He wrote about his trips while travelling to many countries. |
Master works | The Ugly Duckling is based on his own experiences. 【3】 _____________________________ shows love and sacrifice. In Emperor's New Clothes, 【4】 ________________ the authority. |
Achievement | Andersen made great contributions to【5】________________________ |