题目内容
【题目】![]()
Dear Sommer and Angelina,
I'd like to give you some advice to help you deal with the trouble you might have on your life journeys.
I have always tried to be present for you no matter how old you were or where we were. I wanted you to know being present builds trust and that trust increases confidence. Confidence makes it possible for you to look forward and dream more. When you are present, you are seeing, hearing and feeling another person. Being present is the greatest gift you can give them, and is the greatest way to connect with them more closely.
You were born with gifts that your brother does not have. You know how happy you feel when you are doing what you love. So please, please, please follow your passion. Don't let anyone make you do anything that doesn't feel natural. You know what makes you excited better than anyone else. The sooner you find your passion, the greater success you will achieve.
Lastly, my loves, never look back. You are blind to what is behind you while backing up(倒车)a car. If you keep looking back in life, you may feel upset when seeing things that you did not notice before.
I know what you are thinking: Why do dad and I always have our old family photos playing on Apple TV? Because your family is your foundation(根基). When we talk about the family, we should be with you everywhere you are.
Your mom,
Angela
【1】How many pieces of advice does Angela give her daughters?
A.TwoB.ThreeC.FiveD.Six
【2】The daughters need to find__________,if they want to achieve great success.
A.giftsB.confidenceC.trustD.passion
【3】According to Angela’s letter, which of the following is TRUE?
A.Young people's life journey is always full of trouble.
B.Being present helps young people develop a close relationship.
C.Passion is not important to achieve success.
D.The daughters may feel happy when they see things they didn't notice before.
【4】Why does Angela write this letter?
A.Because Angela wants to make her daughters free.
B.Because Angela treats her daughters differently from her son.
C.Because Angela would like to share life lessons with her daughters.
D.Because work is more important than family life to Angela.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
本文是Angela写给女儿的一封信,以便帮助女儿解决人生旅途中可能遇到的麻烦。
【1】细节理解题。浏览文章可知,文章共有5段,采用了总分总的方式,所以中间三段是提出的建议,故一共有三条建议,故选B。
【2】细节理解题。根据文中The sooner you find your passion, the greater success you will achieve.可知你越早找到激情,你就会取得更大的成功。,故选D。
【3】细节理解题。根据第一段I'd like to give you some advice to help you deal with the trouble you might have on your life journeys.可知人生旅途中可能遇到的麻烦,而并没有说年轻人的人生总是充满麻烦,故A错误;根据Being present is the greatest gift you can give them, and is the greatest way to connect with them more closely. 在场是你能给他们的最好礼物,也是与他们更紧密联系的最好方式。所以B选项是正确的;根据he sooner you find your passion, the greater success you will achieve.可知激情在成功的路上是非常重要的;故C选项错误;根据you may feel upset when seeing things that you did not notice before.可知当你看到以前没有注意到的事情时,你可能会感到不安。故D选项错误;故选B。
【4】推理判断题。根据文中第一段I'd like to give you some advice to help you deal with the trouble you might have on your life journeys.可知Angela写这封信的目的是和女儿分享人生旅途中的重要道理,希望女儿解决生活中遇到的麻烦,结合所给选项可知,选C。